Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

A tűz és a víz házassága volt

Horváth Dénes, az Integrál-DAC volt edzője szerint a klubtulajdonos és közte kezdettől fogva érzékelhető volt a feszültség.

Szerinte a leváltása nem jogszerű. Sokszor indokolatlanul védték meg a játékosokat.  Az Integrál-DAC vezetése a hétvégi forduló után felmentette tisztségéből Horváth Dénes edzőt, aki több mint három és fél évet töltött az NB II-es csapat kispadján (Kisalföld, 2005. március 24., Váratlan edzőcsere az Integrál-DAC-nál).

sérelmezett leváltás

A klub egykori játékosa annak idején a megyei I. osztályban lett a gárda edzője. A táblázaton a szerény tizedik helyet foglalták el, majd az Integrál rt. belépésével megcsillant a remény a felemelkedésre. A feltételek javulásával párhuzamosan aztán jöttek is a jó eredmények.
Horváth Dénes egy rövid számvetéssel kezdte a beszélgetést:
„ Azt hiszem, az eredmények minősítenek bennünket: két év alatt két osztályt léptünk előre, napjainkban pedig az NB II-ben szerepelünk.

A Magyar Kupában mindkét évben egy-egy NB I-es csapat – a Videoton, majd az Újpest – ütött ki bennünket közönségszórakoztató mérkőzésen. A bajnokságban most reális esély van a hatba kerülésre, ami az átszervezés miatt feljutást ér. Ilyen eredmények után váratlanul ért a leváltásunk, ami szerintünk nem is volt jogszerű. Bennünket ugyanis az elnökség nevezett ki és az alapszabály szerint ugyanez a testület válthatott volna csak le. Az is igaz viszont, hogy időközben az elnökség elsorvadt, van olyan tagja, akit három éve nem láttunk meccsen, az ügyvezető elnökkel pedig egy éve nem találkoztunk."

feszültség kezdettől

A klub tulajdonosa a Kisalföld tegnapi számában azt nyilatkozta: korábban is voltak különböző kérdésekben felfogásbeli, értelmezésbeli gondjaik az edzőkkel. A klub vezetése szakmai kérdésekben sem mindig értett egyet velük. Ezek szerint – a leváltás mostani időzítése mellett – a döntés egy ideje azért már a levegőben lógott.

„ Valóban volt közöttünk nézeteltérés, de ez főként abból fakadt, hogy a külső nyomásnak nem engedtünk teret, vagyis nem engedtünk beleszólni a munkánkba. Mindent mi csináltunk és a felelősséget sem passzoltuk át. Azt különösen nehezményezzük, hogy – alkalmas pálya híján – albérletekben végigdolgoztatták velünk a telet és utána köszöntek el tőlünk. Amikor a tulajdonos rádöbbent az edzőváltás szükségszerűségére, nyolcadik helyezettként a második otthonában kaptunk ki egy büntetővel.

A mérkőzésen sem őt, sem más győri szakembert nem láttunk, valószínű, univerzális segítőire hallgatott a döntést illetően. A tulajdonos és köztünk kezdettől fogva érzékelhető volt a feszültség, ő is, mi is más közegből érkeztünk a csapathoz. Kapcsolatunk a tűz és a víz házassága volt. A médiát figyelők láthatták, hogy a megnyilvánulások alkalmával a szakmai munkáról elismerő sorokat ritkán lehetett olvasni.

Edzői szemmel Reszeli Soós István szakmai tanácsadói szerepének etikusságát is megkérdőjelezem – egyébként szerdán este el is mondtam neki telefonon. Hogy ez mit jelent? Folyamatos napi kapcsolatban volt a tulajdonosunkkal anélkül, hogy a belső viszonyainkkal tisztában lett volna. Ez a csapat belügyeibe való beavatkozást és a kollegialitás hiányát jelenti számomra."

náluk is rezgett a léc

A nehézségek ellenére a tulajdonos és az edzők közötti bizalom a gentlemen’s agreement elvén működött, hiszen írásos szerződés nélkül egy kézfogással szentesítették a szóbeli megállapodást. Horváth Dénes azt mondja, az elmúlt években két alkalommal részükről is rezgett a léc, ami most a másik oldalon le is esett.
„ Hogy miben hibáztunk mi? Szerepvállalásunkban nagy érdeklődéssel vártuk, hogy nyerők tudunk-e lenni a sok és következetes edzésmunkával, korrekt magatartással. Az eredmények bennünket igazolnak. Abban viszont hibáztunk, hogy sokszor védtük meg a játékosokat a színfalak mögött a tulajdonosnál, olyanokat is, akik erre nem szolgáltak rá."
Horváth Dénes még hozzátette: köszöni kollégái, Füzi Géza és Tóth László áldozatos, önzetlen munkáját. A csapatnak pedig sok sikert kíván, hogy a kitűzött célt, a felkerülést nélkülük is el tudja érni.
Szombaton már újabb nehéz erőpróba következik, hiszen az Integrál-DAC a városi rangadó keretében Gyirmóton lép pályára. Immár az új szakmai stáb vezetésével.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy helyet rontott Magyarország a világranglistán

Változatlanul a világbajnok Brazília vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA)… Tovább olvasom