Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

A sportos életmódra nevelnek

Diáksport - A közelmúltban a győrménfőcsanaki Tormáné Bedő Zsuzsát és a pannonhalmai Török Lorándot tüntették ki a diáksportért végzett kiemelkedő tevékenységükért.
Tormáné Bedő Zsuzsa 1982 óta tanít a győr-ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Művelődési Központban. Abban az évben végzett Pécsett a földrajz-testnevelés szakon, s mint egykori atléta (gátfutó és hétpróbázó volt), mindenek előtt ezt az alapsportágat szorgalmazta a tanítványoknál.

Persze a többi sportot sem hanyagolta el, az iskola diákjai által elért számos kiváló eredmény bizonyítja ezt. Az iskolai munka mellett Tormáné rendszeresen részt vesz versenybíróként az atlétikai versenyek lebonyolításában is. Nyolc éve elnöke a győri városi diáksport bizottságnak, s a Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének városi szervezetében is tevékenykedik. Korábban többször is elismerték munkáját: 2000-ben a legjobb testnevelőnek járó oklevelet, 2002-ben pedig a Győr Város Sportjáért kitüntetést kapta, most az országos diáksport-tevékenység kitüntetettje lett.

Török Loránd
Török Loránd


Török Loránd Marosvásárhelyen volt fiatal sportoló, gátfutó, magasugró. Legjobb eredménye 216 cm magasugrásban. Többszörös román bajnokként magától érthetődő volt, hogy a bukaresti testnevelési egyetemre jelentkezett, s annak elvégzése után szülővárosában tanított. Győrbe 1989-ben került, s miután egy évet a Bercsényiben töltött, 1990-ben Pannonhalmán telepedett le.

Tormáné Bedő Zsuzsa
Tormáné Bedő Zsuzsa


Azóta a Bencés Gimnázium és Kollégium tanára, csakúgy, mint angol-francia szakos felesége. Amint mondta, sportszertő, egészséges szemléletű gyerekekkel dolgozhat. Van olyan év, amikor a tanulók több mint egyharmada rendszeresen eljár az edzésekre. Így nem ritka a százas létszám sem a gyakorlásokon.

Meg is van az eredménye a munkának, hiszen az utóbbi tíz év alatt az iskola tanulói a diákolimpia országos döntőin huszonöt alkalommal értek el 1–6. helyezést, ebből ötször bajnoki címet. Tavaly az iskolák közötti pontversenyben a pannonhalmi lett az első, s ezt a kosárlabdában, az atlétái által a 4x1000 méteres váltóban, valamint a mezei futásban elért első helyeknek, s a többi jó helyezéseknek köszönhették.

Ám Török Loránd igyekezett hangsúlyozni, nem az első helyek elérése a fő cél. Számára az a legfontosabb, hogy sportos életmódra, a mozgás szeretetére nevelje a fiatalokat.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi sikerei színhelyére tért vissza

Kézilabda - A Győrhő-ETO új vezetőedzője, Vura József korábban húsz évet állt a győri klub… Tovább olvasom