Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

A Watford ajánlatot tett Priskin Tamásért

A Győri ETO FC fiatal támadója, Priskin Tamás közel került ahhoz, hogy ősztől az angol élvonalban futballozzon.

Priskin Tamás, a Győri ETO FC támadója hazatért az angol Watford dániai edzőtáborából. A játékos könnyen meglehet, hogy csomagolni jött haza. A Premier League újonca komoly ajánlatot tett Priskinért, aki a klub által kínált feltételeket elfogadta, a jövője tulajdonképpen már csak leendő és jövőbeni kenyéradóján múlik. Priskin hétfőn a győriek ügyvezetőjével, Klement Tiborral Angliába repül, hogy minden részletet átbeszéljen az angolokkal.

Klement, ha már a szigetországban jár, valószínűleg Dudás Ádám jövőjéről is tárgyal, aki további két napot készülhet a világhírű Arsenal csapatával.

A megállapodás kapujában áll az angol Watford és a Győri ETO FC Priskin Tamás ügyében. Ha aláírják a szerződést, a fiatal támadó  az angol élvonalba igazolhat. A csatár hétfőn csatlakozik az együtteshez, kedden már az olasz Inter ellen játszhat.

„Priskin egy igazi talentum, nagyon érzi a kaput. Fiatal ember, aki szerintem még sokra viheti" – nyilatkozta nemrég a Kisalföldben Raymond Sparkes, a skóciai ProStar Management Ltd. igazgatója, aki több győri játékos miatt járt még korábban a megyeszékhelyen.
Nos, a menedzsernek úgy fest, bejött a jóslata, ugyanis Priskin Tamást az elmúlt héten a Premier League újonca, a Watford tesztelte. Az ETO FC támadója pedig olyan remekül szerepelt  – több gólt is rúgott – az angol együttes felkészülési mérkőzésein, hogy a gárda dániai edzőtáborába is elutazhatott. A Watford szakvezetője, Aidy Boothroyd  ki is jelentette: elégedett a győri futballista teljesítményével, s szeretné csapatában látni a magyar játékost.

Mivel Priskint szerződése még három évig az ETO-hoz köti, nincs más hátra, a két klubnak kell megegyeznie.
Klement Tibor, az ETO ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: a Watford kedvező ajánlatot tett a csatárért, ám a szerződés aláírásához még tárgyalásokra van szükség, ezért hétfőn Priskin Tamással együtt Angliába utazik.

Priskin Tamás a Watford dániai edzőtáborából tegnap délután érkezett vissza Győrbe.

 – Megemésztette már, hogy valószínű, hetente világsztárok ellen, telt házas rangadókon futhat ki a játéktérre? – kérdeztük a játékost.

– Bevallom, még nem. Nem igazán tudtam feldolgozni, ami a napokban történt, illetve történik velem – fogalmazott a Watford lehetséges újonca.

– Mielőtt kiutazott Angliába, sejtette, hogy ennyire sikeres lesz a próbajátéka?

– Természetesen bíztam benne, hogy sikerül jól játszanom. Viszont álmomban sem gondoltam ilyen bemutatkozásra. Rendkívül boldog vagyok, hogy így alakult. A szüleim, a családom is rettenetes büszkék rám. Néha tényleg nagyon el kell hogy gondolkodjam, velem történt-e mindez.

– Úgy tudjuk – a Watford hivatalos honlapján is kiemelték –, Dániában is nagyon jól ment a játék, s újabb találatot szerzett várható csapatában.

– Igen, szerencsére így történt. Az élvonalbeli Horsens ellen játszottunk egy felkészülési mérkőzést. Engem az utolsó negyedórára cserélt be az edző, s rögtön sikerült gólt fejelnem. Végül négy-egyre nyertük meg a meccset.

– Úgy tűnik, minden nehézség nélkül sikerült beilleszkednie az angol együttesbe...

– Az első napok azért elég nehezen teltek. Aztán egyre jobb lett. Az egyik rutinos játékos, Anthony McNamee vett a pártfogásába. Különösen sokat segített, hálás is vagyok érte.

– Hogyan tovább, s mikor utazik vissza Angliába?

– Nem marad sok időm a búcsúzkodásra, hétfőn repülök, s csatlakozom a többiekhez. Gondolom, ha a két klubnak sikerül addigra megegyeznie, ott aláírjuk majd a szerződésemet, s kedden már mint a csapat játékosa szerepelhetek edzőmeccsen. Nem is akármilyen gárda, az olasz Inter ellen.

– Ha már a szerződését említi. Az erkölcsi elismerés mellett ez a megállapodás alapjaiban megváltoztathatja anyagi körülményeit.

– Remélem, ez tényleg így lesz, ha összejön. Persze ha hiszi, ha nem, még magam sem tudom, mit tesznek elém, mit ajánlanak személy szerint nekem az angolok. Abban azonban biztos vagyok, főleg a magyar viszonyokhoz képest, hogy mindenképpen jól járnék.

– Egyedül marad majd kint Angliában?

– Egyelőre igen, de ha már beilleszkedtem, s megoldható, nagyon  szeretném, ha a barátnőm is utánam jöhetne.

Az Arsenal által tesztelt Dudás Ádámról újabb hír, az angol klub engedélyt kért az ETO-tól, hogy a fiatal középpályás még két napig Londonban maradhasson. Ennek oka az, hogy Arséne Wenger  édesapja megbetegedett, a szakvezetőnek ezért rövid időre haza kellett utazni Franciaországba. Az ETO engedélyezte Dudásnak, hogy továbbra is az ágyúsokkal készülhessen. Elképzelhető, hogy az ügyvezető, Klement Tibor hétfői utazásakor az ő ügyében is tárgyalni kell.
Ha a két klub megegyezik, az ETO tehetséges támadója Angliába költözhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dicséretes eredmények

A „Hosszú vágta" elnevezésű fedett pályás versenyen a férfiak 100 méteres síkfutását Németh… Tovább olvasom