Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

A RÁBA ETO a legjobb négy között a Magyar Kupában

Két ellentétes félidőt produkálva, de végül a győri ETO futsalos lányai, magabiztosan jutottak tovább az MK Final Fourba.

Kedden a Magyar Kupa legjobb négy csapata közzé jutás volt a tét. Két ellentétes félidőt produkálva, de végül a győri ETO futsalos lányai, magabiztosan jutottak tovább az MK Final Fourba.

A végeredmény nem tükrözi azt, hogy a rettentő lassan beinduló, saját játékát a második félidő derekáig kereső hazai csapat csak nagyon nehezen nyert a szombathelyi csapat ellen. Második játékrészben a győriek ritmust váltva szép megoldásokkal pillanatok alatt eldöntötték a mérkőzést.

A mérkőzés óvatos tapogatozó játékkal indult, míg a harmadik percben Jakab Réka passza után Szücs Adrienn a szombathelyi kapuba lőtt. (1-0).

Jobbára az jellemezte a mérkőzést, hogy a csapatok támadásait hátul blokkolták, a mérkőzésen érezhető volt a feszültség, a tét rányomta bélyegét a mérkőzésre, végül 1-0 győri vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején az első percben a vendégek veszélyeztettek, majd az ötödik percben a szombathelyiek legnagyobb helyzete is kimaradt. Egyik csapat sem mert kockáztatni, annak ellenére, hogy az ETO ritmust váltott, több támadást is vezetett, de nem sikerült betalálniuk a lányoknak. A huszonhetedik percben tört meg a góltalanság, amikor egy óriási kapufás gólt lőtt Jakab Réka. (2-0).

Egy perccel később Jakab Réka továbbítását jobb szélről Szücs Vivien szépen a kapura fordulva középmagasan a hosszúba lőtte. (3-0).

Magyar Kupa: RÁBA ETO- SZOESE 7-3


Hirtelen a 29. percben gyors kényszerítő után szépített Szücs Noémi lövésével a szombathelyi egyetemi csapat. (3-1).

A győri lányok erre a találatra darázscsípés szerűen feltámadtak, szebbnél szebb helyzeteket alakítottak ki, a második félidő derekán egyértelmű hazai fölényt láthattunk. A 34. percben Szücs Adrienn egy ívelést követően a kapussal állt szemben, egy testcsellel becsapva, senkitől sem zavartatva besétálhatott a labdával a szombathelyi kapuba. (4-1).

Ugyanebben a percben Reményik Katalin átadása után Jakab Réka óriási bombagólt lőtt a felső sarokba. (5-1).

Egy perccel később Jakab Réka keresztlabdájából Szórádi Nikolett ragasztott óriási felsőkapufás gólt. (6-1).

A mérkőzés vége felé kiengedett a Rába, egy labdavesztést követően előbb Pulai belőtt labdája vágódott a győri Szücs Vivienről a kapuba (6-2), majd a 38. percben Pulai távolról talált a győri kapuba (6-3).

A 40. percben Szücs Adrienn szöglete Jakab Rékához került, aki keresztbe lőtte testvéréhez a labdát, Jakab Petra pedig a jobb oldalról igazítás nélkül nagy gólt lőtt. (7-3), ezzel be is állította a kupameccs végeredményét. Továbbjutott a Rába ETO.

RÁBA ETO – SZOESE 7-3 (1-0)

ETO kezdő: Tóth Elvira – Jakab Petra, Szórádi Nikolett, Jakab Réka, Szücs Adrienn

Csere: Szücs Vivien, Szakács Mónika, Reményik Katalin, Somogyi Lilla, Szalai Krisztina, Mészár Krisztina

SZOESE kezdő: KISS Emilia – Széplaki Rebeka, Boda Patrícia, Nagy Bianka, Pulai Lilla

Csere: Montag Eszter Anna, Csibi Nóra Rita, Szücs Noémi, Czene Mónika.

Gólszerzők:
Szücs Adrienn (3’, 34’), Jakab Réka (27’, 34’), Szücs Vivien (28’), Szórádi Nikolett (35’), Jakab Petra (40’)

Molnár Attila: A mai napnak egyetlen egy eredménye van, azt hogy megnyertük a meccset és bejutottunk a legjobb négy csapat közé. Szeretnénk nagyon gyorsan elfelejteni a mai napot, nem játszottunk jól, nagyon tartottunk ettől a mérkőzéstől, sajnos ez meg is látszódott a játékunkon. Igazából a második félidőben hellyel-közzel tudtuk saját játékunkat hozni, de ez ma elég volt ahhoz, hogy el tudjuk dönteni a találkozót. A továbbjutásnak örülök, az eredmény megfelel a várakozásainknak.

Hannich Péter: Nagyon jól játszottak a lányok, megérdemelten jutottak tovább, gőzerővel kell készülnünk az Astra elleni mérkőzésre. Célunk a Kupadöntőbe jutás.

Dr. Drucskó Zoltán: Sajnos a vasárnapi bajnoki mérkőzés után nem maradt elég időnk a regenerálódásra, ehhez hozzájött a kupamérkőzésekre jellemző izgalom, melynek következtében pontatlanul, tompán játszottunk. Hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy ennek ellenére nem forgott veszélyben a továbbjutásunk. Gratulálok a lányoknak, újonc csapatként sikerült beverekedniük magukat Magyarország legjobb négy csapata közzé. Lehet tovább álmodozni, tervezgetni. Egy nagyon szimpatikus, lelkes szombathelyi csapatot győztünk le. Ez a mérkőzés is bizonyította, hogy az egyetemeken, főiskolákon igazi létjogosultsága van a futsalnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kajak-kenu és az úszás kapja a legnagyobb támogatást

A kajak-kenu és az úszás kapja a legnagyobb összegű sportszakmai támogatást a Magyar Olimpiai Bizottságtól. Tovább olvasom