Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

A sár sem volt ellenfél

Remekül szerepeltek a győri és a soproni kerékpárosok a hazai és nemzetközi versenyeken.

Az ausztriai Gosauban rendezték meg a 24 órás mountain bike Európa-bajnokságot. A nemzetközi mezőnyben Magyarországot három győri és két soproni versenyző képviselte kiemelkedő eredményekkel.
A verseny 24 órán keresztül zajlott egy kilenc kilométeres, 153 méter szintkülönbségű pályán, mely tartalmazott meredek kaptatókat és technikás lejtőket is.

A legnagyobb megpróbáltatást mégsem az emelkedők leküzdése jelentette és nem is az éjszaka, hanem a zord időjárás miatt helyenként mocsárrá változott pálya.

Már a versenyt megelőző napokban is folyamatosan esett és a verseny napján sem változott a helyzet. A mostoha körülmények ellenére a megyei versenyzők kiválóan szerepeltek.

A győri Halász Róbert (Kelly’s George KSE) egyéni indulóként 47 megtett körrel a 2. helyen fejezte be a versenyt, mindössze 1 kör hátránnyal az Európa-bajnok mögött. A szintén győri Várallyai László (KTM George KSE)–Vock Balázs (Kelly’s George KSE) a duó kategóriában 53 kör teljesítésével 4. lett. Léber Zoltán és Magyar Zsolt (Zengő-Vilo) szintén a páros kategóriában a 10. helyen végzett.

Izgalmas háziverseny

Kőszegen és a környékén lévő erdőkben mountain bike maratonversenyt rendeztek, melyen a soproniak közül a szenioroknál, a 75 kilométeres versenyben Ondrisek Péter 3. lett. Bőhm Lajos az élről állt ki defekt miatt. A köves erdei utak amúgy is sok kerékpárgumit „győztek le" a viadalon.
Ugyanebben a korosztályban, a 35 kilométeres távon az ugyancsak soproni Démi József diadalmaskodott. Ugyanezen a távon a juniorok mezőnyében Hadarits Péter szerzett értékes bronzérmet, a felnőtteknél pedig Horváth Csaba nyert, Völker Tibor pedig bronzérmes lett. A versenyzők mind a Heavy Tools klub hegyikerekesei. A felnőttek mezőnyében egyébként roppant izgalmas soproni „háziverseny" zajlott a dobogóért, hiszen a már említett Völker csupán egyetlen másodperccel előbb ért célba a Soproni Kerékpár Club versenyzőjénél, Tömördi Zsoltnál.

Szép soproni sikerek

A jövő évi Európa-bajnokság soproni futamára már szinte teljesen átépített pályával várta a BMX krossz országos bajnokság soproni fordulóira érkező ellenfeleket Nyikos Tivadar csapata.
A hazai pálya előnyeit így kevésbé élvezték a soproniak, ettől függetlenül is kitűnően szerepeltek. A felnőtt kategóriában Radasics Vilmos valamennyi futamát megnyerte, így az utolsó, hódmezővásárhelyi versenytől függetlenül már országos bajnoknak mondhatja magát.
Táp Imrétől sem vehetik el a második helyét, amelyet ezen a hétvégén bebiztosított két ezüstérmével. Balogh Ákos vasárnapi harmadik helye némi gyógyír lehet azt követően, hogy a szombati döntőben bukott. A felnőtt kategória erős soproni fölényét mutatja a dobogós helyezéseken kívül Kovács Péter negyedik és ötödik helyezése, valamint Kotsis Koppány nyolcadik helye.

Az ifik mezőnyében Rozsenich Gábor most is verhetetlen volt, mindkét napon, s remekül versenyzett Rozsonits Balázs is, aki másodikként ért célba. A cruiser kategóriában Rozsenich Bence második helye volt a legjobb soproni helyezés, míg gyermekkategóriában Bartal Ödön harmadik lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,8 milliárd forintba kerül a győri ETO Stadion átépítése

A keleti lelátó alapozásával folytatódott a győri ETO Stadion átépítése. Az öltözőépületet és… Tovább olvasom