Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

A nagy vállalkozás résztvevői

A 13. Bécs–Budapest Szupermaraton 350 kilométeres távjának októberben a Széchenyi István Egyetem csapata is nekivág. A tagok számára nem ismeretlen a viadal: mindössze egy újonccal vágnak neki a nagy feladatnak, a többi négy induló legalább két alkalommal teljesítette már a távot.
Eddig egyébként a Széchenyi-iskola neve alatt egyszer már versenyzett a gárda, s nem vallott szégyent. Az amatőr futókból álló csapat elsődleges célja a megyei csapatok között az első hely megszerzése, míg a válogatott sportolókkal megtűzdelt rangos nemzetközi mezőnyben, az abszolút versenyben a legjobb tizenkettőbe kerülés.
A Széchenyi István Egyetem egyébként a nevezési díj és az útiköltség fedezésével segíti a futókat.

Közülük a legismertebb név Földing Ottóé, a Krúdy-gimnázium matematika–testnevelés szakos tanáráé. P az edzője ugyanis a sydneyi olimpián remekül helytállt Földingné Nagy Juditnak, a Győri Dózsa többszörös országos bajnok maratonfutójának. Emellett maga is rendszeres indulója a különböző futóversenyeknek. Legjobb eredményét a Rank Xerox Maratonon érte el, 2 óra 35 perc 26 másodperc alatt teljesítette a távot. A Bécs–Budapest Szupermaratonon kétszer, 1999-ben és 2000-ben vett részt, legjobb helyezése a tizenötödik hely.
Szintén jól cseng a neve a sportág berkeiben Zakariás Gézának. A Széchenyi-egyetem testnevelője jelenleg doktori kutatásán dolgozik, emellett a Széchenyi FSC triatlonszakosztályában edző. Versenyzői több országos bajnoki címet szereztek. Öt évig volt az olimpikon Edöcsény Nóra, valamint Hóbor Péter edzője, akik a hazai triatlonmezőny kiemelkedő versenyzői. Edzői és testnevelő tanári tevékenysége mellett a Magyar Triatlon Szövetség edzői bizottságának tagja. Többszörös országos bajnok korcsoportjában mind a triatlonban, mind hosszútávfutásban. Zakariás Géza legjobb eredményét sok korosztályos bajnoki cím mellett az Ironman hosszútávú triatlon magyar bajnokságon érte el, itt abszolút 3. lett. A szenior országos maratonbajnokságot 1996-ban 2 óra 42 perc 12 másodperces idejével nyerte. A Bécs–Budapest Szupermaratonon eddig háromszor indult, legjobb helyezése a tizenötödik hely.

A győri Varga László a Széchenyi István Egyetem oktatója, rendszeresen fut, kerékpározik. Legjobb eredményeit a Nike Félmaratonon (1:25.12), a Kaiser’s Maratonon (3:18.23) és a Sokorói hegyi futáson (6. hely) érte el. A Bécs–Budapest Szupermaraton 1999-ben és 2000-ben indult, legjobb helyezése neki is a tizenötödik hely.
Molnár László kerékpározik és fut. A kerékpársportban a hazai amatőr kategória elitjéhez tartozik, hiszen az országos amatőr kupán harmadik lett. Futásban az eddigi legjobb eredményei között az Elvira Maratonon elért 3. helyét (2:45.54) és a Sokorói hegyi futás 2., valamint 3. helyét tartja. A Bécs–Budapest Szupermaraton 1999-ben és 2000-ben indult, legjobb helyezése szintén a tizenötödik.

Horváth Balázs szintén a Széchenyi-egyetem oktatója. P is doktori dolgozatát készíti. Tíz éve rendszeresen indul triatlon-, duatlon- és futóversenyeken. Duatlonban kiváló eredményekkel rendelkezik, az utóbbi időben azonban csak a futásra koncentrál. Horváth korábban megnyerte a drezdai maratont (2:45.37), a braunschweigi Nachtlauf elnevezésű, 12 km-es versenyen ötödik helyezést ért el. A Bécs–Budapest Szupermaratonon újonc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koplárovics sokkoló gólja

Nem túlzás azt állítani: világraszóló… Tovább olvasom