Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

A végén szétesett az MKB

Az első félidőben kitűnően játszott a csapat, amely a második félidőben szinte megijedt attól, hogy nyerhet.

MKB- Euroleasing Valenciennes 65-76

A Bieliková távozása után első számú irányítóvá előlépett Honti lendületes, gyors játéka kitűnő alaphangot adott a találkozónak: 8–2-vel indítottak a soproniak. A folytatásban a francia csapat centereit kikapcsolták a soproniak, míg Blahusková és Matovic könnyű kosaraival gond nélkül tartották előnyüket.

Eladott soproni labdákkal és francia kosarakkal indult a második szakasz. A hazaiak vezetését azonban ekkor még nem veszélyeztette a Valenciennes, sőt, Honti triplájával tíz pont fölé nőtt a különbség. A félidő vége azonban a vendégeké volt, s fel is zárkózott öt pontra a címvédő.
Ami a második félidő elején történt, arra rémálmaikban sem számítottak a soproni játékosok. Az első húsz percben lendületes, pörgő játéka után szinte teljesen leállt az MKB, játékosai alig-alig mozogtak támadásban. A gallok a hibázni képtelen Sanchez vezetésével egy 13–0-ás „rohammal" fordítottak.

Hejková időkérése után újra lendületbe jött a soproni gárda. Előbb Kovacevic emelt be egy hármast, majd Blahusková értékesítette büntetőit, ezzel ismét a hazai csapatnál volt az előny. Újabb hibák csúsztak azonban a játékba, melynek következtében négypontos vendégvezetéssel vágtak neki a csapatok a zárószakasznak.
Az utolsó „felvonás" elején Anderson reklamált, amiért jogosan kapott technikait, miután a plexire csapott. Ezt kihasználva kiegyenlítettek a soproniak, ám ezzel túl is pörögtek s több labdát eladtak. A kiélezett helyzetben Feaster keze újból nem remegett, bedobott egy triplát. A hajrában már nyolc ponttal vezetett a címvédő, és innen már nem tudott felállni a soproni csapat.

Volt már tizennégy is a különbség a vendégek javára, a meccs végén a szurkolók Honti Kata egy-egy szép megmozdulásának még örülhettek, de másnak sajnos nem. A remek első félidő után a második játékrészben nagyon gyengén játszottak a zöld-sárgák, így a vendégcsapat győzelme teljesen megérdemelt.

Natalia Hejková:
– Az első félidőben kitűnően játszott a csapat, amely a második félidőben szinte megijedt attól, hogy nyerhet.

Laurent Buffard:
– Tíz napja nem játszott a csapatom tétmérkőzést, ezért nem volt ritmus a csapatomban az első félidőben. Szünet után feljavult a védekezésünk, így a támadásban is volt ritmus és ennek köszönhetően sikerült fordítanunk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védőt verni volna jó

Ma este hat órától a címvédő francia Valenciennes csapatát fogadja az MKB-Euroleasing. Tovább olvasom