Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

`Ákosnak olyan ez, mint valami drog´ - Visszatér a `Dakarra´ a győri motoros, csak most már Dél-Amerikába

Az afrikai viadalt első magyarként teljesítő Varga Ákos a 2008-as, terrorfenyegetettség miatt lefújt Dakar óta vár az újabb rajtra. 2016-ban újra eljöhet az ő ideje.
Az UNIQA Sandlander Team színeiben folytatja a versenyzést a győri Varga Ákos, aki - a csapat másik indulójával, Horváth Lallerrel együtt - meg sem áll a 2016-os Dakarig.

Bár nevében őrzi az egykori célt, Dakart, a legendás versenyt már évek óta nem a fekete kontinensen, hanem Dél-Amerikában rendezik biztonsági okokból.

Az afrikai viadalt első magyarként teljesítő győri versenyző a 2008-as, terrorfenyegetettség miatt lefújt Dakar óta vár az újabb rajtra, igaz most már Dél-Amerikában képzeli azt.

Varga Ákos: "a 2008-as év miatt van bennem hiányérzet"

"Akit egyszer megérintett a Dakar szele, szelleme, azt el nem engedi. Pontosan 10 éve jött el az a pillanat, amikor az addigi tapasztalataimat felhasználva, mind gyakorlati tudásom, mind pedig állóképességem csúcsán tudtam magam megmérettetni, majd két évvel később újra.

Noha a versenyzéssel nem hagytam fel, a 2008-as év miatt van bennem hiányérzet" – mesélte a KTM-es motoros, aki 2004-ben a 27., 2006-ban a 60. helyen teljesítette a Dakart, az eddigi legjobb napi eredménye pedig a nyolcadik hely volt.


Varga Ákos eddigi legjobb eredménye a 27. volt a világ egyik legkeményebb motorversenyén
Varga Ákos eddigi legjobb eredménye a 27. volt a világ egyik legkeményebb motorversenyén


"Ákosnak olyan ez, mint valami drog"

Varga Ákos – aki többszörös magyar bajnok enduróban és endurókrosszban – számos győzelmet és kiváló eredményt jegyez különböző nemzetközi versenyeken. 

A  világ legnehezebb rövidtávú extrém versenyének tartott Erzberg Rodeo Iron Road prologon például 1500 nevező közül a 25. lett, 11 hellyel végzett az akkori Dakar-győztes Cyril Despres mögött.

"Az autósportban eltöltött évtizedeim megmutatták, hogy a siker és a sikertelenség között vékony mezsgye van. Magam is többször megéreztem a siker ízét és valódi értéknek tartom, hogy egy olyan emberrel dolgozhatunk együtt, aki tudja, miről beszélünk.

Ákosnak is olyan ez, mint valami drog, mindig akarja és hisz benne, miközben komoly sporteredményei is alátámasztják, hogy helye van ebben a sportágban" – értékelte az együttműködést a csapatot irányító Pócsik László.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra indul a Tippmester játék!

A jövő héten újra kezdődik Tippmester játékunk, amely már az első évadban gyorsan népszerű lett… Tovább olvasom