Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Agyagosszergényért dolgozik a Real-szurkoló

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (49.)
Alig telt el két esztendő az agyagosszergényi egyesület újjáalakulása óta, amikor Riba János (44) bekapcsolódott a klubvezetésbe. Később elnöke és szinte mindenese lett a helyi sportkörnek. Agyagosszergény labdarúgása a közelmúltban egy majdnem tragédiába fulladt barátságos mérkőzés kapcsán került be az országos médiába. A sajnálatos esemény Riba Jánosban is mély nyomokat hagyott.

– Büszke vagyok mindenkire, aki segített elkerülni a tragédiát – mondja az elnök –, mert a bajban tudja meg az ember, hogy mikor és kire is számíthat. A nehéz helyzetben megmutattuk, hogy mennyire összetartó a csapatunk és hogy mennyire szeretjük a labdarúgást.

Riba János
Riba János

Agyagosszergényben két csapatot működtetnek, az elmúlt tizenöt évben a felnőttek négy bronzéremmel és egy negyedik hellyel büszkélkedhetnek a megyei harmadosztály Kapuvári csoportjában. A tartalékok ugyanebben az időszakban két bajnoki címet is ünnepelhettek a két ezüst- és az egy bronzérem mellett.

– Nagy gondot jelent a két csapat működtetése, hiszen a sportvezetésben kevesen vagyunk. Locsmándi Elemér és ifjabb Tóth Imre azok, akikkel karöltve ellátjuk a teendőket. Többek között én vagyok a szertáros, a pályagondnok, és nekem kell intézni a papírmunkát is a szövetségben. Örülünk az elmúlt évek eredményeinek, de most a Csornai csoportba soroltak be minket, ami nagy kihívást jelent számunkra. Nagyon erősnek tartjuk ezt a mezőnyt, de keményen dolgozunk, hogy a célként kitűzött ötödik helyet el tudjuk érni.

A sikerek ellenére az egyik legsúlyosabb gondjuk, hogy nincs saját öltözőjük.

– Most pályázunk, és minden olyan lehetőséget szeretnénk kihasználni, amellyel előbbre lehet jutni ebben az ügyben.

Riba János számára ugyan rendkívül fontos a labdarúgás, de azért más sportág is érdekli.

– Szinte minden bajnokságot nyomon követek, s mint Real Madrid-szurkoló természetesen a spanyol bajnokság áll a szívemhez legközelebb. A foci mellett imádom a kosárlabdát is. Több mint tíz éve járok rendszeresen kosárlabda-mérkőzésekre, az általam Magyarország legjobb csapatának tartott Uniqa-Euroleasing Sopron női csapatának lelkes szurkolója vagyok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sima lipóti győzelem a Jánossomorja ellen

A Győrszemere a Kapuvárt is megverte, a címvédő előnye egyre nagyobb. A Fertőszentmikós hetet lőtt a… Tovább olvasom