Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

A Rózsahegyi mérkőzésen az önbizalom a tét

A soproni szurkolók nem ehhez szoktak! Nagyon régen fordult elő, hogy szerepeljen akármilyen néven is, a hűség városának első számú női kosárlabdacsapata egy héten belül zsinórban három meccset veszítsen el hazai pályán.

Most ez is megesett, sorrendben előbb a Szolnok, aztán a Jekatyerinburg, majd a Pécs távozott győztesen a sportcentrumból, s mindannyiszor az Orsi volt a vesztes fél.

– Nagyon letört a társaság, nagy a letargia a lányoknál? – kérdeztük a soproni együttes szakvezetőjét, a rózsahegyi Euroliga-mérkőzésre szinte hazautazó Natalia Hejkovát, aki több mint 15 évet töltött a szlovákiai kisvárosban, két ízben is Euroliga-győzelemig vezetve annak csapatát.

– Azt nem állítom, hogy nagyon boldogok lennénk, ám úgy érzem, letargiáról sincs szó – válaszolt Hejková. – Ha ugyanis csak a két legutóbbi meccset nézzük, olyan ellenfelekkel kerültünk szembe, akikkel még nem vagyunk egy szinten. A rengeteg világsztárt felvonultató Jekatyerinburg és az egész őszi szezonban mind a hazai porondon, mind pedig az Euroligában kitűnően teljesítő, igen jó csapatmunkát nyújtó Pécs jelenleg erősebb nálunk. Most viszont két olyan mérkőzés következik, szerdán Rózsahegyen és pénteken Zalaegerszegen, ahol már nem ilyen erős ellenfelekkel találkozunk.

– Rózsahegyre kicsit hazatér, milyen érzésekkel várja az összecsapást?
– Az biztos, hogy nagyon furcsa lesz abban a csarnokban az ellenfél kispadján ülni. Abban viszont nagyon bízom, hogy az ott élő kosárlabdabarátok szép emlékeket őriznek velem kapcsolatban. Most azonban nem nekik szeretnék kedveskedni, hanem a célom, hogy a soproni csapatot győzelemre vezessem.

– Van néhány játékosa, akik kifejezetten otthonosan mozoghatnak majd a rózsahegyi csarnok parkettáján. Bielikovát és Veselt ráadásul elég sok bírálat éri a szurkolók részéről. Pk ketten a Ruzomberok színeiben, kiváló játékukkal nemegyszer okoztak jókora szomorúságot a soproni szurkolóknak. Tőlük mi várható Rózsahegyen?

– Először is tegyük még hozzá: Kovacevic is kosárlabdázott Rózsahegyen, az ő játékára nem lehet panasz, egész ősszel kiválóan teljesített. Ami Bielikovát illeti, én úgy ítélem meg, hogy a Pécs ellen kiváló védőmunkát nyújtott a kontinens egyik legjobb irányítójának tartott Iványi ellen, és őszintén remélem, hogy a közeljövőben már támadásban is azt fogja nyújtani, amit valóban tud. Vesellel kicsit más a helyzet, de nagyon remélem, hogy Rózsahegyen, a számára is ismerős környezetben majd olyan teljesítményt tud nyújtani, amellyel egyrészt bebizonyítja, hogy jobb, mint a Ruzomberok jelenlegi játékosai, másrészt pedig egy esetleges jó játékkal visszaszerezheti az önbizalmát, ami nagyon fontos lenne a továbbiakban.

– Bár a három utolsó meccsét elvesztette a csapat, a rózsahegyiekkel nagyjából azonos játékerőt képviselő USK Praha otthonában fölényes győzelmet aratott. Várható olyan fölényes, magabiztos győzelem, mint amilyet a cseh fővárosban aratott csapata?
– Először is nagyon remélem, hogy az utóbbi három vereség nem volt hiábavaló, és csapatom tanult a kitűnő ellenfelekkel szemben elszenvedett vereségekből. Azt azért nem tartom valószínűnek, hogy megint 30 ponttal tudunk nyerni, de nagyon remélem, izgalommentes mérkőzés lesz, amelyen a csapat visszanyeri önbizalmát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nemes visszavágás reményében

Sikeres idényt zárt Hegedűs István, a győri Body Bongo fekvenyomója. A 36 éves versenyző idén hat… Tovább olvasom