Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

A válogatottban is bizonyítani akar

Győrött pihen a hétvégén Nagy Krisztina, a Graboplast-ETO egykori kézilabdázója.

Az évek óta a dán bajnokságban légióskodó átlövő reméli, az újjáalakuló válogatottban ismét kap meghívót. A 2000-ben Európa-bajnok játékos büszke testvérére, a Dakar-ralit sikeresen teljesítő Nagy Péterre.

A dán GOG Gudme légiósa, Nagy Krisztina hosszú hétvégére hazatért Győrbe. A válogatottal 2000-ben Európa-bajnokságot nyert átlövő kisebb sérülését kúrálja, de nem csak emiatt jöhetett haza.
„ A bajnokságban most van egy kisebb szünet, legközelebb csak a jövő héten játszunk, s ezért elengedtek a klub vezetői. Az utolsó két mérkőzésen amúgy sem tudtam játszani, mert a vádlimban elszakadt egy izom. Szerencsére nem túl nagy a baj, de célszerűbb volt egy kicsit pihenni" – mondta Nagy Krisztina.

Csapata egyébként jelenleg a hatodik a bajnokságban, de még esélyes a rájátszást jelentő negyedik hely elérésére is.
„ Három csapat, a Viborg, a Slagelse és az Aalborg egy kicsit elhúzott, de a negyedik helyért három-négy csapat van versenyben. Hogy mennyire szoros a mezőny, azt az is jól mutatja, hogy jelenleg nekünk és a negyedik FCK-nak is tizenhét pontja van. Szinte biztos, hogy az utolsó pillanatokig kiélezett csata folyik majd az esélyes csapatok között. Remélem, azért nekünk sikerül bejutnunk a rájátszásba" – folytatta az átlövő, akinek jövő nyáron jár le a szerződése a Gudménél.

Itthon a női válogatott új szövetségi kapitányi tisztére a legnagyobb esélyes Németh András, az FTC mestere, aki korábban azt nyilatkozta: megválasztása esetén a pekingi olimpiát tartaná szem előtt, ennek megfelelően válogatná össze a keretet. Nagy Krisztina reméli, rá is gondol majd az új kapitány.

„ Annyit én is hallottam, hogy Németh András lehet a befutó, az viszont új, hogy megbízatása esetén a következő olimpiáig tekint előre. Tudom, hogy Radulovics bejelentette, nem lesz többé válogatott, így a jobbátlövő posztra kellenek az emberek. Távol álljon tőlem, hogy ajánljam magamat, de úgy érzem, Peking bőven belefér nekem is, hiszen áprilisban még csak huszonnyolc éves leszek. Azt remélem, kapok még esélyt arra, hogy bizonyítsak. Sokat jelentene nekem a válogatottság, mindent feltennék arra, hogy ott legyek egy olimpián. Ha azon múlik, akkor haza is igazolok. Egyvalami bántana csak nagyon, ha a lehetőséget sem kapnám meg arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes" – folytatta a játékos.

Arra a felvetésre, hogy nem került-e túlságosan ki a magyar edzők látóköréből, így reagált: „Ha a válogatottat nézem, akkor lehet benne valami, mert Siti Esztert és korábban Farkas Ágit leszámítva mi, »dánok« nem igazán jutottunk szóhoz. Ennek ellenére azért azt nem mondanám, hogy teljesen elfelejtettek volna."

Kevesen tudják, hogy Nagy Krisztina testvére az a Nagy Péter, aki januárban végigment a Dakar-ralin. Természetesen a kézilabdázó büszke motoros bátyjára.

„ Nagyon örülök, hogy Peti ilyen sikert ért el. Dániában ugyan nincs akkora visszhangja a versenynek, mint Magyarországon, de a Euro-

sporton, valamint az interneten keresztül nyomon követtem a versenyt. Bevallom, azért volt néhány álmatlan éjszakám. Leginkább akkor, amikor bátyám motorjából kifogyott az üzemanyag, s így az éjszakát a sivatag kellős közepén töltötte. Szerencsére azért sűrűn tudtunk SMS-t váltani, így azon keresztül is tudtam, hogy minden rendben van vele" – mesélte Nagy Krisztina.

Arra a felvetésre, hogy mi lehet keményebb: a kézilabdapályán hatvan percen át állni a védők pofonjait, vagy a sivatagban motorozni, Nagy Krisztina határozottan válaszolt: „Szerintem Peti teljesítménye sokkal embert próbálóbb volt. Én már megszoktam a keménységet, s már fel sem veszem, de azt hiszem, ez édeskevés lenne a sivataghoz."
A báty, Nagy Péter szintén büszke testvérére:

„Neki is rengeteget kellett dolgozni azért, hogy idáig eljusson. Rengeteg edzés és lemondás eredménye, hogy előbb eljutott az ETO felnőttcsapatáig, ahonnan előbb külföldre szerződhetett, majd pedig jött a válogatottság és az Európa-bajnoki aranyérem. Kár, hogy ennek már több mint négy éve, de nagyon remélem, hogy testvéremnek lesz még módja bebizonyítani, hogy helye van a nemzeti csapatban."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem számítanak Baumgartnerre

Nem lesz magyar versenyzője az idei Forma–1-es futamoknak, úgy tűnik Baumgartner nem indul. Tovább olvasom