Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

A megye legjobbjai voltak 2009-ben

Harmincadszor választotta meg a Kisalföld a megye legjobb sportolóit.

Babos Tímea, Boros László és a Győri Audi-ETO KC női kézilabdacsapata megvédte címét. Nagy Péter először győzött a felnőttek között, Szepesi Csenge pedig első sikerét aratta.

A felnőtt férfiak kategóriájában először végzett az élen kenus. Nagy Péter, a Győri Graboplast-VSE versenyzője tavaly párosban nyert maraton-világbajnokságot és ezzel hódította el az elsőséget. Az utánpótlás korosztályban ő korábban már volt a megye legjobbja. Szavazatot kapott még Kalmár Sándor, aki a modellezőknél Világkupa-győztes lett, Lachmann István, aki az íjász-világbajnokságon 3D kategóriában negyedik helyet szerzett és Rozsenich Gábor, akit itthon az év BMX-esének választott meg a kerékpárszövetség.

A nőknél szoros verseny alakult ki Szepesi Csenge és Csay Renáta között, mindössze egy voks döntött a soproni karatéka javára. A Kamikaze Kyokushin Karate Kai Egyesület versenyzője Budapesten világbajnok lett, tavaly ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon, a Világkupán negyedik lett, megnyerte a francia opent, a magyar nyílt bajnokságon pedig második lett. Csay Renáta világ- és Európa-bajnokságon is eredményesen szerepelt maraton kajak-kenuban.

Az utánpótlás korosztályban a férfiaknál Boros László sportlövő sikere szinte egyértelmű volt. A Patent Győri LK versenyzője a junior Európa-, valamint a világbajnokságon is egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett. Egy szavazatot kapott Kun Márk vb-ezüstérmes kick-boxos.
A nőknél a Soproni VSE színeiben versenyző Babos Tímea minden szavazó rokonszenvét besöpörte tavalyi eredményeivel. Kiemelkedő sikerei közé tartozik, hogy Wimbledonban elődöntőt játszott a juniorok között és tagja volt az U16-os Európa-bajnokságot nyert magyar válogatottnak. Párosban döntőt játszott a Roland Garroson.

Csapatban a szokásosnak mondható szoros küzdelem alakult ki a Győri Audi-ETO KC női kézilabda- és az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata között. A zöld-fehérek döntőt játszottak a Bajnokok Ligájában, megnyerték a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát, a zöld-sárgák bekerültek a Final Fourba, bajnoki címet szereztek és ezüstérmesek voltak a Magyar Kupában. Valószínű, ez az árnyalatnyi különbség döntött a győriek javára.

Így szavaztunk

Kisalföld

PAPP GYŐZŐ: Nagy Péter, Szepesi Csenge, Boros László, Babos Tímea, Győri Audi-ETO KC
SZABÓ GÁBOR: Nagy Péter, Szepesi Csenge, Boros László, Babos Tímea, Győri Audi-ETO KC
SZEITZ TIBOR: Nagy Péter, Csay Renáta, Boros László, Babos Tímea, Győri Audi-ETO KC
LAKNER GÁBOR: Nagy Péter, Szepesi Csenge, Boros László, Babos Tímea, Győri Audi-ETO KC

Sportvezetők

MOLNÁR PÉTER (Győr): Nagy Péter, Csay Renáta, Boros László, Babos Tímea, Győri Audi-ETO KC
RÁKÓCZI JÓZSEF (Sopron): Kalmár Sándor, Szepesi Csenge, Kun Márk, Babos Tímea, MKB-Euroleasing Sopron
KRÚG JÓZSEF (Mosonmagyaróvár): Lachmann István, Szepesi Csenge, Boros László, Babos Tímea, MKB-Euroleasing Sopron
NÉMETH LÁSZLÓ (Csorna): Rozsenich Gábor, Csay Renáta, Boros László, Babos Tímea, Győri Audi-ETO KC
BICZÓ KÁLMÁN (Kapuvár): Nagy Péter, Csay Renáta, Boros László, Babos Tímea, MKB-Euroleasing Sopron

Az eddigi győztesek

Az évszám után első helyen az adott év legjobb férfi, második helyen a legjobb női, harmadik helyen a legjobb ifjúsági sportolója szerepel. (Megjegyzés: volt olyan év, hogy az eredmények tekintetében megosztottuk a díjakat, de olyan is adódott, hogy valamelyik számban a kevésbé sikeres teljesítmények miatt nem hirdettünk legjobbat.)

1980: Joós István (kajakozó), Povázsán Katalin (kajakozó), Borkai Zsolt (tornász).
1981: Joós István (kajakozó), Jakab Erzsébet (atléta), Rogus András (cselgáncsozó).
1982: Póczik József (labdarúgó), Povázsán Katalin (kajakozó), Borkai Zsolt (tornász).
1983: Borkai Zsolt (tornász), Povázsán Katalin (kajakozó), Fidel László (kajakozó).
1984: Borkai Zsolt (tornász), Némethné Kristyán Zsuzsa (tekéző), Bartakovics Andrea (atléta).
1985: Hannich Péter (labdarúgó), Izsák Éva (kerékpározó), Fajkusz Csaba (tornász).
1986: Iváncsik Mihály (kézilabdázó), Povázsán Katalin (kajakozó) és Némethné Kristyán Zsuzsa (tekéző), Tulok Andrea (öttusázó).
1987: Kádár Zoltán (kézilabdázó), Tulok Andrea (öttusázó), Pintér P. Henriette (kajakozó).
1988: Mráz László (tekéző) és Karácsony Gyula (sportlövő), Kovács Irén (öttusázó), Pintér P. Henriette (kajakozó).
1989: Fehér Mihály (fogathajtó), Kovács Irén (öttusázó), Mednyánszky Szilvia (kajakozó).
1990: Molnár Csaba (hőlégballonos), Földingné Nagy Judit (atléta) és Kovács Irén (öttusázó), Czigány Kinga (kajakozó).
1991: legjobb férfi és női sportolót nem tudtunk választani, végül két hölgyet díjaztunk: Kovács Irén (öttusázó) és Izsák Éva (kerékpározó).
1992: Iváncsik Mihály (kézilabdázó), Kovács Irén (öttusázó), Németh Réka (atléta).
1993: Mitring Gábor (evezős), Balogh Judit (kosárlabdázó), Vári Edit (atléta).
1994: Mitring Gábor (evezős), Madari Csilla (sportlövő), Jáky Zsolt (kajakozó).
1995: Bajcsi Lajos (erőemelő), Mátéfi Eszter (kézilabdázó), Vajda Kolos (tájfutó).
1996: Nagy János (ökölvívó), Mátéfi Eszter (kézilabdázó), Piros Gabriella (duatlonista) és Szőcs Balázs (kenus).
1997: Kammerer Zoltán (kajakozó), Balogh Judit (kosárlabdázó), Petráhn Barbara (atléta) és Radics Péter (triatlonista).
1998: Szabó István (karatézó), Pigniczki Krisztina (kézilabdázó), Bejczi Zsuzsa (cselgáncsozó), ifj. Laczik Zsolt (sportlövő).
1999: Salga István (kajakozó), Kulcsár Anita (kézilabdázó), Hubai Tímea (triatlonista), Szeglet Zsolt (atléta), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2000: Kammerer Zoltán (kajakozó), Pigniczki Krisztina (kézilabdázó), Lőrincz Imre (atléta), Czérna Rita (triatlonozó), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2001: Kammerer Zoltán (kajakozó), Csay Renáta (kajakozó), ifj. Laczik Zsolt (sportlövő), Bejczi Zsuzsa (cselgáncsozó), a GYSEV-Ringa női kosárlabdacsapata.
2002: Németh Roland (atléta), Balogh Judit (kosárlabdázó), ifj. Laczik Zsolt (sportlövő), Bejczi Zsuzsa (cselgáncsozó), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2003: ifj. Laczik Zsolt (sportlövő), Csay Renáta (kajakozó), Rozsenich Gábor (BMX-es), Ábrahám Réka (kajakos), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2004: Kammerer Zoltán (kajakos), Görbicz Anita (kézilabdázó), Takács Viktor (kenus), Honti Kata (kosárlabdázó), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2005: Kadler Viktor (kajakozó), Görbicz Anita (kézilabdázó), Nagy Péter (kenus), Szakály Zsuzsa (triatlonos), a Graboplast-
ETO női kézilabdacsapata.
2006: Kammerer Zoltán (kajakos), Görbicz Anita (kézilabdázó), Nagy Péter (kenus), Honti Kata (kosárlabdázó), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2007: Kadler Viktor (kajakozó), Görbicz Anita (kézilabdázó), Péter Kristóf (kajakozó), Babos Tímea (teniszező), az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata.
2008: Bajzát Péter (labdarúgó), Vérten Orsolya (kézilabdázó), Boros László (sportlövő), Babos Tímea (teniszező), az Audi-ETO női kézilabdacsapata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második helyen jutottunk tovább: Audi ETO- Oltchim Valcea 26-22

A félidőben még 8 góllal vezetett, végül néggyel nyert az Audi ETO a Valcea ellen a BL-ben. A mieink így csoportmásodikként jutottak tovább. Tovább olvasom