Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

A számok tükrében: a győri ETO FC ősze

A Győri ETO hazai pályán a mérkőzések felét nyerte meg, ezért nem végzett a hatodiknál előkelőbb helyen.

 Hazai pályán a 8 összecsapás felét sikerült megnyerni (Pécs, Honvéd, Békéscsaba, Vasas), pontot rabolt a Fehérvár és az Újpest, valamint meglepetésre győzni tudott az újonc Kaposvár. Ez 58 százalékos produkciót takar, ami nem túl jó, ennek is köszönhető, hogy nem végzett még előrébb a csapat az ősz végén.

Idegenben 7 mérkőzést játszott az ETO, hármat nyert meg (Debrecen, Diósgyőr, Pápa) és ezekből különösen a hajdúsági hármas értékes. Egy döntetlenre futotta, ám a nyíregyházi pontszerzést a játék képe alapján úgy is lehet tekinteni, hogy kettőt otthagyott a csapat. Veszített az ETO Zalaegerszegen, az MTK-nál és Sopronban, ez utóbbi két meccsen egy-egy góllal kapott ki. A 48 százalék azonban így is jónak mondható. Huszonegyen zöld-fehérben Reszeli Soós István szakmai igazgató ősszel 21 játékosnak szavazott bizalmat a bajnokságban, közülük kilencen először viselték az ETO mezét, ketten – Sztevanovic és Szabó Zs. – pedig az NB I-ben is újoncok voltak. Igaz, a szerb légiós kapus nem számít rutintalannak, hiszen hazájában sok éven át szerepelt az első ligában.

Három játékos lépett pályára ősszel valamennyi mérkőzésen (15), így a már korábban említett Szasa Sztevanovic, valamint a szintén újonnan igazolt Tóth Péter és Vincze Ottó, utóbbi ETO-sként a válogatott mezét is felölthette. Egy-egy alkalommal hiányzott Vincze Gábor és Stark Péter (14–14), kétszer Darko Peric, Priskin Tamás, Sándor György, Varga Zoltán (13–13).

A mérkőzések többségén játszott Pomper Tibor (12), Igor Nicsenko (11), Horváth Róbert, Regedei Csaba, Jäkl Antal (10–10), Pusztai Olivér (9). Az őszi idény végén kapott több lehetőséget Makra Zsolt (6) és Zsók József (4), többnyire csereként lépett pályára Balás Gergely (5) és Ciprian Binder (5), mindössze egyszer játszott az azóta már eltávozott horvát Marko Kartelo (1) és a fiatal Szabó Zsolt (1).

Vincze O. a házi gólkirály Ősszel tízen találtak a kapuba az ETO színeiben, közülük egy támadó középpályás, Vincze Ottó volt a legeredményesebb, aki 6 alkalommal iratkozott fel a gólszerzők közé. Mögötte Priskin Tamás következik 3 góllal. Az elbúcsúztatott légiós, Igor Nicsenko, valamint Sándor György 2–2 gólt szerzett, az „egykék" sora viszont ennél tekintélyesebb: Horváth Róbert, Stark Péter, Jäkl Antal, Tóth Péter, Darko Peric és Varga Zoltán. Alacsony látogatottság Nem lehet dicsekedni a nézőszámokkal az utóbbi időben Győrött, s bár ez nem egyedi jelenség, azért mindenképpen elgondolkodtató a jövőre nézve. A hazai nyolc mérkőzést összesen 17.100 szurkoló látta.

A legtöbben a nyitófordulóban a Ferencváros és később a Fehérvár ellen foglaltak helyet a lelátókon, 4000-en látták ezeket az összecsapásokat. Régebben ezek egy átlagos mérkőzés látogatottságának feleltek volna meg. A negatív rekordot az Újpest elleni vasárnapi tv-s matiné hozta, amelyen 600 nézőt regisztráltak az ürességtől kongó stadionban, és annak is mintegy fele lila-fehér szimpatizáns volt.

Idegenben 28.900 az össznézőszám az ETO mérkőzésein, ez hét kilencven percet jelent. Ezek közül kiemelkedik a zalaegerszegi (7500) és a debreceni (7000). Csak remélni lehet, hogy tavasszal Győrött is több szurkoló előtt, jobb hangulatban és szórakoztatóbb meccseket játszik az ETO.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oda a lépéselőny

Első három akciójukat kosárral fejezték be a zöld-sárgák, majd 6–1 után Shannon Johnson… Tovább olvasom