Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Álmaikban Amerika visszainteget

A női szakág szállította az aranyérmeket a magyar csapatból a hétvégi világbajnokságon. A szervezéssel sok gondja volt a résztvevőknek Sikeresen, ugyanakkor felemásan szerepelt a magyar válogatott az amerikai Gainesville-ben meg rendezett síkvízi kajak-kenu világbajnokságon.
illusztráció
Kadler Gusztáv, a hazai szövetség győri származású általános alelnöke is úgy véli, kétarcú volt a csapat. – A nők remekeltek, hiszen a kilenc számból nyolcat megnyertek, s azon az egyen is bronzérem jutott az egységünknek – mondta Kadler Gusztáv. – A férfi kajakosok és kenusok viszont elmaradtak a várakozástól, legalábbis, ami az aranyak számát illeti. Valóban többhöz szoktunk, elég csak a sydneyi olimpiára gondolni, melyen a kenusok és a kajakosok is két-két első helyet értek el. Ott viszont éppen a nők nem tudtak nyerni.

Megjegyzem, a sportág történetében még nem fordult elő olyan eset a magyarokkal, hogy mindhárom szakág nyert volna legalább egy aranyérmet.

– Mi lehet az oka a megszokottnál jóval visszafogottabb szereplésnek a férfivonalon?
– Az erőviszonyok nagyon ki egyenlítődtek, amit jól mutat például a kajak egyesek küzdelme, ahol európai nem került a dobogóra, erre pedig még eddig nem volt példa. Hozzáteszem azonban, hogy a kép azért nem tragikus, mert bár ezúttal nem halmozta a két szakág a győzelmeket, azért mind férfi kajakban, mind kenu ban másodikak lettünk a pontver senyben. Előbbiben a németek, utóbbiban az oroszok voltak csak jobbak. Sajnos csak nálunk jel lemző az, hogy azoknak, akik nem nyernek, szinte a kertek alatt kell hazakullogniuk. Különösen egy olyan sikersportág esetében, mely az utóbbi években, évtize dekben igencsak elkényeztette a közvéleményt.

Ami még feltűnő volt a férfiaknál, hogy egyre kevesebb azok száma, akik több számban állnak rajthoz.
– Ez tényleg így van, a kajakosok és kenusok szakosodnak, specializálódnak. Ilyen törekvés nálunk is van, bár akadt még olyan, aki három egységben is lapátolt. A jövő azonban nem ez, ezt látni kell.

– A győriek szereplését hogyan értékeli?
– Mindenképpen tanulságos az ő szereplésük is. Kammerer Zoltán például a Világkupák során az idén mindig érmet szerzett párosban, most viszont hetedik volt a duó. A négyes tagjaként egy ezüstérmet szerzett, ami a jelenlegi helyzetben remek eredmény. Sajnos a szlovákok jelenleg ennyivel jobbak. Kadler Viktor becsülettel helytállt. A sprinttávon négyesben a győzelemre is lett volna esélyük, de egy apró technikai hiba miatt vissza csúsztak az ötödik helyre. Igaz, az első és a hetedik között minimális volt a különbség. Ami Zolit illeti, az elkövetkezendő időszakban nagyon kemény munka vár rá, hogy Athénban ismét a legjobbak között legyen. Viktorra is sok munka vár, bár úgy gondolom, az ő ideje az olimpia után jön el.

– A szervezéssel mennyire voltak megelégedve?
– A verseny színvonalát ugyan nem befolyásolta, de azért voltak hiányosságok. Úgy fogalmaznék, hogy egy lelkes, jó szándékú, ám amatőr gárda szervezte meg a vb-t. Jellemző, hogy még a nemzetközi szövet ség elnökét is a repülőtéren felejtették... Ezüsthajó: Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kökény Roland, Veréb Krisztián.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólzápor a Real Madrid és a MU bemutatkozó mérkőzésein

Győzelemmel mutatkozott be a Real Madrid az F csoportban. A 4-2-es arányú győzelem és a másik… Tovább olvasom