Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

A tulajdonos súgói ingatták meg helyét

Lassan öt hónapja lesz, hogy lemondott posztjáról Tamási Zsolt. A Győri ETO FC akkori vezetőedzője úgy érezte, az új szakmai modellben – Varga Zoltán szakmai igazgatóként tért vissza az egyesülethez – nem tud tovább dolgozni.

Labdarúgás

Érdekesség, hogy Tamásival a csapat az ötödik helyen állt, de ez az eredmény akkor kudarcnak számított. Pedig a zöld-fehéreket csak néhány pont választotta el a dobogótól. Tamásiról azóta keveset hallani, a futballtól azonban nem szakadt el.
– Sosem voltam az a magamutogató, önreklámozó típus – indokolta a háttérbe szorulását Tamási Zsolt. – Így alakult a sorsom, de ez nem jelenti azt, hogy bármit is megbántam volna.

Vissza az iskolába

– Mivel foglalkozik jelenleg?
– Még tavaly decemberben elkezdtem az UEFA Pro Licence edzői tanfolyamot. Éppen a napokban védtem meg a szakdolgozatot. Hamarosan az angol szaknyelvi tanfolyam veszi kezdetét, míg a kurzust augusztus végén vagy szeptember elején a gyakorlati vizsga zárja. Emellett volt munkahelyemre, a gyárvárosi iskolába visszatértem, ahol társadalmi munkában gyerekekkel foglalkozom. Labdarúgásra oktatom őket.

– S ez a munka teljesen kielégíti?
– Semmi bajom a helyzetemmel. Tulajdonképpen jól is jött ez a nyugodtabb időszak. Volt alkalmam gondolkodni, s ami még ennél is fontosabb, nagyon sokat tanultam az ETO-nál eltöltött időszak alatt, amit remélem, a későbbiek folyamán kamatoztatni tudok.
– Az élvonalban?
– Nem kizárólag csak az első osztály érdekel. Sokáig dolgoztam az utánpótlásban is, s nagyon szerettem a fiatalokkal foglalkozni. Ez a terület sem idegen tőlem, de ha úgy adódik, akár alacsonyabb osztályban is edzősködnék.

Hívás a lemondás napján

– A futballberkeken belül mennyire forog a neve? Vannak ajánlatai?
– Inkább megkeresésnek nevezném ezeket. Érdekes, hogy a lemondásom estéjén már hívtak egy NB I-es csapattól, s akkor abban maradtunk, hogy a nyáron folytatódik a beszélgetés. A tavasz folyamán hívtak az NB I B-ből is, ezt a lehetőséget azonban én köszöntem meg, s utasítottam vissza.
– Arról lehetett hallani, hogy az MTK agárdi focisulijához megy dolgozni...
– Valami hasonlóról volt és van is szó, de többet erről egyelőre nem szeretnék mondani.

Végig dobogóközelben

– Kanyarodjunk egy kicsit vissza a múltba. Fél év elteltével hogyan értékeli az ETO-nál töltött időszakot?
– Tavaly nyáron szakmailag elindult egy jó úton a csapat. Noha alaposan átalakult a keret, rövid idő alatt összekovácsolódott a társaság, s úgy lett az ősz végére ötödik, hogy a tizenhét forduló alatt tizenkétszer az első három hely valamelyikén állt. Én akkor is úgy éreztem, hogy reálisan az első hatba kerülés is nagy siker lett volna, hiszen mögöttünk olyan együttesek álltak, akiknek jóval erősebb volt a játékoskerete. Gondolok itt elsősorban a bajnok ZTE-re, de talán a Videotont is ide sorolhattam volna. Tény, hogy a szezonzárás nem a legjobban jött össze, de minden csapat életében akadhatnak hullámvölgyek. Még a nálunk sokkal jobbakéban is.

– Mi a véleménye arról, hogy az eredmények ellenére is hasonló érdektelenség övezte a gárda szereplését, mint most?
– Psszel a Dunaferr ellen volt kevés néző, akkor nyolcszázan nézték meg azt a mérkőzést, melyet szakadó esőben, a tv nyilvánossága előtt játszottunk. A nézőszámcsökkenés egyébként nem győri probléma, országosan elfordulnak a futballtól az emberek, melyben az is szerepet játszik, hogy sokan lejáratják a labdarúgást és a labdarúgókat. Ráadásul olyanok teszik ezt, akik a fociból élnek. Az is tény viszont, hogy a magyar mérkőzések néhány kivételtől eltekintve élvezhetetlenek.

A tulajdonos súgói

– Ha mégis ilyen jónak tartja az ön által elért eredményt, mégis miért rendülhetett meg önben Tarsoly Csaba tulajdonos bizalma?
– Mikor nyáron aláírtuk az új szerződést, úgy éreztem, teljes mellszélességgel mellettem állt a tulajdonos. Naivan azt gondoltam, elég csak a szakmával foglalkoznom, de rá kellett döbbennem, hogy az eredményeken túl más is befolyásolta Tarsoly Csaba véleményét. Ebben két személynek volt óriási szerepe, meggyőződésem, hogy ők rossz irányba befolyásolták a tulajdonost. Nem utólagos okoskodás, de úgy látom, az idő sok mindenben engem igazolt.

– Ki ez a két személy?
– Ezt inkább most hadd ne mondjam el. Legyen elég annyi, hogy onnantól kezdve már másra is kellett figyelnem.

– Azt azért hadd kérdezzem meg: mi a véleménye az ETO tavaszi szerepléséről?
– Gondoltam, hogy felteszi ezt a kérdést, de inkább nem mondanék véleményt. Másokkal ellentétben nem tartom ezt etikusnak, a kívülről jött vélemény sokszor úgyis csak okoskodásnak tűnhet. Annyit jegyeznék meg, engem is elkeserít a csapat tavaszi szereplése.

Bármikor visszatérne

– Az ETO-meccseire azért kijár?
– Egy darabig kijártam, az utolsó három-négy mérkőzésen viszont már nem voltam. Sajnos ebben az is szerepet játszott, hogy családi gyász ért, így nincs is időm és módom ehhez igazítani a feladataimat.

– Végezetül, ha úgy adódna, ismét vállalna szerepet a győri labdarúgásban?
– Eddig mindig az ETO sikeréért dolgoztam, akár utánpótlás-, akár vezetőedzőként. Bármikor vállalnék újra feladatot, de nem hiszem, hogy a jelenlegi vezetésnél felmerülne a nevem. Úgy látom, valami miatt nemkívánatos személy lettem a stadionban, s a vezetők most görcsösen igyekeznek bizonygatni, hogy ősszel milyen rosszul szerepelt velem a csapat. Talán ha inkább segítettek volna, előbbre tartana az ETO.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar győzelem a Formula 3-on

Magyar győzelem született a vasárnapi döntőn Dunaújvárosban az U.I.M Pentele Hungarian Grand Prix… Tovább olvasom