Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

A Vadkakasok (verve) jók

A kosárlabda-bajnokság meglepetéscsapatát, a Debreceni Vadkakasok együttesét fogadja ma 18 órától a Soproni Ászok férfiegyüttese, az előmeccsen pedig 16 órától a GySEV női csapata várhatóan a Bajának látja el a baját.
A sörgyáriak Szalai János irányításával eddig négy meccset vesztettek, nyerni még nem sikerült, így visszaestek a bajnoki táblázat aljára, a sereghajtó posztra. A hajdúságiak sincsenek túl jó passzban, hiszen legutóbbi két bajnokijukat simán elvesztették és visszaestek a harmadik helyre.
A debrecenieknél jó ideje sérült a kiváló center, a bosnyák óriás, Sejo Bukva. A helyére egy hónapra igazolt Helbich nem igazán tudta pótolni, erőltetett szóviccel élve a Vadkakasok csapata a Bukva nélküli „bukták" korszakát éli. Szalai János nagyon bízik benne: a két gárda rossz sorozata közül a soproni társulaté szakad meg.
– A bajnoki tabellára pillantva az tisztán látszik, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei – fejtegette a soproniak mestere. – Nagy kérdés, játszik-e ellenünk Bukva, bár nélküle is igen erős együttes a debreceni, hiszen a Magyar Kupából első számú centere nélkül is ki tudta verni az Albacompot.
– Mi lehet a siker, sőt, inkább az esetleges bravúr kulcsa?
– Legutóbb Körmenden elsősorban mezőnyembereink gyenge védekezése okozta a vesztünket. Azt lehet mondani, a Körmend három külső játékosa vert meg bennünket. A Debrecen külső sora még erősebb, mint a körmendieké, hiszen a Vadkakasokat erősíti a honi mezőny egyik legjobb játékosa, az amerikai Lee, valamint az ugyancsak kitűnően kosarazó honfitársa, a korábban Sopronban is szerepelt Ledon Green. Ketten együtt ritkán dobnak 50 pont alatt, nagyon fontos lenne őket bizonyos mértékig megállítani. Amennyiben ez sikerül és Bukva nem játszik, a palánk alatt ellensúlyozhatjuk a vendégek mezőnyben meglévő fölényét. Ehhez azért az is szükséges lenne, hogy a körmendi mérkőzéssel ellentétben ne csak Wiley villogjon magas embereink közül. Persze az sem baj, ha nem kerülnek fölénybe, nem teljesítenek jobban, nem lesznek eredményesebbek a Vadkakasok külső játékosai, mint a mieink.
– A vereségek ellenére a soproni közönség kitart a csapat mellett...
– Szeretném is megköszönni a szurkolók eddigi biztatását, bizalmát. Nagyon sokat segítettek eddig is a hazai mérkőzéseinken, és remélem, a mai összecsapásra is sokan kilátogatnak. Óriási szükségünk lesz a szurkolók segítségére, és remélem, most már a végjátékban nem vétenek játékosaim olyan hibákat, mint ahogy a ZTE és a Falco ellen tették, hiszen tapasztalt, rutinos kosarasokról van szó. Nagyon elszánt hangulatban készül a társaság, és remélem, ez nem csap majd át görcsösségbe, hanem jó játékkal és hűséges szurkolóink segítségével végre győzelemmel párosul.
Az előmérkőzésen a GySEV női csapata, amolyan „fix egyes" jellegűnek ígérkező találkozón 16 órától a Baja együttesét fogadja. Az Euroligában már a nyolc közé jutott soproniaknak nyerniük kellene jövő szerdán az olaszországi Schióban, hogy megőrizzék csoportjukban a harmadik helyet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káprázat és örömmámor

A francia Bourges szerda esti legyőzésével bejutott az Euroliga, azaz Európa nyolc legjobb csapata… Tovább olvasom