Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

A szurkolók segítségével

KOsárlabda - Három perc alatt pontot egyet sem, személyi hibát viszont hármat is gyűjtöttek a hazaiak. A negyedik perc elején Károlyi törte meg a hosszú kosárcsendet és a továbbiakban is hosszú ideig csak ő jelentett veszélyt a francia csapat kosarára.

MKB-Sopron - Villeneuve 65-61 (21–20, 17–15, 12–17, 15–9)

Sopron, Euroliga-mérkőzés, 1000 néző. V.: Dovidavicius (litván), Anzulovic (horvát), Javor (szlovén).
Németh 2
Honti 5
GORBUNOVA 14
KÁROLYI 12
Branzova 4
Eördögh 6
SEMSEI 11
MILOVANOVIC 9/6
Horváth Zs.
Horti 1
Sliskovic 1
Edző: Székely Norbert

Wambe 4
ROBERT 13
DRLJACA 17/3
SACKO 11/3
Crawford 2
Dantas 3
Ilic 6
Diémé 5/3
Edző: Abdou N’Dyaye

A fehér mezes hazaiak nehéz végjáték után győztek. Fotó: N .P.


Az MKB első nyolc pontjából hatot „magára vállalt" és a szakasz hajrájáig a soproniak csak futottak az eredmény és ellenfelük után. A negyed hajrájában aztán elkezdett csapatként kosarazni a Sopron. 11–8-as francia vezetés után egy 10–0-ás rohamot mutattak be Székely Norbert tanítványai, akik ekkor már – nemegyszer sikerrel – próbálták helyzetbe hozni a jó pozíció- ban lévő társakat. Semsei és a szakasz végén két triplát dobó Milovanovic vezérletével fordított a Sopron. A második negyedet is úgy kezdte a Sopron, mint a meccset. Idegesen, kapkodva, és a vendégek vissza is indították az MKB alakulatát. Székely Norbert időkérése után aztán előbb Semsei, majd Honti szerzett kosarat. Dinamikus, határozott betörés után Károlyi passzát pedig Gorbunova váltotta pontokra. A rövid, de intenzív 6–0-ás hazai „részhajrá" után a vendégek mesterén volt a sor időkérés vonatkozásában. A röpke szusszanás után Drljaca kitűnő dobóteljesítményének köszönhetően egy ideig csak „tapadtak" a Sopronra a vendégek, majd átmenetileg fordítottak is.

Térfélcsere után folytatódott az öldöklő küzdelem, fej fej mellett haladtak a csapatok. A szakasz vége Sacko és Robert jóvoltából a vendégeké volt, francia előnnyel fordultak a csapatok a negyedik negyedre. A zárószakaszban közel másfél perc telt el pont nélkül, majd Ká- rolyi kosarával előbb egyenlített, aztán Gorbunova betörés utáni kosarával fordított a Sopron. Zónavédekezésre állt át a Villeneuve és ez tökéletesen bejött a csapatnak. A hihetetlenül izgalmas végjátékban aztán az addig sokat rontó Gorbunova megmutatta klasszisát, zsinórban dobott hat pontjával elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a nem igazán jól játszó, ám védekezésben hősies soproni csapat végül a maga javára tudta fordítani a mérkőzést és diadalmaskodott ezen a fontos összecsapáson, amelyen rengeteget köszönhetett az őket a győzelembe belehajtó közönségnek.

Székely Norbert: – Ez a mérkőzés egy orosz rulettel ért fel számunkra. Döntő volt, hogy a második félidőben fölényben voltunk a lepattanózásban. Nem játszottunk jól, de nagyon akartunk és a közönségünk csodálatos volt.

Abdou N’Dyaye: – Tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk, és azt is, hogy a soproniak hazai pályán kitűnően dobnak távolról. Éppen ezért a zónát csak ritkán alkalmaztuk. Csalódott vagyok, mert volt esélyünk nyerni, a végjátékban viszont jobb volt a Sopron.

Olvasóink írták

  • 1. Oleg 2007. december 14. 13:26
    „Hojra Sopron!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korsós Innsbruckban?

Labdarúgás - Elképzelhető, hogy az osztrák élvonalban folytatja pályafutását Korsós György, az ETO… Tovább olvasom