Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

A sport mosolyt varázsolt a gyerekek arcára

A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége immár 22. alkalommal rendezte meg ”Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe”elnevezésű jótékonysági gyermekrendezvényét.
A Rendezvény fővédnökei dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, és Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke voltak, akiknek képviseletében Szekeres Pál helyettes államtitkár és dr. Tóth Miklós, a MOB alelnöke köszöntötte szombaton azt a több mint 400 gyereket, akik az ország külömböző részeiről érkeztek az eseményre.

A műsorokkal és programokkal színesített eseményre az ország kistelepüléseiről, Gyermekvédelmi központokból, és a fővárosból számos, többszörösen hátrányos helyzetű, főként nagycsaládokban nevelkedő általános iskoláskorú gyermek érkezett.

A gyerekek a megmérettetés előtt a Krea Dance gyermek és felnőtt tánccsoport fellépését nézhették meg bemelegítésként, majd nekiláttak az egyéni és sportversenyeknek. Volt kerékpározás, sorverseny, darts, de még a lövészetet is kipróbálhatták az ügyesebbek. Összesen 8 csoport nevezte 16 fős csapatait, de rajtuk kívül nagyon sokan jöttek szurkolni is. Akik épp nem versengtek, vagy belefáradtak a szurkolásba, színes programokon szórakozhattak. Felléptek a Krately bohócok, harcművészeti bemutatót tartottak a Magyar Közleharc-Kézitusa Szövetség tagjai, míg a Mesepostán vidám ügyességi játékok várták a kicsiket nagyokat egyaránt.

Ezen kívül, a résztvevők olimpikonokkal, élsportolókkal is találkozhattak így például jelen volt Jakabos Zsuzsa (úszás), Dr. Hammerl László (sportlövészet), akik vidám-, felemelő- és néha küzdelmes pillanataikat és történeteiket osztották meg az érdeklődőkkel.

Sok gyerek rajzokkal is készült az eseményre, melyeket külön is díjaztak. A rendezvény végén kiderült, hogy összesítésben a zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola Iskola csapata volt a legügyesebb, de természetesen egy gyermek sem távozott ajándék nélkül!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonykodtak a soproni női focisták

A soproni női focisták a Vöröskereszt számára szerveztek jótékonysági gyűjtést. Tovább olvasom