Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A megye legjobb sportolói 2011-ben

Harminckettedszer választotta meg a Kisalföld a megye legjobb sportolóit.
Három kategóriában „újoncot avatunk", hiszen Dubi Sándor, Kaszás Kornél és Farkasdi Ramóna is először bizonyult a legjobbnak. Csay Renáta és a soproni női kosárlabdacsapat pedig harmadszor győzött a szavazáson.

A felnőtt férfiak kategóriájában nagyon megoszlottak a vélemények, hét sportember kapott szavazatot: Vecsernyés Dávid magyar bajnok válogatott tornász, Boros László sportlövő, aki 3 aranyérmet szerzett az ob-n, Major József triatlonos, a Hawaii Ironman 19. helyezettje, Vojnic Tunic Vlatko kick-box Európa-bajnok, Kalmár Sándor világbajnok modellező, Szasa Sztevanovic, a Győri ETO FC kapusa és a győztes, Dubi Sándor kendós egyéni és csapat Európa-bajnok.

A nőknél nagy fölénnyel győzött Csay Renáta kajakos, aki a szingapúri maraton-világbajnokságon 2 aranyérmet szerzett, szavazatot kapott még Takács Kincső, aki C-2 500 m vb-bronzérmet szerzett és egyben a szegedi világbajnokság legfiatalabb női érmese volt, Király Mónika íjász Európa-bajnok és Ihász Veronika soft és steel darts egyéni és páros magyar bajnok.

Az utánpótlásban a férfiaknál Kaszás Kornél evezős nagy fölénnyel győzött, az ifjúsági Európa-bajnokságon kétpárban szerzett ezüstérmet. Szavazatot kapott még Varga Tamás (Győri ETO FC B), az NB II-es csapat házi gólkirálya és Köveskuti Balázs, a SMAFC karatékája.
A nőknél Farkasdi Ramóna és Poór Brigitta versengett az elsőségért, mindketten remek eredményeket értek el tavaly. Végül a győri kajakos, Farkasdi Ramóna lett az első. Ifjúsági világbajnok volt K-1 1000 méteren, második K-4 500-on, maraton-vb-n pedig a felnőtteknél aranyérmet szerzett Csay Renátával párban. Poór Brigitta az U23-ban tereptriatlon-világbajnok volt, EB-aranyérmes és abszolút 6. helyezett.

Csapatban szintén erős verseny alakult ki a kategóriát évek óta uraló győri női kézilabda- és a soproni női kosárlabdacsapat között. Ezúttal a tavaly még MKB-Euroleasing Sopron néven szereplő együttes hódította el a pálmát bajnoki címével, kupagyőzelmével és Euroliga-szereplésével az Audi-ETO előtt, amely BL-elődöntős volt és itthon ugyancsak mindent megnyert.

Szavazatot kapott még a Rába ETO futsalcsapata, amely amellett, hogy magyar bajnok és kupagyőztes volt, az UEFA Futsal Cupban a legjobb 16 csapat közé jutott.

Így szavaztunk. Kisalföld

Papp Győző: Dubi Sándor, Csay Renáta, Kaszás Kornél, Farkasdi Ramóna, MKB-Euroleasing Sopron.

Szabó Gábor: Dubi Sándor, Csay Renáta, Kaszás Kornél, Poór Brigitta, MKB-Euroleasing Sopron.

Szeitz Tibor: Vecsernyés Dávid, Ihász Veronika, Varga Tamás, Farkasdi Ramóna, Rába-ETO.

Sportvezetők, Pozsgai Péter (Győr): Boros László, Csay Renáta, Kaszás Kornél, Farkasdi Ramóna, Audi-ETO KC.

Rákóczi József (Sopron): Kalmár Sándor, Király Beáta, Köveskuti Balázs, Farkasdi Ramóna, MKB-Euroleasing Sopron.

Krúg József (Mosonmagyaróvár): Vojnic Tunic Vlatko, Csay Renáta, Kaszás Kornél, Poór Brigitta, MKB-Euroleasing Sopron.

Családi János (Csorna): Szasa Sztevanovic, Takács Kincső, Kaszás Kornél, Poór Brigitta, Audi-ETO.

Biczó Kálmán (Kapuvár): Major József, Csay Renáta, Kaszás Kornél, Farkasdi Ramóna, Audi-ETO.

Az eddigi győztesek

Az évszám után első helyen az adott év legjobb férfi, második helyen a legjobb női, harmadik helyen a legjobb ifjúsági sportolója szerepel. (Megjegyzés: volt olyan év, hogy az eredmények tekintetében megosztottuk a díjakat, de olyan is adódott, hogy valamelyik számban a kevésbé sikeres teljesítmények miatt nem hirdettünk legjobbat.)

1980: Joós István (kajakozó), Povázsán Katalin (kajakozó), Borkai Zsolt (tornász).
1981: Joós István (kajakozó), Jakab Erzsébet (atléta), Rogus András (cselgáncsozó).
1982: Póczik József (labdarúgó), Povázsán Katalin (kajakozó), Borkai Zsolt (tornász).
1983: Borkai Zsolt (tornász), Povázsán Katalin (kajakozó), Fidel László (kajakozó).
1984: Borkai Zsolt (tornász), Némethné Kristyán Zsuzsa (tekéző), Bartakovics Andrea (atléta).
1985: Hannich Péter (labdarúgó), Izsák Éva (kerékpározó), Fajkusz Csaba (tornász).
1986: Iváncsik Mihály (kézilabdázó), Povázsán Katalin (kajakozó) és Némethné Kristyán Zsuzsa (tekéző), Tulok Andrea (öttusázó).
1987: Kádár Zoltán (kézilabdázó), Tulok Andrea (öttusázó), Pintér P. Henriette (kajakozó).
1988: Mráz László (tekéző) és Karácsony Gyula (sportlövő), Kovács Irén (öttusázó), Pintér P. Henriette (kajakozó).
1989: Fehér Mihály (fogathajtó), Kovács Irén (öttusázó), Mednyánszky Szilvia (kajakozó).
1990: Molnár Csaba (hőlégballonos), Földingné Nagy Judit (atléta) és Kovács Irén (öttusázó), Czigány Kinga (kajakozó).
1991: legjobb férfi és női sportolót nem tudtunk választani, végül két hölgyet díjaztunk: Kovács Irén (öttusázó) és Izsák Éva (kerékpározó).
1992: Iváncsik Mihály (kézilabdázó), Kovács Irén (öttusázó), Németh Réka (atléta).
1993: Mitring Gábor (evezős), Balogh Judit (kosárlabdázó), Vári Edit (atléta).
1994: Mitring Gábor (evezős), Madari Csilla (sportlövő), Jáky Zsolt (kajakozó).
1995: Bajcsi Lajos (erőemelő), Mátéfi Eszter (kézilabdázó), Vajda Kolos (tájfutó).
1996: Nagy János (ökölvívó), Mátéfi Eszter (kézilabdázó), Piros Gabriella (duatlonista) és Szőcs Balázs (kenus).
1997: Kammerer Zoltán (kajakozó), Balogh Judit (kosárlabdázó), Petráhn Barbara (atléta) és Radics Péter (triatlonista).
1998: Szabó István (karatézó), Pigniczki Krisztina (kézilabdázó), Bejczi Zsuzsa (cselgáncsozó), ifj. Laczik Zsolt (sportlövő).
1999: Salga István (kajakozó), Kulcsár Anita (kézilabdázó), Hubai Tímea (triatlonista), Szeglet Zsolt (atléta), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2000: Kammerer Zoltán (kajakozó), Pigniczki Krisztina (kézilabdázó), Lőrincz Imre (atléta), Czérna Rita (triatlonozó), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2001: Kammerer Zoltán (kajakozó), Csay Renáta (kajakozó), ifj. Laczik Zsolt (sportlövő), Bejczi Zsuzsa (cselgáncsozó), a GYSEV-Ringa női kosárlabdacsapata.
2002: Németh Roland (atléta), Balogh Judit (kosárlabdázó), ifj. Laczik Zsolt (sportlövő), Bejczi Zsuzsa (cselgáncsozó), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2003: ifj. Laczik Zsolt (sportlövő), Csay Renáta (kajakozó), Rozsenich Gábor (BMX-es), Ábrahám Réka (kajakos), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2004: Kammerer Zoltán (kajakozó), Görbicz Anita (kézilabdázó), Takács Viktor (kenus), Honti Kata (kosárlabdázó), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2005: Kadler Viktor (kajakozó), Görbicz Anita (kézilabdázó), Nagy Péter (kenus), Szakály Zsuzsa (triatlonos), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2006: Kammerer Zoltán (kajakos), Görbicz Anita (kézilabdázó), Nagy Péter (kenus), Honti Kata (kosárlabdázó), a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata.
2007: Kadler Viktor (kajakozó), Görbicz Anita (kézilabdázó), Péter Kristóf (kajakozó), Babos Tímea (teniszező), az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata.
2008: Bajzát Péter (labdarúgó), Vérten Orsolya (kézilabdázó), Boros László (sportlövő), Babos Tímea (teniszező), az Audi-ETO női kézilabdacsapata.
2009: Nagy Péter (kenus), Szepesi Csenge (karatés), Boros László (sportlövő), Babos Tímea (teniszező), az Audi-ETO női kézilabdacsapata.
2010: Kammerer Zoltán (kajakos), Pálinger Katalin (kézilabdázó), ifj. Brancsek János (tekéző), Babos Tímea (teniszező), az Audi-ETO női kézilabdacsapata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: Nagykátán a Rába

A sereghajtó Nagykáta otthonában szerepel ma este fél nyolc órakor a bajnoki címvédő Rába ETO az… Tovább olvasom