Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

A vártnál Kevesebben neveztek

Tavaszi kirajzáshoz hasonlított az idei, 9. alkalommal megrendezett győrújbaráti krosszfutás. A szabadtéri atlétikai szezon első versenyén két új pályacsúcs született.

Nagy akarással, versenykedvvel vágtak neki a távnak a gyermek korcsoportosok.
Molnár Z. Csabáné, a megyei szabadidősport-szövetség elnöke kevesellte a benevezett gyerekek számát, hiszen ilyen remek időben sokkal többen rajtolhattak volna a négy táv valamelyikén. „A gyerekeket minél korábban hozzá kellene szoktatni a sportoláshoz, hiszen a megnövekedett iskolai feladatoknak is eredményesebben tudnak megfelelni az egészséges, jó állóképességű gyerekek."

Azért akadtak, akik megszívlelték a tanácsokat, hiszen a gyerekeknek rendezett 1,3 km-es versenyen a legkisebb korosztályból is többen neveztek. A mindössze hároméves Kránitz Nellinek ez volt az első versenye, s miután sikerrel teljesítette a távot, örömmel fogadta a dicsérő szavakat. A pedagógus Varga családból hárman is versenyeztek ezen a napon. A testnevelő tanár Varga László (győri Jókai-iskola) a felnőttek között állt rajthoz, Varga Lászlóné%_, a gyárvárosi iskola tanárnője pedig a két gyermek, a négyéves Tamás és a tízéves Ágnes nevezésében segédkezett.

Közben dr. Rónai Ferenc a futók után indított gyalogtúráról szolgált tájékoztatással. „A szabadidősport-szövetség a futóversenyek kiegészítéseként ezentúl mindig megrendezi a gyalogtúrát, hogy az idősebbek, a futókat elkísérő hozzátartozók is mozoghassanak egy jót. Ezúttal hét kilométeres távon a környék legszebb csúcsait járhatják be."
A legjobban persze azok örülhettek, akik a kiemelkedő eredményeket produkálták, például a két pályacsúcsot futó atléta: Avar András (Tata), aki 7 km-en javította az eddigi 26.51 perces csúcsot 25.15-re, valamint a győri Major József, aki saját pályacsúcsán faragott 18 mp-et a 14 km-es távon, mégpedig 52.10 percre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizakodó győriek

Az egykori játékos, a kajakos klubvezető és a szurkolók bizakodva várják a női EHF-kupa sorsolását.… Tovább olvasom