Kisalföld logö

2018. 09. 20. csütörtök - Friderika 15°C | 26°C Még több cikk.

A MOL keresztülhúzza Baumgartner Forma 1-es terveit?

Kérdésessé vált Baumgartner Zsolt Forma-1-es szereplése. Az állami támogatás megítélése után megnyílt az út a magyar versenyző előtt, hogy a Minardi pilótája legyen. Most azonban a részben állami tulajdonú MOL Rt - mint Baumgartner egyik főszponzora - a szerződés újratárgyalását akarja.
A Mol éveken keresztül eredményes szponzori együttműködést folytatott Baumgartner Zsolttal - hangsúlyozta Lukács Bea hozzátéve: egy rangosabb "nemzetközi porondra" lépés előkészületi fázisában rendkívül körültekintően, a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően akarnak eljárni.

Ez azt jelenti a Mol részéről, hogy pontosan ismerni akarják az üzleti feltételeket, részleteket, a Mol számára biztosítható előnyöket és lehetőségeket. A szponzoráció ugyanis üzleti szerződés, amely mindkét fél számára előnyöket kell, hogy biztosítson - mondta a szóvivő.

A jelen helyzetben viszont úgy látszik, hogy ezt a Baumgartner Zsoltot képviselő menedzser nem értette meg - közölte Lukács Bea. Ő ugyanis mindeddig nem tájékoztatta a Mol-t a szponzorációs feltételekről, amelyek feltétlenül szükségesek a szerződés megkötéséhez. Ehelyett a Mol az összes körülményről és a szereplők folyamatos változásáról a sajtóból értesült, ami a Forma 1 világában elfogadhatatlan.

A Mol ugyanakkor nem vonul vissza a tárgyalásoktól, megállapodás viszont csak akkor képzelhető el, ha minden feltételt megismernek és azok mindkét félnek előnyösek. A Mol számára ugyanis Baumgartner Zsolt szponzorációja nem jótékonysági juttatás, hanem szigorú üzleti vállalkozás - mondta Lukács Bea.

A Mol Rt. a szponzorációs szerződéseit bizalmasan kezeli, így az azokban szereplő összegekről nem nyilatkozik - mondta el Lukács Bea. A szóvivő hozzátette: így az újságokban megjelent összegeket a Mol nem is kívánja kommentálni. Újságcikkek 380 millió forintos támogatásról írtak, amit a Mol 60 millió forintra akar csökkenteni információik szerint.

A Mol szóvivője ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a tárgyalás közben kiszivárgó információk megdöbbentették őket, ez további bizalomvesztéshez vezetett.

(forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megválasztottuk a megye legjobb sportolóit

Huszonkettedik alkalommal szavaztunk Győr-Moson-Sopron megye legjobb sportolóira. A győztesek közül… Tovább olvasom