Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

A nézők is beülhettek az autókba

Autósport - Idén már hetedszer rendezték meg a Horváth „Boci"-emlékversenyt. A nézők is kipróbálhatták a versenypályát. Ez a program komoly fogadtatásban részesült.

Az idén ötéves Arrabona Rally Club szervezésében hetedik alkalommal rendezték meg Győrött az Árkád parkolója melletti területen és az écsi Rábaringen a Horváth „Boci"-emlékversenyt, mely a Dunántúli Rallye Trophy (DRT) újabb állomása volt az Erste Biztosító-kupáért.

A rendezvény, melynek célja a tragikusan fiatalon elhunyt egykori csapattárs családjának megsegítése, ismét összehozta a ralizás szerelmeseit. Bognár Gábor főszervező elmondta: minden a leheteő legtökéletesebben alakult a hétvégén.

„Talán az idő lehetett volna hozzánk kegyesebb, de ezt leszámítva azt hiszem, támogatóinknak is köszönhetően olyan versenyt sikerült rendeznünk, mely méltán megállja a helyét" – kezdte Bognár Gábor.

Való igaz, a hatvankét induló nem hangzik rosszul, ráadásul ebből tizenketten élvonalbeli licence-szel is rendelkeznek, sőt, még külföldről, Horvátországból is jöttek ralisok, emelve ezzel a viadal rangját.

„A színvonalról mindent elmond, hogy a profinak számító, ezért a DRT-futamon versenyen kívül indult Aschenbrenner Györgyék csak egy hajszállal tudták megelőzni az amatőr Cseh Vilmos, Németh Gergely párost, akik egyébként egy Toyota Corolla WRC-t béreltek a hétvégére. A befektetés meghozta eredményét, mert végül ez a kettős örülhetett az abszolút összevetésben" – folytatta a főszervező. 

Az időjárás ellenére is sok induló és néző volt kiváncsi az emlékversenyre.
Az időjárás ellenére is sok induló és néző volt kiváncsi az emlékversenyre.

A verseny több újdonsággal is szolgált. A legizgalmasabb egyértelműen az volt, mikor a második és a harmadik gyorsasági között megállították a futamot, s a pálya dőlt kanyaros részét igazi versenyautókkal, profi pilótákkal, „belülről a jobb egyben" a nézők is kipróbálhatták.

„Régi kérést sikerült ezzel teljesíteni, mert az autósok többször is jelezték már, hogy jó lenne megoldani, hogy esetleg a szponzoroknak is megmutassák, milyen is belülről egy ilyen viadal. Most lehetőséget teremtettünk arra, hogy ezt az igényt »menet közben« teljesítsük. Mondanom sem kell, óriási sikert aratott ez a nézők körében. Azt lehet csak sajnálni, hogy kevés volt az idő, mert így csak az érdeklődők töredéke tudott autóba szállni" – mesélte Bognár Gábor.

Szintén nagy érdeklődésre tartott számot az első napi Városrét-szlalomverseny, melyen bárki indulhatott, majd az Árkád mellett rendezett prológ is.

Sajnos Horváth László családját betegség miatt csak a húga, Csilla tudta képviselni. Ő és a rendezvény sztárvendége, az első magyar EB-pontokat szerző Maruzsi László adta át a díjakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben járt a frissen kinevezett MLSZ-főtitkár

Labdarúgás - A megyei futballszövetség meghívására Győrben járt Elbert Gábor volt… Tovább olvasom