Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

A Prágától is kikapott a Sopron, az USA válogatottja lett a tornagyőztes

Ksárlabda - A jekatyerinburgi torna záró napjára fejben és fizikailag is elfárad az MKB-Sopron, így Jeca 30 pontja ellenére sem kerülhette el a vereséget, a hat légióssal felálló Prága csapatától.
MKB-EUROLEASING SOPRON - ZVVZ USK Prága 65-77 (17-25, 11-17, 13-15, 24-20)

Jekatyerinburg, 500 néző J.v.: Makhlin (RUS), Krug (RUS), Mikhailov (RUS)

MKB-EUROLEASING SOPRON: Semsei -, Honti 7/3, Eördögh 9/3, Milovanovic 30/12, Horti 8 Cs.: Holt 9/3, Varga 2, Hadarics -

ZVVZ USK Prága: Bednarova 2 , Elhotova 15/3, Maltsi 14/3, Tamane 4, Kublina 6/3 Cs.: Le Drean 10, Kraayelveld 12/6, Bartonova 4, Pechova 8, Kireta -, Sujanova 2

Székely Norbert: "Teljesen beszűkültek a mozgásaink...Katasztrófálisan játszottunk!"

A nap másik mérkőzésén

UMMC Jekatyerinburg - USA Basketball 63-78

Ezzel az orosz rendező nyerte tornát.

A Torna Legértékesebb Játékosa (MVP) az amerikai Mccoughtry lett. A pazar eredményhirdetésen különdíjat vehetett át a SOpron játékosán, Jecán kívül Bird, Arteshina, Gruda és Maltsi. Gratulálunk!


A torna végeredménye

1. USA Basketball
2. UMMC Jekatyerinburg
3. ZVVZ USK Prága
4. MKB-EUROLEASING SOPRON

Korábban:

A jekatyerinburgi torna második játéknapján az MKB-Euroleasing Sopron nagyszerű teljesítménnyel vívta ki az USA ellenében a helyszínen tartózkodó nézők vastapsát, a szakemberek elismerését.

USA Basketball - MKB-EUROLEASING SOPRON 79-65 (22-15, 18-17, 21-20, 18-13)

Jekatyerinburg, 800 néző J.v.: Dolinek (CZE), Krug (RUS), Mihajlov (RUS)

USA Basketball: Bird 4, Montgomery 4, Mccoughtry 9, Dupree 6, Fowles 2 Cs.: Harding 3, Wiggins 3, Christon 12/12, Charles 15, Cash 8, Langhorne 2, Johnes 11

MKB-EUROLEASING SOPRON: Semsei 7/3, Honti 5/3, Eördögh 5/3, Milovanovic 25/9, Horti 2 Cs.: Holt 17/3, Varga 2, Hadarics 2

A Sopron sérülés miatt Krivacevic Tina játékára nem számíthatott.

A soproniak régi kedves ismerősként köszöntötte a találkozó előtt Carol Callant, az USA csapatának vezetőjét, akivel a soproni egy hetes edzőtábor alatt és a moszkvai U21-es VB idején kötöttek barátságot. Carol elmondta, ezúttal több fiatalt is kipróbálnak a torna idején, mivel a WNBA döntője miatt - mely az elmúlt éjszaka ért véget 3-2-es phoenixi diadallal - hiányzik a keretből a biztos tagnak számító Taurasi, Pondexter és Catchings. Ezzel együtt is bomba erős kerettel, köztük négy Olimpiai-bajnokkal (Bird, Parker, Fowles, Cash) érkeztek Jekatyerinburgba.

Egészen a 8. percig fej-fej mellett haladt a két csapat, amikor az Olimpiai-, és Világ-bajnok USA, kihasználva a védekezésbeli megingásokat, néhány jól helyezett triplával pillanatok alatt 7 pontos előnyre tett szert. A mutatott játék bizakodásra adott okot, de kérdéses volt, hogy bíra erővel az irdatlan tempót a soproni csapat. Ezzel szerencsére nem volt gond, a második negyedben is egyenrangú ellenfelek voltak. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az ellenfél nem alkalmazta félelmetes fegyverét, az egész pályás letámadást. A hihetetlen fizikai paraméterekkel megáldott játékosok alkotta amerikai együttessel szemben kombinatív játékkal, és a csapatra jellemző egységgel, igazi csapatjátékkal lépett fel az MKB, mely eredményesnek bizonyult. A játék képe kísértetiesen hasonlított az előző napi mérkőzés tegnapi első félidejére. A harmadik negyedben sem kellett csalódni: precíz védekezéssel sokszor állította komoly feladat elé a Sopron az amerikai sztárokat, akiket a begyűjtött lepattanókból és szerzett labdákból többször leindított a magyar csapat. Természetesen a csapatjáték mellett extra egyéni teljesítményekre is szükség volt. Ezen a téren Jeca nyújtott ma egészen kiemelkedőt, aki káprázatos dobóteljesítménnyel rukkolt ki, és már a 3. negyed végén 24 (!) pontot számolt. A záró felvonásban is megmaradt a tartásunk, és végül közönségsikert aratva, több, mint biztató játékkal szenvedett 79-65 arányban vereséget az MKB-Euroleasing Sopron.

Székely Norbert: "Felmérhetetlen tapasztalatokkal gazdagodott fiatal csapatom a világ legjobbjai ellen. Büszke vagyok a mutatott játékunkra! Annak tükrében különösen, hogy két emberünk is hiányzott a rotációból."

Olvasóink írták

 • 3. CsabaKiraly 2009. október 27. 05:33
  „Ratgeber-nek egy "tanacs-adora" let volna szuksegge.”
 • 2. Balotelli 2009. október 13. 22:11
  „Kapitányság jutányos áron

  KOMMENTÁR
  Csordás Árpád
  2009. október 14., szerda 0 hozzászólás
  Bookmark and Share

  Ez a mese nem Rátgéber Lászlóról szól, de kezdjük mégis vele. Az újvidéki, kosárlabdával elkötelezett szülők gyermeke, itt szerzett képesítést a sportágban és kezdte meg sikeres pályafutását. A sors azután Pécsre vitte, ott már hírnevet és több mint egy tucat serleget szerzett, majd vitathatatlan szaktekintélyének köszönhetően tavaly Moszkvában kötött ki, ahol eleget tett a leghálátlanabb edzői feladatnak, az Euroligában serlegig vezette a fő esélyest. Időközben kétszer is volt a magyar női válogatott kapitánya. Legutóbb kivitte az Eb-re a lányokat, ám a fiatal csapat nem sokra vitte az erős csoportban, ahol még Görögország, Lettország és Lengyelország vetélkedett. Rátgéber egyetlen rossz szót sem érdemelt, viszont mégis a lehető legfurcsább, nagyon alattomos módon menesztették.

  Tessék elképzelni, hogy egy válogatottnak van egy sikeredzője, aki nemcsak meccseket szándékozik vezetni, hanem csapatot is építeni. Például, ahogyan a szerb kosárlabdában azt Dušan Ivković, vagy pedig a szerb fociban azt Radomir Antić tették. A dolgok normális meneteként hangzana-e, hogy Ivkovićot az Eb, Antićot pedig a selejtezők után kirúgják? A szerb sportban sok erősen vitatható szavazás és döntés történt az olimpiai bizottságtól kezdve a szakszövetségeken át egészen a klubokig, arra azonban a jelen pillanatban senki sem merne vetemedni, hogy a fenti kettőt elküldje.

  Főleg nem úgy, ahogyan a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége azt Rátgéberrel tette.

  Nos, az már ismert, hogy bő egy hónappal ezelőtt, szeptember 9-én a szövetség elnökségi ülésén egészen váratlanul terítékre került a női kapitány kérdése, noha az összehívási napirend ilyen pontot nem tartalmazott. Mint a jól rendezett krimiben a pisztoly, az MKOSZ elnökségi ülésén a kapitánykérdés jelent meg szokatlan helyen és még szokatlanabb időpontban. Farkas Balázs, a soproni női klub tulajdonosa ugyanis a szövetség egyik anyagi jellegű kérdését úgy javasolta megoldani, hogy a kapitány kérdését kötötte vele egybe. Továbbra sem tudni, hogy 6 vagy 7 millió forint volt-e a tét, ami lapjában véve lényegtelen, hisz az ülés jegyzőkönyvében két hiány említése szerepel, bizonyos azonban, hogy Farkas vállalta az árkülönbözetet azzal a feltétellel, hogy a soproni edző, Székely Norbert lesz a női válogatott kapitánya. Az elnökség meg is szavazta a javaslatot, azzal a magyarázattal, hogy Rátgéber ugyan jól dolgozott, de Moszkvában nagyon távol van a válogatottól és nem hosszabbítják meg az éppen lejárt szerződést.

  Fény erre talán sose derül, ha a szövetség nem tesz még egy furcsa lépést és nem gázol a szövetség jogász tagja, Ruttner György szakmai önérzetébe. Ő ugyanis, mivel indokoltan távol maradt az előző ülésről, csak akkor értesült az egészről, amikor a szeptember 9-ei ülés jegyzőkönyvének elfogadására és hitelesítésére került sor. Ruttner nem hitt a szemének, hogy ott szerepel a kapitánycsere minden egyes mozzanata, elsősorban a kapitányi poszt megvásárolásának minden apró részlete. Amikor rákérdezett Berényi János elnökre, nem vitatva el Székely edzői képességeit, azt a választ kapta, hogy ,,ne kezdj bele, úgyis magadra maradsz". Ruttner azonnal felfüggesztette tagságát az elnökségben, és természetesen kitálalt.

  A soproni klubtulajdonos tehát aprópénzért (szegény, ugye, az eklézsia), hozzávetőlegesen 30 ezer euróért, pályázat és az addigi kapitány meghallgatása nélkül, megvette saját klubedzőjének a kapitányi munkahelyet.

  Mondjuk, ilyesmi megeshet, elvégre történtek ennél sokkal szörnyűbb dolgok is. A soproni tulaj, vagy bárki más azonban egy esetleges következő alkalommal, amikor ismét ki kell valahogy pótolni a szövetség költségvetését, néhány millióért megveheti az elnöki posztot, vagy a válogatottságot is. Ha egyszer megtette, miért ne tenné meg máskor is? Csak a szöveg változna: Adom az X milliót, de azzal a feltétellel, hogy a válogatottban csak soproni lányok szerepelhessenek. Lenne-e ilyen esetben a többi elnökségi tagnak erkölcsi joga, hogy leszavazza?”
 • 1. hadam1984 2009. október 12. 10:14
  „UMMC Jekatyerinburg - USA Basketball 63-78

  Ezzel az orosz rendező nyerte tornát.

  ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: Hétmillióért váltották le Rátgébert?

Kosárlabda - Az MKSZelnökségi ülésén készült jegyzőkönyv szerint a soproni kosárcsapat főszponzora… Tovább olvasom