Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A női kézilabda válogatott nyílt levele Mocsai Lajosnak

Nyílt levelet fogalmaztak meg a magyar női kézilabda-válogatott tagjai, amelynek címzettje Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője.
Nyílt levelet fogalmaztak meg a magyar női kézilabda-válogatott tagjai, amelynek címzettje Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője, a férfiválogatott szövetségi kapitánya volt, akivel kapcsolatban a múlt héten látott napvilágot, hogy a női nemzeti együttes tagjai közül többen megkeresték őt, hogy segítsen a válogatottnak.


 
Tisztelt Kapitány Úr, Kedves Lajos!

Mi, a magyar női kézilabda-válogatott játékosai döbbenten értesültünk róla, hogy a keret néhány tagja tavaly decemberben megkeresett, és arra kért, vedd át a női válogatott irányítását. A felvetést indokolatlannak és érthetetlennek, az eljárás módját megengedhetetlennek tartjuk, ebben mindannyian egyetértünk, legalábbis az elmúlt napokban egymás között folytatott személyes és telefonbeszélgetésekből ez derült ki. Aki Téged megkeresett, az velünk semmiben sem egyeztetett, a kilétét sem fedte fel azóta sem.

A helyzet feloldásában csak Te segíthetsz, azzal, ha megnevezed, ki vagy kik környékeztek meg Téged az ajánlatukkal. A helyzet gyors és teljes tisztázása a játékosok és Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, a női válogatott, így az egész sportág érdeke. Ezért ismételten és tisztelettel kérünk, oszd meg a nyilvánossággal és velünk, kik voltak azok, akik arra kértek, vedd át a női válogatott irányítását, mi pedig a név, illetve nevek ismeretében levonhatjuk a szükséges konzekvenciákat.

Üdvözlettel

A Magyar Női Kézilabda Válogatott minden jelenlegi tagja nevében

Pálinger Katalin csapatkapitányMocsai Lajos hétfőn délelőtt, budapesti sajtótájékoztatón - vagyis a női válogatott levele előtt - még úgy foglalt állást, hogy neveket ne várjanak tőle, mert egyetlen tanítványát sem árulja el.

Csütörtökön látott napvilágot a kezi.hu internetes szaklapon, hogy Mocsait a női válogatott néhány játékosa megkereste: Mátéfi Eszter helyett irányítsa ő az együttest. Mocsai jelezte, szó sincs arról, hogy átvenné a sorsdöntő világbajnoki selejtező előtt álló női válogatott irányítását, ráadásul a megkeresés még decemberben, a csalódást keltő Eb után történt, és több okból is lehetetlen a kérés teljesítése: egyrészt a férfi válogatottra júniusban két Eb-selejtező vár, másrészt az MKB Veszprémre is fontos feladat vár.

A Mátéfi Eszter vezette együttes június 5-én Balingenben, 11-én pedig Győrben vb-selejtezőt játszik a német együttessel. A párharc győztese kijut a decemberi, brazíliai olimpiai kvalifikációs vb-re, a vesztes pedig elbúcsúzhat a 2012-es londoni ötkarikás álmaitól.

Olvasóink írták

 • 14. Igazamvan 2011. május 03. 18:58
  „Még szerencse, hogy ez a legnagyobb gondja a csapatnak.
  Egyébként teljesen nyilvánvaló, hogy a legjobban kiabáló és a legjobban megsértett kereste meg Mocsai Lajost.
  Az aki csk-ként aláírta a levelet...”
 • 13. Infamous 2011. május 03. 07:59
  „vihar a biliben...”
 • 12. peet2 2011. május 02. 22:14
  „Ha valaki figyeli a haono női kézilabdását több dologra jön rá:
  Nincs ütőképes válogatottunk
  Van egy sztár csapatuk akik öt éve itthon megnyernek mindent ,de nemzetközi kupát még nem nyertek..
  A hazai és a nemzetközi elit között oriási a különbség és ezt nem a szövetségi kapitány nyakába kell varni.
  Az utánpótlás hazai "PÁPÁJÁRA"senki nem hallgat.ITT A BAJ!!
  Görbi, Vérten, Pálinger stb.. elnézét de kezdenek kiégni.
  Nincs komoly szaktekintély aki ki merné hagyni őket a lálogatotból.
  Az ETO meg merte lépni hogy Spri helyett sokkal fiatalabat keresen a nagyobb célokért.
  Ki merné megtenni hogy ak ihagyja Görbér,Vértent egy jobb szereplésérta válogatotból..
  Még talán Mocsai sem”
 • 11. umberto 2011. május 02. 21:25
  „Majd pont a Pálingernek fogja Mocsai elárulni, hogy kikkel beszélt. Mocsai még akkor is világszerte elismert sztáredző lesz, amikor Pálinger már csak - jó esetben - serdülőknek tart edzéseket.

  Azért ez a levél egy nyilvánvaló provokáció volt, a mester jól kezelte a kialakult helyzetet - bár azért Mocsai is lehetett volna diplomatikusabb az előző nyilatkozatánál.

  Pálinger, Görbicz, Vérten abszolút leszállóágban. Vannak jó fiatal játékosok, de az már most látszik, hogy világklasszis képességű nincs köztük.

  Mindenesetre egy egységes csapattal mindig van esély jó eredmény elérésére, ezt a világversenyek évről-évre bebizonyítják. Pont ezért nem kéne a valamikori sztárjainknak járatni a szájukat. (Bár Pálinger most csk minőségben, gondolom részben külső nyomásra cselekedett.)”
 • 10. csilluka68 2011. május 02. 21:20
  „MOCSAI LAJOS NEM FOGLALKOZIK AZ ÜGGYEL
  ,,Ma délben, a férfibajnoki döntő sajtótájékoztatóján is szóba került ez a kérdés több tucat újságíró előtt, és ott is elmondtam, hogy a magam részéről lezártam ezt az esetet. Nagyon sajnálom, hogy az elmúlt napokban senki sem tette fel azt a kérdést, hogy hogyan került elő ez az ügy, hogyan jutott idáig, és milyen okkal indította el az egészet, aki elindította. Mindenesetre teljes mértékig elhatárolódom attól, hogy egy magánbeszélgetésem tartalma a nyilvánosság elé került, és ezt arra használták fel, hogy engem edzőként, tanárként, családapaként erkölcsileg megtámadjanak. A kérdést én lezártnak tekintem, és ehhez tartom magam a továbbiakban is, ezen ez a nyílt levél sem változtat" - nyilatkozta Mocsai Lajos a Nemzeti Sportnak.”
 • 9. mir 2011. május 02. 18:10
  „Lassan a női kézi válogatott színvonala a 90-es évek elejét idézi.”
 • 8. IV.Béla 2011. május 02. 18:00
  „5. Amorphis!

  Meg Németh Andrást, ugyebár.. :)

  Amúgy teljesen mindegy, ki a kapitány, ebből a társaságból sokmindent nem lehet kihozni. És most még jól állunk viszonylag, bár Görbicz, Vérten már most leszállóágban van, Pálinger mögött nincs kapusunk, jobbszélen, -lövőben, beállóban már most súlytalanok vagyunk - és mi lesz még később? Mindehhez jön, hogy a szakmailag gyökér Mátéfi a szövetségi kapitány, aki emberileg is nevetségessé tette magát azzal, hogy Ágnes asszonyt visszahívta a válogatottba.”
 • 7. thermál 2011. május 02. 17:56
  „A levelezgetés, bárki írja, egy válogatott játékostól szimpla , ostoba ,pótcselekvés a kézilabdázás helyett. Lányok nektek egyetlen dolgotok van, olyan magas színvonalon játszani, mint válogatottak, ahogy csak tudtok. Ha nem ezt teszitek, hanem leveleket fogalmaztok, akkor ne legyetek válogatottak, és azt írjátok meg levélben, a kapitánynak.”
 • 6. győrikeksz 2011. május 02. 17:23
  „Nők.....ennyi....szeretnek keverni, nem nagy ügy. Egyszerűen nők. Pont”
 • 5. Amorphis 2011. május 02. 16:57
  „Ki , kik is fúrták meg Róth Kálmánt??? :-)”
 • 4. TNA85 2011. május 02. 16:31
  „Ilyen is csak a női kézilabdában fordulhat elő...”
 • 3. jazmine33 2011. május 02. 15:58
  „na akkor kézit se kell nézni...mert eredményt már tudni lehet....”
 • 2. mir 2011. május 02. 15:06
  „Talán kézilabdázniuk kéne nem fenyegetőzni. Akiket a brazilok hazai pályán elkalapálnak azoknak inkább le kéne ülniük egy kicsit gondolkodni nem még a sértődöttet játszani. Különben meg ideje Mátéfit lapátra tenni mert lassan már moldova is elkalpál minket.”
 • 1. mediator 2011. május 02. 14:56
  „Ez nem igaz! Hölgyeim! Nem lehetne most már inkább az előttünk álló nem kis feladatokra koncentrálni? Nincs elég bajunk, még tovább kell turbózni ezt az egészet? És akkor mi van, ha Mocsai megnevezi az "összeesküvőket", a közösség kiközösíti őket, vagy Mátéfi rendez vendettát, és leülteti a renitenseket a kispadra, vagy be se hívja őket a válogatottba? Mire jó mindez? És ha véletlen meghatározó játékosainkat nevezi meg a Mester (pl. a Görbét, vagy a Szucsánszkit?) akkor saját magunknak dobunk öngólt, pedig ez kézilabdában elég ritka, de mi, magyarok megmutatjuk a világnak, hogy erre is képesek vagyunk. A németek pedig köszönik szépen, röhögnek a markukba és utaznak az londoni olimpiára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: Sasa Sztevanovic a boldog apuka

Kisfia született a Győri ETO Fc kapusának, Sasa Sztevanovicnak. Tovább olvasom