Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

A nők kibérelték a dobogót

Jól szerepelnek a győri csapatok az alacsonyabb osztályú bajnokságokban. A női NB II-ben a dobogó három fokát a Győrújbarát, a Graboplast-ETO és a VKCSK foglalja el.

Az NB I/B-ben a Rába Quelle-ETO a második helyen várja a folytatást. Konkoly Csaba együttese egy pont hátrányban van a listavezető PEAC-Pikker mögött, a Dunaferr II pedig két ponttal gyűjtött kevesebbet a győrieknél. A győriek tulajdonképpeni ificsapata – melyben az első keretből kimaradt játékosok is helyet kapnak – a tizenhárom forduló során tizenegyszer győzött, hazai pályán döntetlent játszott a Marcalival, a dunaújvárosiak második csapatától pedig kilenc góllal kikapott. A folytatásban jó esélye van a győrieknek arra, hogy akár az első helyre is odaérjenek, igaz, a szabályok értelmében nem juthatnak fel.

Egykori válogatottakkal a dobogón

A női NB II-es bajnokságban teljes a siker, hiszen a dobogó első három fokát a Győrújbarát-KapsVill, a Graboplast-ETO III és a VKCSK foglalja el.

A győrújbarátiak ráadásul még pontot sem vesztettek, noha újoncok a mezőnyben. Igaz, a nyáron jelentősen megerősítették csapatukat: náluk folytatta ugyanis pályafutását az ETO egykori két válogatottja, Nagy Anikó és Bordásné Horváth Marianna. Joósz Attila vezetőedző irányításával hamar összeállt a gárda, s nemcsak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is helytállt.

Bodrogi Csaba szakosztályvezető szerint minden esélye megvan a gárdának arra, hogy megnyerje a bajnokságot, bár a keret a télen némileg változott, miután két játékos is anyai örömök elé néz. Ha esetleg mégis elsőként fut be a társaság, akkor a feljutás az anyagiak mellett attól is függ, hogy az idősebb játékosok vállalni tudják-e a több edzést.

A húszpontos barátiak mögött négy pont hátrányban van a második Graboplast-ETO III. Horváth Lajos együttese tulajdonképpen a zöld-fehérek serdülőcsapatának felel meg. A fiatal játékosok a tíz mérkőzésükből nyolcat megnyertek, csupán az éllovas és a Komárom tudta legyőzni a tinédzsereket. A gárda a tavaszi folytatásban jó eséllyel pályázik arra, hogy minimum a második helyet megszerezze. Persze náluk nem elsősorban az eredményességen, hanem a folyamatos játéklehetőségen és versenyhelyzeten van a hangsúly.

A képzeletbeli dobogó legalsó fokán 13 ponttal, jobb gólkülönbségének köszönhetően – ugyanennyi pontja van a Büknek és a Vasvárnak is – a VKCSK áll. A nyáron hat új játékos érkezett a győri csapatba, de a kezdésre nem mindenki maradt itt közülük, ezért egy héttel a rajt előtt szinte új csapatot kellett építenie Csomor Tibor vezetőedzőnek. Az első négy forduló erre rá is ment, utána összeszedte magát a gárda, s felzárkózott.

A hét pont hátrány az elsővel szemben soknak tűnik, de a második hely nem elérhetetlen a győriek számára, ahol szintén játszik egy korábbi válogatott a kapus Hoffmann Beáta személyében. Az ő jó védései mellett a mindössze 18 éves Nyári Zsanett és Imrefalvi Lilla teljesítménye emelhető ki.

Az ifibajnokságban a VKCSK (edző: Horváthné Richter Erika) harmadik, a Győrújbarát (edző: Frick Annamária) pedig az ötödik helyen áll.

Idegenben jobban ment

A férfi NB II-ben az Unitrascoop-Győrújbarát szerepel, s jelenleg az ötödik helyen áll. Vesztergom Zoltán együttese 13 pontot gyűjtött a 11 forduló során úgy, hogy hazai pályán mindössze egyszer győzött, idegenben viszont veretlen maradt. Mindehhez hozzájön, hogy az ősszel kétszer csupán egy góllal kaptak ki a győrújbarátiak, míg háromszor játszottak döntetlent. A csapat hátránya az elsőtől öt pont, a negyedik és a hatodik hely között viszont csak a gólkülönbség rangsorol. Hogy előbbre tud-e lépni a Győrújbarát, nagyban függ attól, sikerül-e javítani a hazai mérlegen. A játékosok közül mindenképpen említést érdemel Szabó András, aki a góllövőlista második helyén áll: kilenc meccsen 86 gólt szerzett. Két meccsen is 14-szer volt eredményes.
Az ificsapat Zuber Titusz irányításával a tizedik helyen áll három ponttal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beckham bal lába rövidebb

David Beckham bal lába rövidebb, mint a jobb - nyilatkozta egy angol lapban maga az érintett. Tovább olvasom