Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Akadálypark és tereppálya épülhet

Phare-pályázatot nyert a Nagycenk melletti Horváth & Lukács Lovas Club a magyar–osztrák partnerség.

Phare-pályázatot nyert a Nagycenk melletti Horváth & Lukács Lovas Club a magyar–osztrák partnerség, a lovassport és lovasturizmus nyugat-dunántúli fellendítéséért. Az egyesület mesteredzők bevonásával szervez ingyenes táborokat.

A lovasklub által elnyert projekt legfőbb célja a nyugat-dunántúli régió lovasainak feltérképezése, mozgósítása. Az egyesület célul tűzte ki a település és a régió turisztikai fejlesztését, a lovassport iránti érdeklődés élénkítését, a lovaglás népszerűsítését.

A projekt több esemény megvalósítását teszi lehetővé, s három főtevékenységre irányul. Első cél és aktuális feladat háromnapos (25 lovas ingyenes részvételét biztosító) edzőtáborok szervezése, mesteredzők bevonásával a díjlovaglás, díjugratás és lovastusa (military) szakágakban a Nagycenk melletti Ilonamajorban.

Most hétvégén, február 23. és 25. közt a díjlovas-edzőtáborban Arthur Kottas Heldenberg, a bécsi spanyol lovasiskola-kiképzője oktatja a résztvevőket. Március 20–22-én a díjugratás szerelmeseinek Karsten Huck olimpiai bronzérmes, német szövetségi mesteredző, míg március 27–29-én a military szakág képviselőinek Kai Rüder német olimpiai militaryválogatott, mesteredző tart foglalkozást. Az érdeklődők a jelentkezés feltételeiről és a programokról a www.ilonamajor.hu vagy a www.horvath-lukacs.hu internetes honlapon juthatnak további információkhoz.

Az egyesület másik célja: regionális kupák megszervezése mindhárom szakág számára májustól júliusig, ehhez kapcsolódik egy akadálypark és egy 20 akadályos tereppálya kialakítása a projekt keretein belül.
Harmadik célként jelölték meg egy régiós lovas érdek-képviseleti szerv, a Pannon Patkó Egyesülés megalapításának gondolatát, amely a későbbiekben önálló kezdeményezésként folytatná útját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Müllert szerződtetik, Szűcsék nem kellenek

A Győri ETO FC három évre szerződteti az eddig próbajátékon lévő középpályást, Müller Zsoltot. Tovább olvasom