Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 32°C Még több cikk.

A pontrúgások döntöttek

25. p: Az Illés buktatásáért megítélt szabadrúgásból Kanta József 24 méterről a sorfal fölött átnyesve a vetődő Molnár mellett a soproni kapu jobb oldalába lőtt. 1–0.
29. p: Szabó Ottó futott el a bal oldalon, és pontos beadását a jó ütemben beérkező Bagoly tíz méterrel a jobb kapufa mellé fejelte.

32. p: Balaskó 25 méteres szabadrúgása centikkel suhant el a jobb felső sarok mellett.

37. p: Balaskó és Szabó O. játszott össze ügyesen a balösszekötő helyén, a szlovákiai középpályás kilépett, ám 14 méterről ballal a kapu fölé bombázott.

52. p: Bárányos bal oldalról ívelt szabadrúgást a hazai kapu előterébe. Tóth Mihály csúsztatott fejese az egyik hazai védőn megpattanva magasra vágódott. A hazaiak bal oldali kapufájánál helyezkedő Bagoly visszafejelte Sifter elé, aki 6 méterről a kapu mellé durrantott.

68. p: Kanta József bal oldali szögletét a teljes soproni védelem asszisztálása mellett Balogh fejelte mintegy hét méterről az üresen maradt kapu közepébe. 2–0.

83. p: Ügyes kontrával adta meg a kegyelemdöfést a soproni csapatnak az MTK. Bori remekül ugratta ki Czvitkovicsot, aki a tehetetlen Molnár mellett helyezett a soproni kapuba. 3–0.

90. p: Bárányos végzett el szabadrúgást a balösszekötő helyéről 22 méterre a kaputól, Végh a léc alól tolta ki a labdát.
Az első bő negyedórában úgy tűnt, nemcsak egymással, hanem saját magával is ismerkedik a két új csapat: a játék jobbára a két 16-os között folyt. Kapura valamivel a Matáv játszott veszélyesebben, a vezetést mégis a kapura addig teljesen veszélytelen MTK szerezte meg. A gól után egy kicsit megélénkült a játék. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám a félidő vége újra unalomba fulladt.

A szünetben Dajka László kettős cserét határozott el: Szabó O. hátrakerült a védelem bal oldalára, Balaskó pedig kihúzódott az oldalvonal közelébe. Bárányos nagy kedvvel és néhány ügyes megoldással vétette magát észre. A játék az MTK térfelére terelődött, ám a vendégek komolyabb veszélyt nem tudtak teremteni Végh kapuja előtt.
Aztán a félidő közepén jött egy újabb pontrúgás és még egy gól a hazaiak részéről. Ez a találat is jól mutatta, amit Dajka László korábban oly sokat hangoztatott: össze kell szoknia az új védelemnek és a kapusnak. A második hazai találat kedvét szegte a soproni játékosoknak.

Próbálkoztak, mentek előre Dajka László fiai, ám hiába birtokolták többet a labdát, ekkor már a saját térfelét megszálló és kontrákra apelláló MTK akarata érvényesült. A kegyelemdöfést is egy ilyen klasszikus kontrából adta meg az MTK, amely mindenképpen megérdemelten győzött, de a látottak alapján a gólkülönbség azért túlzott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karembeu az Újpst kupaellenfelét erősíti

Világbajnok labdarúgóval, az egykori francia válogatott Christian Karembeu-vel erősített az Újpest… Tovább olvasom