Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

A névadó sportos szelleméhez igazodva versenyeztek

A soproni Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola sportolói kiemelkedő eredményekkel tették emlékezetessé a Szolnokon megrendezett középfokú tanintézetek országos bajnokságát.

A serdülőknél az 52 kg-os súlycsoportban Csóka Dávid ezüstérmet szerzett, Cuibus János az 54 kilósok között aranyérmes lett, s a mezőny legtechnikásabb versenyzője címet is elnyerte, s az idén első ízben megrendezésre kerülő serdülő Európa-bajnokságon tagja lesz a magyar válogatottnak. Az 56 kilós versenyzők között Nagy Roland aranyérmet nyert, a 65 kilósoknál Sárközi Dezső ezüstérmet.

A kadett korcsoportban valósággal lehengerelte a mezőnyt Reinhoffer Gergő, aki a 86 kg-os súlycsoportban győzött.
A Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola sikereit a vezetőedző Egresits Tamás, valamint segítői, Bárdos László és Prejczer János munkája segítette elő. Tanítványaik azt tartják a legfontosabbnak, hogy mindig és mindenkor névadójuk szellemében sportoljanak, versenyezzenek.

Így tettek a Dunántúli Napló Baranya-kupa ökölvívó-viadalon is a soproni ökölvívók, akiknek soraiból a nők közül az 54 kg-os súlycsoportban a válogatott Faragó Beatrix imponáló versenyzéssel szerezte meg az első helyet. Karácsonyi Mária a 69 kg-os súlycsoportban bronzérmet szerzett.
A férfiak versenyében a 81 kg-os súlycsoportban Bence István biztosan szerezte meg az első helyet. A fiatalabb bokszolók közül a 60 kg-os súlycsoportban Fenyvesi Tamás ezüstérmes lett. Kiváló versenyzést mutatott be a 91 kg-os súlycsoportban Bogdán Gábor, aki minden ellenfelét többször is a padlóra küldve a közönség vastapsa mellett győztesként fejezte be a súlycsoportja küzdelmeit.

A soproni csapat vezetésében Egresits Tamás edző mellett ezúttal közreműködött Németh Amarilla is, aki jelenleg az edzői tanfolyam hallgatója. A soproni színeket képviselte még Pete László AIBA-bíró is, aki a verseny után kiváló minősítést kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar atléták női és férfi válogatott viadalt nyertek meg

A nők és a férfiak pontversenyében is a magyarok végeztek az élen a szombathelyi nemzetközi… Tovább olvasom