Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

A szép szó nem használt

Így, egyet aludva a történtekre döbbenhet rá igazán az ember, mekkora lehetőséget is hagyott kihasználatlanul a GySEV-RINGA női kosárlabdacsapata Rózsahegyen, ahol végül húsz ponttal kapott ki a házigazdáktól az Euroliga-negyeddöntő harmadik, ki-ki összecsapásán.
Repülőrajtot vett a meccsen a GySEV úgy, hogy a hazaiak egyik legjobbja, az egész Euroliga-sorozat legeredményesebb kosarasa, a Ruzomberok egyik jugoszláv kiválósága, Gordana Bogojevic a találkozó elején megsérült, a másik szerb sztár, Mandic pedig négy perc után három személyi hibánál járt. Kell ennél jobb s szerencsésebb kezdés ? Nem nagyon... És mégsem tudtak élni a lehetőséggel a soproniak. Ha az eseményeket időrendi sorrendben nézzük, a húsvét előtti rózsahegyi feltámadás Alessandra jóvoltából kezdődött, sajnos ugyanazt többször is eljátszották a soproniak a rózsahegyiekkel. A brazilt őrző Vilipic ugyanis próbált kijönni a „ csokilány ” elé, ám a hazaiak mezőnyjátékosai rendre átívelték a labdát a soproni center fölött. A szakzsargonnal élve gyenge oldalról, azaz a bejátszás helyével átellenből pedig rendre későn érkezett a segítség, pedig a lassú, ívelt labdákat „ le lehetett volna nyúlni ” , vagy gyorsabb reagálással esetleg közrefogni, megzavarni Alessandrát, aki ezzel szemben dobálta a faultos kosarakat és a büntetőket. Addig vitte a hátán csapatát, míg a rózsahegyiek mezőnysora, pontosabban Lara Mandic észhez nem tért. Szünet után aztán Mandic, aki azért az első félidőben is meg-megvillant, tarthatatlannak bizonyult. Nagyon nagy dobópárbajt vívott Balogh Judittal. Mandic 42, Balogh 35 ponttal zárt, ám mindkettejük összteljesítményén némiképp ront az a tény, hogy egymást „ őrizték ” ...
Nem volt bolond, aki kitalálta az „ egy fecske nem csinál nyarat ” közmondást. A soproniakat sem egyedül Mandic verte meg. Az elnyűhetetlen Bieliková végig remekül mozgatta a rózsahegyi együttest, a cserecenterük, Pavlicková pedig rendre a hazaiak szemszögéből kritikus pillanatokban talált a soproni kosárba, s így még azt is átvészelték a rózsahegyiek, hogy a harmadik szerb légiósuk, Vesel igen gyenge napot fogott ki.
Sajnos gyenge napot kifogó légiósokból a GySEV-nél sem volt hiány! E tekintetben talán Bevilaqua kívánkozik az élre. A világ legerősebb bajnokságában, az amerikai profiligában, a WNB-ben edződött játékosától azt várná az ember, hogy irányítója, vezéregyénisége legyen csapatának. Ehhez képest a meccset „ megússza ” dobott pont nélkül, Bieliková valósággal lejátszotta őt a pályáról. Nem véletlenül próbálta Farkas edző szinte a veszett fejsze nyelét megragadva már Zirkovát is irányítóban játszatni.
Neki, mármint „ Zsirónak ” , a két csapat soproni összecsapása hősének sem ez volt élete meccse, és ekkor még nagyon finoman fogalmaztunk, bár nála vírusos megbetegedése némi magyarázat a gyengélkedésre, ezt a teljes kép kedvéért meg kell említenünk. Kovacova szenzációsan kezdte a meccset, erőszakos volt, betört, személyiket harcolt ki. Az első negyeddel azonban el is lőtte puskaporát, a továbbiakban sajnos a passzolófal szerepét töltötte be: fellépett a büntetővonal környékére, megkapta a labdát és továbbpasszolta... Hozzá kell tenni, Veselt azért „ megfogta ” , ám Pavlicková őt is megfricskázta párszor.
A soproniaktól úgy istenigazából támadásban Eördögh nőtt fel a feladathoz, Vilipic teljesítményét pedig jó büntetődobásai emelték az átlag fölé, bár az is tény: több olyan helyzetből szerzett ő csupán két pontot, amelyből a meccs elején Alessandra a közeli dobást, majd a büntetőt is értékesítve – hármat.
Szóval ezen a szinten, ahol

Európa négy legjobb csapata közé jutás a tét, már extra teljesítmények kellenek. Ezekből pedig csütörtökön több volt a rózsahegyieknél. Farkas Sándor szerint nem volt meg a kellő tűz, csapata jóllakottnak tűnt, miután hazai pályán a múlt héten kiegyenlített. A szakember szerint nem érezték át játékosai, hogy milyen lehetőség előtt állnak, pedig ez a pályán pár perc elteltével hatalmasra növekedett. A múlt heti hazai meccs előtt a szakember keményebb hangot ütött meg játékosaival szemben, volt is lendület, tűz a játékukban. Mint kifejtette, a hölgyekkel való ilyenfajta „ társalgási mód ” elég idegen egyéniségétől. A rózsahegyi meccs előtt nem is használta, de elég szomorúan konstatálta: úgy látszik, igazából ennek van foganatja...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hideg fej, forró szív

Csütörtök délután lesz a mindent eldöntő csata a szlovákiai Rózsahegyen a női kosárlabda Euroliga… Tovább olvasom