Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

''Alapos'' soproni siker

MKB Sopron Euroleasing - MiZo Pécs 2010: 67-60.

Az MKB Euroleasing Sopron megvalósította a hazai kosárlabda-szurkolók álmát, tegnap az örök rivális Pécs legyőzésével megnyerte az idei női bajnokság alapszakaszát. A győri gárda ötven százalékot ért el.
Fantasztikus teljesítményt nyújtott az MKB Euroleasing Sopron tegnap hazai pályán és ennek köszönhetően 67–60-ra legyőzte a Rátgéber László edző vezette PVSK-t. A zöld-sárgák ezzel a győzelemmel megnyerték az idei bajnokság alapszakaszát.

Székely Norbert, a soproniak mestere szerint óriási taktikai csatát hozott az „örökrangadó", amelyet a közönség támogatásával sikerült megnyerni. Rátgéber Lászlónak nem maradt más dolga, mint a mérkőzés végén gratulálni a hazaiaknak és saját játékosainak a hősies helytálláshoz.

A másik megyebeli csapat, a SEAT Foton Győr ötvenszázalékos mutatóval, összesen 13 győzelemmel és 13 vereséggel zárta az alapszakaszt.

Feldobásra zsúfolásig megtelt az MKB-aréna. Ami érthető is, hiszen az alapszakasz első helye volt a tét. Idegesen is kezdtek a csapatok, közel másfél perc után született meg az első kosár, amelyet a vendégek szereztek Dapo révén. Ez megnyugtatta a pécsie- ket, ám 4–0-ás vezetésük után Ivana Matovic zsinórban dobott 6 pontjával átvette a vezetést a Sopron. A centert szabályosan nem tudták tartani a vendégek, ám a palánk alatt Béres Tímea tett arról, hogy a pécsiek tartani tudják a lépést a Sopronnal. Hárompontos hazai vezetéssel zárult a szakasz. Lendületben is maradt az MKB a második szakasz elején. Branzova két ügyes balkezes találata, majd Horváth Zsuzsa ügyes labdaszerzés utáni ziccere után 9 pontos zöld-sárga előnyt mutatott a tábla. A szakasz elején a 6–0-ás soproni rohamot nem nézhette tétlenül Rátgéber László. Időt kért, amely után Johnson szinte egymaga tette szorossá a találkozót. Rengeteg volt a szakasz közepe táján a szabálytalanság, Iványi villanásával újra 3 pontra zárkózott fel a Pécs. A következő akcióból Károlyi egy triplával megduplázta a hazai előnyt, majd Matovic büntetői után 8 pontos soproni előnyt mutatott a tábla. Később szoros lett a parti, ekkor Székely Norbert kért időt. Ez leginkább Horváth Zsuzsára volt jótékony hatással, aki a következő két hazai akció végén 6 pontot szerzett két pazar hárompontos találat formájában. Négypontos soproni előnnyel fordultak a csapatok.

A vendégek kezdték jobban a második félidőt, Matovic találatára Edwards két kosárral felelt, majd kisvártatva egyenlítettek a vendégek. Ezt követően a Sopronnak sikerült  megoldania, hogy Cserny kerüljön a palánk alá Dapóval, aki nem nagyon tudta szabályosan megállítani a soproni csapatkapitányt. Cserny kosaraival újra ellépett az MKB. Ezt követően Iványi egy szédületes szóló után szerzett kosárral, majd az értékesített büntetővel gondoskodott az adrenalin magas szinten tartásáról. A zöld-sárgák 9 pontos előnnyel várhatták a befejező tíz percet. Ennek elején csaknem két percig nem esett kosár! Iványi büntetőkkel a pécsieket hozta közelebb, a vendéglátók továbbra sem találták a pécsiek roppant kemény védekezésének ellenszerét. Iványi vállára vette a pécsi csapatot, vezérletével 3,5 perc alatt egy 6–0-ás részhajrát kivágva 3 pontra jött fel a bajnokcsapat. Közel öt percet kellett várni az utolsó negyed első hazai kosarára. A Pécs azonban nem tört meg. A hajrában a vendégek rendre ügyesen játszották meg a palánk alatt Bérest, akinek kosaraival két pontra jött fel a Pécs. Ekkor egy vendégtámadásnál Honti tartotta vissza a hazai kosár felé robogó Iványit. A sportszerűtlen hibáért megítélt büntetőket a pécsiek legnagyobb sztárja kihagyta, majd Cserny vezérletével újra egy ponttal vezetett a Sopron. Ez volt a helyzet 44 másodperccel a vége előtt. Végül a kemény és igen küzdelmes rangadót megnyerte a Sopron.

Székely Norbert (Sopron): – Óriási taktikai csata volt, amelyet közönségünk támogatásával sikerült megnyernünk. Ezzel az alapszakasz végén elértük azt az eredményt, amelyért a szezon eddigi részében küzdöttünk.

Rátgéber László (Pécs): – Nem volt rossz mérkőzés, hiányzott egy kis átütő erő a játékunkból. Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez, játékosaimnak a hősies helytálláshoz.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bódi a dán Randers-ben folytatja

A dán Randers honlapján megjelent információ szerint Bódi Bernadett, az Audi-ETO jobbszélsője… Tovább olvasom