Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A rossz szereplésnek sok oka van

Mosonmagyaróvárott továbbra sem csillapodnak az indulatok. A csapat korábbi szakosztályveztője, Kiss Zsolt kért lehetőséget, hogy reagáljon a Kisalföldben megjelent írásokra.

A Kisalföldben több alkalommal is foglalkoztunk az NB II-es mosonmagyaróvári futballcsapat körül kialakult helyzettel. Korábban megszólalt a klub jelenlegi ügyvivője, Kun László, aki elmondta: hitelt kellett felvenniük s nemrég két futballista egymásnak esett, az egyik labdarúgó pedig az edzővel is összetűzésbe került. Az aggasztó helyzet ellenére azonban bízik a szebb jövőben s abban, hogy sikerül előteremteni a jövő évi költségvetésből hiányzó összeget. Az együttes szakvezetője, Tiba Zoltán viszont cáfolta, hogy a játékosok összeverekedtek s reménykedik benne, hogy hamarosan rend lesz a csapat körül, szeretné folytatni a megkezdett munkát.

Az ügyvivő nyilatkozatában egyébként megemlítette a korábbi szakosztályvezetőt, Kiss Zsoltot is, aki reagálni kívánt a megjelentekre.
– Sajnálom, hogy megindult egy nyilatkozatháború, a csend talán most nagyobb segítség lenne, de muszáj néhány dologra
reagálnom.

Kezdjük azzal, hogy nem a számlák miatt mondtam le, nem váltottak le. Amikor felálltam, szóban már rendeztük a telefonügyet. Ez az ügyvivő kedvenc témája, amikor baj van körülötte. Nem is az egyesületnek a pénzéből kellett a számlákat kifizetni, a szakosztálynak korábban kölcsönöztem egy bizonyos összeget, s nem nekem adták vissza azt a pénzt, hanem befizették a mobilcégnek a hátralékot. Ezért egyébként nem kellett volna hatmillió forint hitelt felvenni, csak gondolom, az jobban hangzik, hogy valaki eltolt valamit.

– Jelenleg milyen funkciót tölt be a szakosztálynál?

– Az elnökségnek most is a tagja vagyok. Szeretem ezt a klubot, rengeteg energiámat és saját pénzemet áldoztam érte és nem szeretném, ha mindez semmibe veszne.

– Amióta a szakosztályvezetőségről lemondott, történt egy s más a csapatnál.

– Néhányan nem veszik tudomásul, hogy a másodosztály már nem amatőr szint. Úgy érzem, magával a szakmával, vagyis a labdarúgással már senki sem foglalkozik, pedig a beígért profi módon kellene vezetni. Nem hiszem, hogy a rossz szereplés csupán a pénzen múlna, igaz, úgy tűnik, az a támogatás, amit a város összead, jelenleg hasztalanul fogy el.

– Az ügyvivő elárulta, több új szponzort is sikerült találnia.

– Ha ez  igaz és tényleg harminc új támogató állt be a sorba, akik tizenötmillió forintot hoztak, akkor bevallom, nagyon boldog leszek... Nem tudom egyébként miről beszél az ügyvivő, amikor többszörös tartozásokat említ. Vannak hitelek, amelyek át lettek ütemezve, de arról szó sincs, hogy valakiknek duplán tartoznánk, feleslegesen vádolt összejátszással is.

– Az edző Tiba Zoltán szerint azért nem volt fegyelem, mert volt úgy, a játékosok nem kaptak költségtérítést s nem volt miből levonni a  büntetésüket.

– Legfeljebb egy hónapos csúszás fordulhatottt elő, de úgy gondolom, kissé komolytalan erre hivatkozni. Meg lehet büntetni valakit úgy is, hogy csak később vonnak le pénzt a juttatásaiból.

– Hamarosan elnökségi ülést tartanak. Ön szerint milyen változások várhatók?

– Ez értinti a többi szakosztály ügyes-bajos dolgait, persze most a labdarúgást körülvevő kérdések lesznek elsősorban napirenden. Beszélünk majd az utánpótlásról s természetesen a futballszakosztály lehetőségeiről, jövőjéről is. Bizonyára meghallgatjuk a csapat edzőjének beszámolóját is.

A mosonmagyaróváriak (képünkön piros mezben Varga imre) ősszel sokszor csak az ellenfelek hátát nézhették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereség hazai pályán

A Borsodi Liga 12. fordulójában vereséget szenvedett hazai pályán a Győri ETO FC az MTK csapatától. "Természetesen megnéztük az összefoglalót, s most is úgy gondolom, hogy egy furcsa mérkőzés volt – mondta el a találkozó másnapján Reszeli Soós István szakmai igazgató. Meghatározó volt az első tizenegyes, ami után az MTK már azt játszhatta, amit nagyon tud." Tovább olvasom