Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

A svéd modell lehet a minta

Dr. Mezey György el- ismerően nyilatkozott a Győri Dózsa területére álmodott regionális sportközpont terveiről is.

Sillai László, a Gy. Dózsa elnöke vezette körbe a sporttelepen Mezey Györgyöt.
Az exkapitány nem sok esélyt lát arra, hogy a válogatott kijusson a 2006-os németországi világbajnokságra. A megyei labdarúgó-szövetség elnökének, Horváth Cs. Attilának a meghívására a napokban Győrbe látogatott dr. Mezey György, az MLSZ szakmai és edzőközpontjának vezetője.

Az exkapitány elmondta, hogy két tárgyalást is folytatott a folyók városában. Látogatást tett a győri termálfürdőben, melynek vezetője, Kovacsics Imre az MLSZ szakmai és felnőttképző intézetében a masszőrképzést irányítja. „Most személyesen is megtapasztaltam a győri körülményeket, ahol a masszőrképzés mellett a fizioterápiára és a rehabilitációra is lehetőség van" – mondta dr. Mezey György.

A szakember a Győri Dózsa sporttelepére is kilátogatott, ahol Sillai László, az egyesület elnöke fogadta és mutatta meg számára a megálmodott regionális sportközpont terveit. Erről így vélekedett: „Örömteli a kezdeményezés, melyet a magam részéről csak támogatni tudok. Győr ráadásul fantasztikusan jó földrajzi adottságokkal rendelkezik. Ez sem utolsó szempont, amikor ilyen komoly beruházásról beszélünk."

A látogatáson természetesen a magyar labdarúgás aktuális ügyei is szóba kerültek. A közelmúltban lezajlott és nagy vihart kavart tatai edzőképző konferencia – melyen Ottavio Bianchinak köszönhetően a résztvevők megismerkedhettek az olasz futballstruktúrával és az elmúlt év szakmai újdonságaival – szerinte jól sikerült, ezért is sajnálja, hogy a rendezvény sokak számára mégis a Mészöly Kálmán és Lothar Matthäus között kirobbant vita miatt marad majd emlékezetes.

Arról, hogy magyar vagy külföldi legyen-e a szövetségi kapitány, dr. Mezey György így nyilatkozott: „Az egész magyarországi futballrendszer nem mérhető európai mércével, ezért elsősorban ezen kellene javítani. Most nem az a legfontosabb kérdés, hogy milyen nemzetiségű a szövetségi kapitány, akit egyébként bárhol a világon az eredményei minősítenek. Követendő példa lehet a svédek felkészülési modellje, ahol ugyan kevesebben élnek, mégis sokkal több igazolt futballista van, mint nálunk. Így értelemszerűen a »merítési« lehetőségük is nagyobb. A sajtónak egyébként nagy szerepe lenne abban, hogy az éppen aktuális problémákra ráirányítsa az emberek figyelmét."

A magyar labdarúgó-válogatott eddigi szerepléséről elmondta: a horvátországi vereség után nem sok esélyt látott arra, hogy a csapat kijusson a németországi világbajnokságra és ezt a véleményét most is fenntartja. Horvátországban vagy Svédországban mindenképpen győzni kellett volna és akkor most kedvezőbb helyzetben várhatnánk a bolgárok elleni összecsapást. „Nehéz helyzetben van a csapat, de amíg egy kicsi esély van, addig küzdeni kell" – mondta befejezésül dr. Mezey György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri dakarosok a célegyenesben

Amire csak titkon számítottunk, az elérhető közelségbe került: a győri motorosok sporttörténelmet írhatnak, amennyiben a mai 569 km-es és a holnapi 68 km-es szakaszt túlélik. Eddigi teljesítményük alapján nagy az esély arra, hogy Varga Ákos és Nagy Péter is ott legyen Szenegál fővárosában a célnál, de technikai sportról lévén szó, azért nem árt még fohászkodni az égiekhez. Tovább olvasom