Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

A sport igazi megszállottja

A győri dr. Zakariás Géza a sport igazi megszállottja. Számtalan beosztásban kell helytállnia

A győri Széchenyi István Egyetem testnevelő tanára, de tanít az Apáczai-főiskolán és a budapesti Testnevelési Egyetemen is. A Győri ETO FC tudományos és módszertani csoportjának a vezetője, a Magyar Triatlon Szövetség elnökségi tagja, a Sport XXI program területi támogatója, a májusi győri duatlon-világbajnokság versenyigazgatója, aktív triatlonversenyző és edző. Tanítványa, Major József Európa-bajnoki címet szerzett az irányítása mellett.

Jól választott

Ha valaki, hát akkor dr. Zakariás Géza igazán nem panaszkodhat arra, hogy tétlenül telnek a napjai. A mai rohanó világban egyre többször halljuk: az érvényesülés érdekében több lábon kell állni. Mégis nagy kíhívást jelenthet egyedül ennyi, egyenként is komoly feladatnak egyszerre megfelelni. A jelek szerint azonban nem lehetetlen. Az 51 esztendős sportember szerint nagyon meg kell nyújtania a napot ahhoz, hogy a feladatai végéhez érjen.

„Reggel öt órakor kelek és este fél kilenc előtt csak nagyon ritkán érek haza. Igyekszem minden feladatomnak megfelelni. Két mobiltelefonom állandóan be van kapcsolva és az internet is nagy segítségemre van. A kommunikáció nagy részét a világhálón bonyolítom le és rengeteg a gyakorlati munka is. Mindegyik állásom a szívem csücske. Örülök annak, hogy testnevelő tanár lettem. Úgy érzem, hogy jól választottam. Szeretek a hallgatók között lenni, imádok tanítani. Nagyszerű dolognak tartom azt, hogy a tudásomat, tapasztalataimat átadhatom a hallgatóknak" – mondta dr. Zakariás Géza, aki 1989 óta rendez versenyeket a városban.

Nagy kihívás előtt

A kiváló sportember most is nagy dobásra készül. Május 18. és 20. között ugyanis Győrött rendezik meg a duatlon-világbajnokságot, amelynek a versenyigazgatója.

„Ez a világbajnokság az eddigi legnagyobb kihívást jelenti számomra. Hét-nyolcszáz sportolót várunk a városba. Rengeteg a munka, több részfeladatot kell majd megoldanunk. Természetesen a sikeres rendezés érdekében igyekszem kamatoztatni nemzetközi kapcsolataimat is."
Három esztendeje a Győri ETO FC labdarúgóinak kondicionálásával, teljesítményének, terhelhetőségének és rehabilitációjának javításával is foglalkozik.

„Egyik fő feladatunk az ETO-s modell kialakítása. Rendszeresen végzünk különböző felméréséket, adatgyűjtéseket, amelyekkel segítjük az edzők munkáját. Több tízezer adatunk van már. Szabályozni tudjuk például az edzések felépítését. A cél az, hogy minél több tehetséges játékosa legyen a klubnak. Remek hangulatban, kiváló körülmények között dolgozhatunk."

Kerékpárral Budapestre

A munka mellett a versenyzésre is szakít időt. Edzés gyanánt az sem ritka, hogy kerékpárral megteszi oda-vissza a Győr–Budapest útvonalat, amely már önmagában komoly teljesítménynek számít. Huszonkét éve szeretett bele a triatlonba, ma is aktív, I. osztályú minősítéssel rendelkező sportoló. Európa-bajnokságon elért ezüstéremmel is büszkélkedhet.

„Sajnos egyre nehezebben tudom elvégezni az edzéseket, így visszatértem a rövid távú viadalokra. Az örök szerelem azonban mégis a hosszú táv, az Ironman versenyek maradnak. Az idei nagyatádi országos bajnokságon is szeretnék minél jobban szerepelni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törökország vagy Ciprus?

Az FC Sopron újdonsült csapatkapitánya, Horváth András még nem tudja, végig klubjával készül-e… Tovább olvasom