Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

A rendőrség ura volt a helyzetnek

Több helyszínen is összecsaptak az angol és magyar szurkolói táborok a csütörtök esti FTC – Millwall F.C. labdarugó mérkőzés előtt. A rendőrség ura volt a helyzetnek, a mérkőzés alatt a stadionban nem volt szükség beavatkozásra.
A mérkőzésre nagy létszámú angol szurkoló kísérte el a Millwall csapatát. A mérkőzés rendőri biztosítását a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Rendészeti Biztonsági Szolgálat munkatársai közösen látták el. Ennek köszönhetően a mérkőzést előtt, alatt és után az esetlegesen kialakult rendbontásokat szinte azonnal észlelte a rendőrség és a szükséges erőkkel megfékezte azokat. A fokozott rendőri jelenlét ellenére - a mérkőzést megelőzően - a szurkoló táborok keresték a lehetőséget az összecsapásra, így több helyszínen is pillanatok alatt verekedés alakult ki.
- 16 óra 20 perc Budapest V., Vörösmarty tér: MILLWALL és FTC szurkolók - mintegy 60 fő -verekedtek össze. A rend helyreállítása során egy személlyel szemben rendőrbotot és könnygázt alkalmaztak.

- 19 óra 40 perc Budapest V., Vörösmarty tér és Váci utca: MILLWALL és FTC szurkolók verekedtek össze. A mentőszolgálat munkatársai 4 angol szurkolót szállítottak korházba, egy személyt életveszélyes, egy személyt súlyos és két főt könnyű sérülésekkel. Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya megindította az eljárást. Váci utcáról károkat jelentettek, a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányság Bűnüldözési Alosztálya a kárfelmérést megkezdte. A korházba szállított két könnyű sérültet ellátásuk után a rendőrségre előállították, ellenük garázdaság miatt indítottak eljárást.

- 20 óra 30 perc FTC Stadion vendégszurkolói szektor bejáratánál, jeggyel nem rendelkező angol szurkolók próbáltak bejutni a mérkőzésre. Az arra haladó FTC szurkolókkal ismét verekedést kezdeményeztek. A rendőrség a rendzavarást rövid időn belül feloszlatta.

- 22 óra 20 perc FTC Stadion előtt cseh és magyar állampolgárok összeverekedtek, 2 cseh és 8 magyar személy előállításra került, velük szemben garázdaság miatt eljárás indult.

A mérkőzés alatt a stadionban rendőri intézkedésre nem került sor. A mérkőzés befejezése után a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az angol szurkolókat a repülőtérre, illetve budapesti szálláshelyeikre kísérték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2008-ig maradna Oliver Kahn Bayern Münchennél

Oliver Kahn bejelentette, hogy 2008-ig maradni szeretne a Bayern München labdarúgócsapatánál. A 35… Tovább olvasom