Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Akár élre kerülhetnek

Egy fölöttébb kínos fiaskó, a Szeged elleni bajnoki vereség után a GySEV-Orsi női kosárlabdacsapata ma fogadja az Euroligában a rózsahegyieket. Hazai siker esetén a soproniak akár csoportjuk élére is kerülhetnek.
illusztráció
A GySEV nem a legjobb előjelekkel készül a találkozóra a szegedi vereség és az annak „folyományaként" az ügyvezető Török Zoltán által meghirdetett „statárium" okán, ám Dirk Bevilaqua bízik benne: csapata helyreállítja megtépázott becsületét.
– A vezetőedző szerint mi volt az oka a szegedi vereségnek?
– Rengeteget gondolkodtam rajta – felelte a szakember. – Teljes bizonyossággal ugyan nem állíthatom, de feltételezem, hogy a múlt heti Euroliga-mérkőzés, a Schio elleni találkozó valóban remekül sikerült második félideje kicsit „elaltatta" a csapatot.
– Mit ért ezen?
– Azt hiszem, az történt, hogy az olaszok elleni kimondottan jó játékot hozó második félidő után valahogy tudat alatt senki nem gondolta, hogy bármi baj, kellemetlenség érhet bennünket. Amolyan majd csak megnyerjük valahogy módon kosarazott a csapat. Ezt értem azon, hogy elaludtunk, három negyeden át így játszottunk, csak a negyedik negyedre ébredtünk föl. Ekkor 14 pontos hátrányból még hétre feljöttünk, de ennél jobban nem sikerült megközelítenünk az ellenfelet.
– Milyen tapasztalatokat szerzett a szolnoki és a szegedi kudarcból?
– Két dolgot mindenképpen leszűrhettem. Megítélésem szerint mind a Szolnok, mind pedig a Szeged ellenünk nyújtotta a szezon során a legjobb teljesítményt. Úgy látom, velünk szemben a hazai ellenfelek többsége felszabadultan, az esélytelenek nyugalmával kosarazva lép pályára. Ennek következményeként amikor megérzik a legkisebb esélyt is arra, hogy esetleg elkaphatnak bennünket, az megsokszorozza erejüket. Éppen ezért mostantól minden hazai bajnokin az első perctől az utolsóig azzal a mentalitással kell játszanunk, mint tettük a Schio ellen a második húsz percben.

A szlovák Lichnerovától bizonyítást vár a szlovákok elleni mérkőzésre az edző.
– Idetartozik még, hogy a Szolnok a Pécset is megverte, ám őket a bajnokságban...
– Ez az eredmény nem jött rosszul nekünk, hiszen megmaradt a lépéselőnyünk a pécsiekkel szemben, akikre ugyanaz vonatkozik hazai fronton, mint amit az előbb a mi csapatunkkal kapcsolatban mondtam. Mindezzel azonban nem oldódtak meg a gondjaink, változtatni kell, amint az előbb is mondtam, nagyon sokat kell javulnunk mentalitásban.
– A szegedi vereségnek milyen hatása lehet a szlovákiai Ruzomberok ellen ma 18 órától a sportcentrumban sorra kerülő Euroliga-mérkőzéssel kapcsolatban?
– Nagyon remélem, hogy a Szegeden bennünket ért váratlan vereségnek a Ruzomberok issza meg a levét. Helyre kell állítani a tekintélyünket, vissza kell szereznünk a becsületünket mind a támogatók, mind a szurkolók előtt. Bízom benne, hogy ez maximális elszántságot kölcsönöz majd a lányoknak, főleg, hogy egy esetleges győzelemmel akár a csoport élére is ugorhatunk az Euroligában.
– Mit tud a mai riválisról, a rózsahegyi együttesről?
– Azt hallottam, hogy anyagi gondjaik vannak, ám nekünk nem az ő helyzetükkel kell foglalkoznunk, hanem rá kell térnünk a helyes útra. A Ruzomberok legfőbb erénye a csapategység, az elszántság, a lelkesedés, de a palánk alatt talán sebezhető. Nagyon remélem, szlovák játékosunk, Lichnerová bizonyít a szlovák csapattal szemben. Esélyünk azonban csak abban az esetben lehet a sikerre, ha a szlovák csapatot a csapategység terén és az akarati tényezőkben is felül tudjuk múlni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premier League: Henry 100. gólja az Arsenal mezében

A listavezető Arsenal kiütéses győzelmet aratott az újonc és kiesés ellen küzdő Birmingham City… Tovább olvasom