Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

A víz elvitte a kajak-kenu vb hangulatát

Az áradás elmosta a győri maratoni világbajnokság hangulatát. Az erőviszonyoknak megfelelő eredmények születtek. Dicséretet kaptak a rendezők.
Extrém körülmények között rendezték meg Győrött a maratoni világbajnokságot. Az áradások miatt többször kellett módosítani a versenypálya útvonalát, törölték a futószakaszokat és a víz elöntötte a szurkolóknak felépített nézőteret is. A rendezők szinte emberfeletti erőfeszítéseinek köszönhetően megvolt ugyan világbajnokság, a megszokott hangulat azonban érthető módon elmaradt, az utolsó napon ráadásul egy haláleset is beárnyékolta a vb-t.

„Sajnos rajtunk kívülálló okok miatt nem tudtuk azt az élményt nyújtani a győrieknek, illetve a külföldieknek, amire hosszú ideje sok emberrel készültünk. Emiatt van bennem egy kis üresség, hiányérzet a vb-vel kapcsolatban – kezdte Kadler Gusztáv, a szervezőbizottság elnöke. – A korábbi események alkalmával sokat segített versenyzőinknek fantasztikus közönségünk, idén erről is le kellett mondanunk. Azt viszont elmondhatjuk: az irreális körülmények ellenére azok nyertek, illetve szereztek érmeket, akik előzőleg is esélyeseknek számítottak. Talán Csay Reniéknek párosban lett volna több sanszuk, ha futószakaszokat is kellett volna teljesíteni. A spanyolok bombaformában versenyeztek ezen a világbajnokságon."

Az időjárás már-már megoldhatatlan feladat elé állította a vb rendezőit, akik azonban soha nem adták fel, pedig időnként a nemzetközi szövetség vezetői sem bíztak abban, hogy Győrött lesznek versenyek.

„Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki nem hagyott magunkra bennünket a bajban. A szolgáltatóknak, akik első szóra teljesítették valamennyi kérésünket, az önkénteseknek, klubunk tagjainak és valamennyi segítőnknek, hiszen – nyugodtan kijelenthetem – nélkülük idén nem lett volna világbajnokság a sportágban. Elmaradt ugyan a csodálatosra tervezett megnyitó- és a záróünnepség, de valamennyi neves fellépő felajánlotta számunkra, ha tudunk velük időpontot egyeztetni, valamikor színpadra lépnek Győrött. A nemzetközi és az európai szövetség vezérkara egyaránt a legszebb jelzőkkel illette a munkánkat, és felajánlották, hogy bármikor újra rendezhetünk világbajnokságot. Nem ment el ugyan a kedvünk – egyelőre az idei esemény pluszköltségeit igyekszünk kigazdálkodni – , de azért holnap még nem jelentkezünk..."

Papp Győző

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr a nemzetközi atlétikai élet vérkeringésében

Atlétika - Vasárnap Győr városa végleg bekerül a nemzetközi atlétikai élet vérkeringésébe. A… Tovább olvasom