Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

A XII. Kihívás Napja

Május utolsó szerdáján az ország számos helységében a sportolásé, az egészséges mozgásé az elsőség. Ebben az évben – az immár tizenkettedik Kihívás Napja – május 29-én kerül megrendezésre.
Szerdán ismét megrendezik hazánkban a már hagyományosnak számító Kihívás Napját, s az idén nulla órától este kilencig 275 településen várhatóan egymillió ember sportol legalább 15 percet. A tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Magyar Szabadidősport Szövetség a helyi önkormányzatok, az iskolák és a sportegyesületek sok ezer sportszervezőjével az eddiginél is színesebb, változatos programokkal készült erre a napra.
Ezen a hagyományok szerint május utolsó szerdai napjára eső, most már az Ifjúsági és Sportminisztérium Sport 25 eseménysorozatának tagjaként rendezett programon a szabályok szerint egy-egy alkalommal legalább 15 – 15 perc sportolást kell teljesíteni, amit a szervezők regisztrálnak. Ezt lehet csoportosan vagy egyénileg is végrehajtani, hiszen ezúttal nem az eredmény számít, hanem kimondottan a részvétel, és sportolásnak számít minden fizikai aktivitás, amit nem munka jelleggel végeznek. Idén is lesz Trabant- és tűzoltókocsi-tolás, lesz zsákban futás és kötélhúzás, szkanderezés, úszás és vízibiciklizés, s az a falu vagy város nyerheti el a „ Legsportosabb település 02002 " kupát, amelyik a lakosai számához viszonyítva a legtöbb 15 perces teljesítést tudja kimutatni. A nevezéseket a helységek lélekszámától függően hét kategóriában fogadták, s az eredmények nyilvántartását is ezek szerint végzik.
De ezúttal nem csupán az első helyen végzett települések lesznek nyerők, mert az eredményes részt vevő helységek között sorsolás útján közel kétmillió forint értékű utalványt osztanak szét, s a részt vevő egyének is nyerhetnek a külön sorsoláson.
Megyénkből az elmúlt években megszokott 16 – 17 helyett idén mindössze 8 helység nevezett. Az első kategóriában vesz részt Fertőendréd, a másodikban Győrsövényház, Mihályi és Táp, a harmadikban Dunakiliti, a negyedikben Hegyeshalom, az ötödikben pedig Csorna és Kapuvár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madárnak nézik az ernyősöket

Szűnni nem akaró harcban áll a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága a sárkányrepülőkkel és… Tovább olvasom