Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Alessandra visszatér

Közönségtalálkozót tartott Török Zoltán, a soproni GySEV-Orsi női kosárlabdacsapatának ügyvezetője. Az előző évet négy vereséggel záró klub szurkolói szinte mindenre kíváncsiak voltak. Például arra, mi is állt a sikeresen tevékenykedő edző, Farkas Sándor novemberi távozásának hátterében. Török Zoltán azt fejtegette, hogy ő ugyan nem tud Farkas nevében nyilatkozni e kérdésről.

Egyes vélemények szerint a csapat kapitánya, Balogh Judit állt Farkas Sándor távozásának hátterében. Vele kapcsolatban Török annyit mondott, köztudottan nem egy könnyű játékos, nem konfliktuskerülő kosaras, de nagy hiba lenne mindent egyedül az ő nyakába varrni. Az viszont tény – ismerte el Török –, hogy most, közel 35 évesen Balogh nem tud folyamatosan úgy teljesíteni, ahogy korábban, így a szezon végére elkészült erejével. Néhány szurkoló szóvá tette a csapatkapitány sztárallűrjeit, reklamálásait, valamint azt, ahogy időnként a mérkőzéseken néhány csapattársával szemben viselkedik, és úgy tűnt, ezek a jelenetek némiképp csökkentik a kiváló kosaras amúgy még mindig igen magasan álló népszerűségi indexét a szurkolók körében.

A csapat helyzetével kapcsolatban Török szerint a 2002-es esztendő végén elszenvedett négy vereség közül három „benne volt a pakliban", ám a Szolnokon a Magyar Kupában történt kiesés szégyenletes, az egész évad során le nem mosható teljesítmény. Az ügyvezető megvédte a csapat ifjú szakvezetőjét, Dirk Bevilaquát, mondván: nyilván fiatal, rutintalan edző ezen a szinten, de az év végi erőltetett menet közepette nem nagyon volt módja együtt dolgozni csapatával, amelynek játékosállománya amúgy is gyakran változott.

A sok sérülés és betegség miatt felvetődött, mennyire megfelelő az orvosi háttér. Török kifejtette: a klub vitaminokra, táplálékkiegészítőkre jó másfél millió forintot költ évente. Bogojevic és Zakaluzsnaja többször is belázasodott a szezon során, a jugoszláv kosaras például betegen jött vissza hazája válogatottjától, és gyakorlatilag formán kívül kosarazik. Ez egy példátlan balszerencse-sorozat.

Voltak, akik a vezetés felelősségét is firtatták. Ezzel kapcsolatban két esetben „tette föl" a kezét, azaz ismert el hibát az ügyvezető. Az egyik az volt, amikor Parmából a meccs után busszal gyakorlatilag azonnal visszaindult a társaság, ahelyett, hogy másnap délelőtt pihentek volna, majd a Parmától nem túl távoli Bolognából Bécsbe repülve érkeztek volna haza a lányok, akik így igen fáradtak voltak a vereségszéria kezdetét jelentő Postás elleni bajnokin. A másik hiba a brazil Alessandra esete volt, aki annak idején gyakran állt ki edzéseken némiképp rájátszva sérüléseire, és amikor tényleg megsérült, azt hitték, újabb „stikliről" van szó, és csak három nappal később vizsgálták meg a kosarast. Alessandra egyébként, aki hazájában kezeltette sérült térdét és a közelmúltban átesett egy könnyebb artroszkópos operáción, a tervek szerint a jövő hét végén visszatér Sopronba. A rehabilitációs időszak végét a GySEV-vel töltve pár héten belül – Török reményei szerint – a brazil sztár a csapat erőssége lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tököli Attila a legeredményesebb 10 között 2002-ben

A labdarúgás statisztikájával és történetével foglalkozó szervezet, az IFFHS felmérése szerint a… Tovább olvasom