Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

A norvég Kari Aalvik Grimsbö az Audi ETO új kapusa - videó

Az Audi ETO kapusposztra Herr Orsolya mellé a klub a kétszeres olimpiai bajnok norvég Kari Aalvik Grimsbö-t szerződtette.

A BL-nevezési határidő előtt egy nappal a Győri Audi ETO vezetősége megtalálta a megoldást a legutóbbi, kapusposzton történt sérülés pótlására. Herr Orsolya mellé a klub a kétszeres olimpiai bajnok norvég Kari Aalvik Grimsbö-t szerződtette - közölte hétfőn este az Audi ETO.

Kari Aalvik Grimsbö
nemzetiség: norvég
poszt: kapus
életkor: 30 év
magasság: 180 cm
Eddigi klubjai: Esjberg (dán), Byaasen (norvég), Orkdal (norvég), Börsa/Skaum (norvég)
Eddigi eredményei: kétszeres olimpiai bajnok (2008, 2012), világbajnok (2011), négyszeres Európa-bajnok (2006, 2008, 2010, 2014)


Nem mindennapi helyezetek elé állítja a sors a kétszeres BL-győztes klubot. A példátlan sérüléshullám legutóbb a kapusposztot is utolérte: a nyáron szerződtetett Jelena Grubisic a múlt héten szintén térdszalag szakadást szenvedett. Emiatt a kapusposzton a Fradi ellen fantasztikus teljesítményt nyújtó Herr Orsolya maradt az egyetlen bevethető felnőtt játékos. Orsi kiváló formája ellenére rendívül rizikós nekivágni egy felnőtt kapussal a bajnoki, kupa és BL-szezon hátralévő hónapjainak – különösen az ETO-nak, amely még mindig nem adta fel címvédő álmait. A klubnak mindössze 8 nap állt rendelkezésére, hogy megoldást találjon a helyzetre.

A dán Esjberg csapata a facebook-on köszönt el kapusáról

Her til aften kan vi meddele at den pt. skadede mĺlmand Kari Grimsbř er blevet solgt til det europćiske flagskib Györ.

Részletek ide kattintva >>


Fotó: Vidar Ruud
Fotó: Vidar Ruud„Ahogy korábban, úgy ezúttal is rögtön előre néztünk, és elindultunk, hogy a helyzetből kihozzuk a maximumot. A lehetőségeinket felmérve úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült az igazolásunk, hiszen Kari Aalvik Grimsbö személyében a világ élvonalába tartozó játékossal szerződtünk, méghozzá 2,5 évre. Kétszeres olimpiai bajnokként, világbajnokként és Európa bajnokként nincs kétségünk, hogy Kari megállja majd helyét az ETO kapujában is. A legfőbb feladat most az, hogy a decemberi térdsérülését követő rehabilitációjából minél zökkenőmentesebben visszatérjen, és a csapatunk védőfalával minél gyorsabban összekovácsolódjon" – nyilatkozta Kelecsényi Ernő klubelnök.
Kari Aalvik Grimsbö a decemberi Európa-bajnokságon porcsérülést szenvedett a jobb térdében, már az első, Románia elleni mérkőzésen, így a további meccseket ki kellett hagynia. Műtét, majd kéthónapos rehabilitáció várt rá, amely most ér véget. A Győr megkeresése után gyors döntést hozott, és hét végén családjával már Győrbe költözik: „Nagyon meglepődtem, egyben nagyon boldoggá is tett a megkeresés. Sokat jelent nekem, hiszen Győr egy régi tradíciókkal bíró klub, innen megkeresést kapni, ide tartozni nagy megtiszteltetés. Jelenlegi dán klubomat, a barátokat, társaimat ilyen hirtelen itthagyni nehéz, de ez egy olyan lehetőség számomra, amire nem tudok nemet mondani. Alig várom már, hogy Győrbe érkezzek, és megismerhessem a klubot, az embereket, a várost!" – fogalmazta meg az ETO új norvég kapusa.

Kari a jövő héten elkezdi a közös munkát az ETO-val, és a remények szerint a következő BL-mérkőzésen már pályára tud lépni.
hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi ETO: Kari Aalvik Grimsbö családjával és egy kutyával költözik Győrbe

Kari Aalvik Grimsbö azt nyilatkozta, két héten belül 100 százalékos állapotban lesz az Európa… Tovább olvasom