Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

A új seprű jól seper sopronban

Ha valakire, hát a Ventwest Foton Sopron női együttese új játékosára, Horváth Zsófiára egyértelműen igaz a mondás: új seprű jól seper. Bár együttese csak a harmadik helyen zárt a múlt hét végi Krasznai-kupán, az ő teljesítményére nem lehetett panasz. Az objektív statisztikai adatok alapján a torna legjobb, legértékesebb játékosa volt.

Kosarascsaládban nőtt fel

A fiatal center Amerikából tért haza egyetemi tanulmányai befejezése után. Mint mondta, kosarascsaládba született. „Talán nem túlzás azt állítani, hogy aki egy kicsit is közelebbi kapcsolatba kerül a sportággal, nagyapámat, id. Horváth Elemért biztosan ismeri. P évek, sőt, inkább évtizedek óta dolgozik a szövetségben. Édesapám a MAFC-ban és a Honvédban is kosarazott, jómagam pedig tizenegy évesen kezdtem játszani. Itthon eddig csak egyetlen együttesben, a BEAC-ban játszottam."

Valami amerika


Horváth Zsófia ezt követően kikerült tanulni és persze kosarazni a sportág őshazájába, az Amerikai Egyesült Államokba, ahol amellett, hogy egyetemi tanulmányait végezte, kosarastudását is fejlesztette. „Két egyetemre is jártam kint. A West Virginia egyetemen kezdtem, s ott remek volt az első év, a sport szempontjából ez várakozáson felül jól sikerült. Ezt követően edzőváltás volt a csapatnál, s a játékoskeretet csaknem teljesen kicserélték. Ezt követően a több játéklehetőség reményében iskolát váltottam, így kerültem Ohióba. Ott két nagyon jó s sikeres szezonom volt."

Horváth Zsófia érdeklődésünkre elmondta, sok kint tanuló magyar lánnyal ellentétben ő nem „businesst" vagy marketinget tanult, tehát nem kimondottan közgazdasági vonalon képezte magát, hanem számítógépes grafikai tervező lett. Arról, hogy kosarastudása mennyit gyarapodott a kint töltött évek alatt, a következőket mondta: „Azt nem tudom, hogy technikailag vagy taktikailag mennyit fejlődtem. Az viszont biztos, hogy fizikailag jóval erősebb lettem. Ezen túlmenően azt talán szerénytelenség nélkül mondhatom, az utolsó egyetemi évemben rám épült, vagy körém építették a csapatot. Ez pedig egyfajta lelki nyomást jelentett nekem, de ennek ellenére úgy érzem, sikerült felnőnöm a feladathoz. Abban tehát biztosan sokat léptem előre kint, hogy a fizikális erősödés mellett lélekben, mentálisan, azaz fejben is sokkal stabilabb, erősebb lettem, mint korábban."

Jól megértik egymást

Új csapatáról, a Fotonról a következőket mondta: „Remek kis közösségbe kerültem. Korábban Halmos Nórival, valamint Kocsis Bogival játszottam együtt a korosztályos válogatottban, igaz, ellenfélként ismertem mostani társaim többségét. Játékban még van mit javulnunk, de úgy érzem, az, hogy a pályán kívül is nagyon jól megértjük egymást, sok nehézségen átsegíthet majd. Erős, kemény edzéseket végeztünk, de ez érthető is, hiszen most még a felkészülési időszak tart, igaz, hamarosan kezdődik a bajnokság. Eddig sérülések és betegségek miatt nem nagyon sikerült komplett csapattal felállnunk, de remélem, sikerül egy jó s eredményes évadot produkálni itt, Sopronban."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaszország kikapott, a hollandok csak döntetlent értek el

Meglepetésre egygólos vereséget szenvedett Szlovéniában az olasz labdarúgó válogatott, Hollandia… Tovább olvasom