Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

A végén kell vezetni

Néhány perc jó játék is elég volt az Orsi sikeréhez. A kulcsfigura a fiatal csereember, Vajda Anna volt. Csapatsportok kapcsán szokták mondani: akkor nagycsapat egy alakulat, ha gyenge játékkal is nyer.

Nos, az Euroleasing Orsi Sopron még azért – európai léptékkel mérve – messze nem nagycsapat, ám a tételt szem előtt tartva csütörtökön sokat tett azért, hogy az legyen. Mindent egybevetve, elég halovány teljesítménnyel, de legyőzte neves francia ellenfelét, a Borges-t.

A szurkolók között kevesen voltak, akik a 35. perc tájékán azt gondolták, hogy nyer a kilátástalanul vergődő soproni együttes. Ezidőtájt „húzott meg" egy cserét Natalia Hejková. A dobásait sorra elrontó Zakaluzsnaja helyett Vajda Annát dobta „frontvonalba", aki a meccs elején játszott pár percet, ám azt követően jó három negyeden át a kispadot koptatta.
Nos ezzel – kártyás nyelven szólva – 19-re kért lapot a soproniak szlovák edzőnője, és a húzás nyerőnek bizonyult. Vajdának az utolsó öt percben bedobott három triplájával megfordította az elveszettnek hitt meccset a soproni csapat. Szünet után egyszer vezetett az Orsi, amikor a legjobban kellett: a meccs végén.

Amikor remek cseréjéhez és a győzelemhez gratuláltunk Natalia Hejkovának, szerényen annyit mondott: nem az ő érdeme a siker, hanem a játékosoké, akik játszhattak bármennyire is gyengén, végig hittek a győzelemben.

– Nusi pihent volt, a többi játékos viszont mindkét csapatban nagyon fáradt. Talán ezért tudott olyan pontosan dobni a végjátékban – mondta Hejková.

Lássuk, hogyan is történt mindez a játékos oldaláról.
– Az elején játszottam három percet. Nem ment a játék, jogos volt a lecserélésem – mondta a szerdai összecsapás hőse, Vajda Anna. – Attól fogva vártam a lehetőségre, hogy a pályán bebizonyítsam: nem vagyok olyan gyenge kosaras, mint amit a mérkőzés elején produkáltam. A végjáték persze minden előzetes várakozásomat felülmúlta. Lélektanilag döntő volt, hogy az első hármasom beesett. A végén, amikor ott voltak a helyzetek, nem is gondolkodtam, hanem dobtam. Biztos, hogy ha átfut közben az agyamon, hogy mennyire fontosak azok a dobások, akkor nem mennek be.

Vajda Anna hozzátette: élete egyik legemlékezetesebb meccse volt a Bourges elleni találkozó. Nem gondolta volna, hogy a felnőttek között, az Euroligában ilyen produkcióra lehet képes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak száz nap a vb-ig

Megkezdődött a visszaszámlálás. Alig több mint 3 hónap maradt a 2004. március 5-én kezdődő budapesti… Tovább olvasom