Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A szépre emlékezik

A napokban ünnepelte hatvanadik születésnapját Kovács Ernő egykori ifjúsági válogatott, aztán NB I-es futballista. Volt sporttársai, barátai és a helyi sportegyesület vezetői köszöntötték ebből az alkalomból.
Kovács Ernőre már egészen fiatalon felfigyeltek edzői. Tizennégy évesen a megyei első osztályban játszó Csorna felnőttcsapatát erősítette. Országos ifjúsági válogatott lett, aztán tizenhét évesen a hetvenes évek elején a budapesti Vasashoz került. Mészöly Kálmán, Farkas János, Ihász Kálmán, Puskás Lajos voltak többek között a játszótársai. Ígéretes karrier előtt állt, hogy aztán másként alakult, ahogy ő fogalmaz: csak rajta múlott.

– A szépre emlékezem, és van is mire. Olyan lehetőségeket kaptam az élettől, amilyenekről mások esetleg csak álmodhatnak – mondta a Kisalföldnek Kovács Ernő. – A Vasassal bejártam a fél világot, játszhattam például Pelé ellen is. Nagyszerű élményeim vannak. Hogy lehetett volna még jobb? Igen, minden bizonnyal. Ennek ellenére elégedett vagyok, csodálatos világ jutott osztályrészemül azokban az években.

Kovács Ernő a jó baráttal, Mészöly Kálmánnal.
Kovács Ernő a jó baráttal, Mészöly Kálmánnal.

Kovács Ernő később az NB I/B-s MÁVDAC-hoz került, aztán Veszprém és a honvédség, a Fűzfő, a Soproni Textil és ismét szülővárosa csapata, a Csorna következett. 1980-ban fejezte be aktív pályafutását. Edzősködött Csornán, Jánossomorján, Kapuváron, Farádon. Manapság nézőként jár ki a pályára. Túl egy infarktuson úgy tartja, nem neki való már a kispad.
– Vigyázok az egészségemre, aminek az edzősködés nem tenne jót. Hetente egyszer lejárok edzésre és szurkolok a fociért. A magyarért és a csornaiért is. A régi játszótársak közül Mészöly Kálmánnal, Gellei Imrével, Komjáti Bandival tartom a kapcsolatot. Néha személyesen is találkozunk. Ennyi a kapcsolatom a labdarúgással. És hogy azért nem felejtettek el Csornán, bizonyítja, hogy felköszöntöttek a születésnapomon – jegyezte meg Kovács Ernő.

Olvasóink írták

  • 1. lászló8 2012. november 02. 17:26
    „Nagyon Boldog szülinapot kívánok Ernő!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulságos mérkőzés volt

A mérkőzés negyvenedik percétől összeállt és határozottabb lett a vendégek védekezése, könnyű… Tovább olvasom