Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Állást keresnek az olimpiai bajnokok

A vízilabdázó olimpiai bajnok Kósz Zoltán, valamint az Athénban ezüstérmet szerző kardvívó Nemcsik Zsolt próbálhatja ki először, mennyire hatékony a Magyar Olimpiai Bizottság és az Adecco közös, sportolók álláskeresését segítő programja.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság támogatói közé lépett Adecco helyi cégei eddig már több országban, így Magyarországon is szerződést kötöttek a nemzeti olimpiai bizottsággal. A cég állásukat vesztett, új munkahelyet kereső ügyfeleken szokott igen nagy hatékonysággal segíteni - megfelelő díjazás fejében -, a MOB-bal kötött szerződés értelmében azonban térítésmentesen méri és készíti fel a sportolói pályafutásukat befejező - bizonyos szempontból tehát állásukat vesztő - olimpikonokat, s igyekszik számukra megfelelő munkahelyet találni.

A MOB és a Testnevelési Egyetem közös Életút-programjában részt vevő sportolók első, végzős csoportjából kerülnek majd az újabb jelentkezők az Adeccóhoz.

"Végigkövetjük a jelentkező lépéseit, azaz nem elmondjuk neki, miképpen kell egy jó önéletrajzot megírni, kitűzni egy karriercélt, és elengedjük a kezét, épp ellenkezőleg, folyamatosan konzultálunk velük, ha betérnek hozzánk, használhatják az irodánk infrastruktúráját, kikérhetik kollégáink tanácsait" - mondta Győrfi György, a magyarországi vállalat ügyvezető igazgatója.

A programot irányító testület éppen a héten alakult meg, a MOB dr. Istvánfi Csabát, a Testnevelési Egyetem tanárát, valamint Nagy Zsigmondot, az olimpia bizottság nemzetközi titkárát delegálta, míg az Adecco részéről Győrfi György és Rónay Viktória programmenedzser vesz részt a munkában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sumo Európa-bajnokság Visegrádon

Pénteken kezdetét veszi Visegrádon a XI. ANA SUMO Európa-bajnokság a Toyota Kupáért. A versenyt… Tovább olvasom