Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

A varázslat elmaradt

Felejthetetlen élményt jelentett a szurkolóknak és a magyar labdarúgóknak is a Real Madrid vasárnap esti budapesti vendégjátéka.

Felejthetetlen élményt jelentett a szurkolóknak és a magyar labdarúgóknak is a Real Madrid vasárnap esti budapesti vendégjátéka, de voltak, akik többet vártak a világsztároktól. A győri labdarúgók remekül helytálltak.

Vegyes érzelmekkel távoztak az emberek a Puskás Ferenc Stadionból vasárnap éjszaka, a Real Madrid vendégjátéka után. Voltak, akik nem is titkolták csalódottságukat, mert jóval többet vártak a galaktikusoknak nevezett spanyol sztárcsapat játékosaitól. Akiknek hiányérzetük volt, csalódottságuk talán abból fakad, hogy a mesterségesen gerjesztett Real-őrület után szinte már nem is embereket vártak futballozni, hanem már-már földöntúli lényeket.

Tompán játszó spanyolok

A Madrid éppen annyit adott ki magából, amennyi a biztos győzelemhez kellett. És bizony időnként megmutatták játékosai, hogy hibázni is tudnak. Zidane például csúnyán kapu fölé rúgott egy büntetőt. A dán Gravesennek pedig nemigen akadt szabályos megmozdulása. Volt, hogy a közel ötvenezer ember vagy negyed órán át szinte néma csendben figyelte a pályán történteket.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Vanderlei Luxemburgo elégedett volt a látottakkal. Mint mondta, csapata tíz nap kemény munka után játszotta ezt a komoly mérkőzést. Sejtette, hogy játékosai nem fognak sziporkázni.

„Nagy öröm volt, hogy részesei lehettünk a Puskás Ferenc tiszteletére rendezett gálameccsnek. Nem kenyerem a hízelgés, de amondó vagyok, néhány magyar játékos adott esetben beférne a Real Madrid keretébe" – mondta a brazil szakember.

Remeklő győri játékosok

Lehet, hogy a szakvezető épp a magyarok gólját szerző, láthatóan nagy kedvvel futballozó Kenesei Krisztiánra is gondolt?
„Ez jó lenne, de igazából kicsit el vagyok keseredve, amiért kikaptunk, pedig úgy érzem, főleg a második félidőben játszott jól a csapat – mondta el érdeklődésünkre a győri támadó. – Míg a Madrid kihasználta helyzeteit, nálunk sajnos kimaradtak a lehetőségek. Régebben én voltam kijelölve a büntető elvégzésére, most nem volt ilyen megállapodás, egyszerűen a labda mögé álltam, s nagyjából el is döntöttem, melyik irányba rúgom majd a labdát, ami szerencsére utat talált a kapuba."

Kenesei hozzátette, Vinczével és Priskinnel együtt a szűkített keretben maradtak – egyedül a betegeskedő Stark utazott haza –, s reméli, csapattársaival együtt szóhoz jut az argentinok elleni mérkőzésen is.
Priskin Tamás, az ETO támadója kedvenc csapata ellen futballozott egy félidőt.

„A szövetségi kapitány arra kért, hogy ne izguljak, futballozzak nyugodtan – mondta el érdeklődésünkre a csatár. – Úgy érzem, hogy ez sikerült is, hiszen két alkalommal is közel jártam a gólszerzéshez. A vasárnap esti gálameccs nem hivatalos válogatott mérkőzés volt, ezért még várnom kell a debütálásra. Remélem azonban, hogy már nem sokáig, azaz az argentinok elleni találkozó lefújása után már egyszeres válogatott labdarúgónak vallhatom magam."

Vincze Ottó szintén a második félidőben kapott lehetőséget a szövetségi kapitánytól, számára egészen idegen poszton. Az ETO irányítója ugyanis középhátvédként állta útját a madridi támadásoknak.

„Váratlanul ért Lothar Matthäus döntése, ám szívesen játszottam a védelem tengelyében is, amely egy felelősségteljes poszt. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés első félidejében túlságosan is tiszteltük az ellenfelet, a második játékrészben viszont már jól futballoztunk, helyzeteket alakítottunk ki. Kicsit bosszús vagyok, hiszen akár meg is nyerhettük volna a találkozót. A vendégek harmadik gólja előtt egyértelműen szabálytalankodott velem Júlio Baptista. Nem is értettem, hogy a játékvezető miért nem fújta le a brazil játékos egyértelmű lökését."

Elégedett a hazai kapitány

A magyar csapat szakvezetője, Lothar Matthäus szövetségi kapitány is elégedetten értékelt, noha a pályán még bosszús volt a harmadik gólt megelőző, vitatott szituáció miatt.

„Az első félidőben még talán túlságosan is a meleg bűvöletében éltek a játékosok. Úgy láttam, nagyon is feszélyezte őket, hogy olyan futballisták ellen játszottak, akikről többnyire csak az újságokban olvasnak, vagy a televízióban látják őket. Azt nem szabad elfelejteni, hogy most közel ötvenezer ember figyelte a mérkőzést, míg ők a magyar bajnokságban általában két-háromezer néző előtt szoktak játszani. A szünet után már jóval nagyobb önbizalommal játszott a csapat, ám sajnos a gólhelyzeteket nem sikerült kihasználni."

A szövetségi kapitány két győri játékos teljesítményét értékelte igen átfogóan, és mindkettőjüket dicsérte. Az általános meglepetésre a védelembe vezérelt Vincze Ottóról a következőket mondta: „Ez egy tesztmérkőzés volt, amelyen ki lehetett próbálni néhány dolgot. Azt gondolom, egy csapat, és annak edzője érdemben nem nagyon tud előbbre lépni, ha nem újít s nem próbál új elképzelésekkel javítani a játékon. Azért gondoltam, hogy Vinczét hátraviszem a védelembe, mert kreatív játékos és a támadójáték általában elég kevés segítséget kap hátulról. Arra is kíváncsi voltam, védekezésben milyen. Úgy érzem, Ottó jól, sőt, kifejezetten elegánsan oldotta meg a feladatát a védelemben, így nem kizárt, hogy a jövőben ott, vagy ott is figyelembe veszem a játékát.

A harmadik madridi gól előtt történteket még videóról vissza kell néznem, de úgy gondolom, azt megelőzően fellökték, azaz szabálytalankodtak vele szemben. A másik nagyon kellemes meglepetés a fiatal Priskin Tamás játéka volt. Ő nem ijedt meg a nagy nevektől, bátran, erőszakosan futballozott. Meg merte csinálni azt, amit tud. Ilyen típusú fiatalokra, új arcokra nagy szükség van. Annak is nagyon örülök, hogy sikerült elintézni, hogy nálunk és nem szlovák színekben futballozik. Priskin a Real ellen olyan teljesítménnyel rukkolt elő, amely kifejezetten biztató a jövőre nézve."

Jönnek az argentinok

„A gálán mindenki jól szórakozott – tette hozzá nyilatkozatához a német szakember –, ám egyre közelednek a fontos meccsek. Szerdán Argentína ellen már a szeptemberi vb-selejtezőkön szóhoz jutó csapatot tesztelhetem."

A szerdán, 17.30 órától a magyar együttes ellen Budapesten pályára lépő argentin labdarúgó-válogatott – korábbi tervén változtatva – tegnap tartott nyilvános edzést a Puskás Ferenc Stadionban. A dél-amerikai sztárválogatott ma már nem gyakorol a találkozó helyszínén. A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn és kedden is a Pénzügyőr-pályán készül a szerdai összecsapásra.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar csapat legyőzte a litván kosárlabda-válogatottat

Bravúros eredményt ért el a magyar férfi kosárlabda-válogatott Litvánia ellen. Felkészülési… Tovább olvasom