Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

A sport igazi otthona

Több mint egyéves tevékenységet mérlegelt a Győri Dózsa SE elnökségi ülése, majd az azt követő küldöttközgyűlése. Fontos témák kerültek napirendre, hisz a Dózsa lététől tíz szakosztályban sok száz fiatal sportolási lehetősége függ.

Sillai László ügyvezető elnök beszámolójából – amely a tavaly júliusi vezetőségválasztás óta eltelt időszakra tért ki –, valamint a hozzászólásokból kitűnt, hogy a legnagyobb gondot az egyesület életében ma is a pénz, az anyagi háttér megteremtése jelenti. Fontos, hogy a szűkös anyagi lehetőségek mellett is működőképes maradt az egyesület, amely az ésszerű gazdálkodáson kívül a jó kapcsolattartásnak köszönhető, amit a társegyesületekkel, a különböző intézményekkel építettek ki, s annak, hogy ma is számos segítőkész, az egyesülethez önzetlenül hű támogató akad.

A sportbázison azonban mintegy 35 éve nem történt átfogó felújítás, ez pedig manapság nem csekély összegbe kerülne. A jelenlegi vezetők töretlen hitét és jobbítási szándékát bizonyítja, hogy elkészült egy középtávú felújítási és fejlesztési program, amely ha megvalósulhatna, a Győri Dózsa telephelyén az ország egyik legkorszerűbb, legszebb sport- és szabadidőközpontja alakulhatna ki.

Addig viszont, mivel mindenre nem telik, az elnökség négy szakosztálynál jelölte meg az élsport irányába való elmozdulást. Ez az atlétika, a birkózás, a lövészet és az ökölvívás. További három szakosztályt, a labdarúgást, a röplabdát és a cselgáncsot az egyesületen belüli szinten kezelik kiemelten, míg a karatét és a teniszt a szabadidő- és tömegsport szintjén kezelik. Jelenleg az egyesületben mintegy 500 igazolt versenyző sportol, közülük négynek van esélye olimpiai kvótaszerzésre, mégpedig Szeglet Zsolt, Petráhn Barbara és Földingné Nagy Judit atlétáknak és Nagy András ökölvívónak. A 10 szakosztálynál 19 válogatott sportolót tartanak nyilván, a magyar bajnokságokon tizenhárom dobogós helyezést szereztek.

Fontos, hogy a különböző intézményekkel és iskolákkal kialakított kapcsolatok révén a Dózsánál folyamatosak a szabadidős sportrendezvények, a fizikai felmérések és sportnapok. A MASZ kezdeményezésének végrehajtásában 19 általános iskolával létesítettek együttműködési megállapodást, s a Nemzeti Atlétikai Program keretein belül rendezett atlétikai versenyek házigazdája a korszerű borítással ellátott Dózsa-pálya. Sokatmondó adat, hogy az idén már 78 sportrendezvény volt a győri Dózsa-pályán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólzápor a Real Madrid és a MU bemutatkozó mérkőzésein

Győzelemmel mutatkozott be a Real Madrid az F csoportban. A 4-2-es arányú győzelem és a másik… Tovább olvasom