Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

A védekezésen volt a hangsúly

Röhnisch Foton Sopron MiZo Pécsi VSK 33 69 (7–17, 4–15, 15–16, 7–21) Sopron, NB I-es női mérkőzés, 700 néző. V.: Király, Cziffra.
A hétvégén Sopronban rendezett két férfimérkőzés végeredménye hajszálra megegyezett: 95–106-ra végződött. Annak fölöttébb kevés volt a valószínűsége, hogy a három a magyar, azonfölül a soproni igazság elve alapján ez az eredmény harmadszor is megismétlődjön. A Pécs egész Európa egyik legjobban védekező csapata és a maga szintjén a Foton is egész jó „az elhárításban".

A pécsiek bolgár centere, Branzova bő három perc alatt két triplát és egy duplát dobott. A negyed második felében aztán Radnóty egy-két ügyes villanásával kiegyenlítetté tette a játékot. Nagy rohanással és rengeteg hibával kezdődött a második negyed. Ennek első öt percét 5–2-re nyerte a Pécs... A Foton képtelen volt bármit is kezdeni ellenfele védekezésével, Halmos szép tempója közel hétperces hazai kosárcsendet tört meg. A szünetben, amikor is 32–11-re vezetett a Pécs, már sejthető volt: ebből nehezen lesz meg az az eredmény, ami a két férfimérkőzésen született...
Meglepő módon hazai kosárral kezdődött a második játékrész.

A Foton másfél perc alatt megszerezte ezt a négy pontot, amit az egész második negyedben elért. Radnóty révén húsz ponton belülre került a Foton, sőt, ekkor Dénes is beemelt egy triplát, így a harmadik negyedben többet dobott a Foton, mint amennyit az első félidőben összesen. A játék ennek ellenére sem vált közönségcsalogatóvá... Szinte semmi nem sikerült a soproniaknak, a Pécs pedig Károlyi tripláival tovább növelte előnyét. Igen könnyen feledhető mérkőzésen érvényesült a papírforma: biztos pécsi siker született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyenge kezdés után javulás

Kapuváron segített az edzőcsere. Kovács Lajos eredményesebbé tette a csapatot. Tavaszra erősítések… Tovább olvasom