Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A megázás jogos, a beázás nem

Hatalmas mennyiségű csapadék esett szombaton a megyeszékhelyre, s a vihar nem kerülte el a Győri ETO FC stadionját sem, ahol épp a Tatabánya elleni Borsodi Liga-mérkőzést rendezték.

Nemcsak a játékosok, a fedett lelátó ellenére több, az első sorokban ülő szurkoló is elázott az ETO FC felújított stadionjában rendezett hétvégi mérkőzésén. A játékoskijáróban bokáig ért a víz, s beázott a lelátó is. A hibákról jegyzőkönyv készült, amit átadtak a kivitelezőnek, mondta el Klement Tibor, a klub ügyvezető igazgatója.

A szurkolók a felhőszakadás előtt még nyugodtan szemlélték a pálya fölött gyülekező sötét felhőket, gondolván, a fedett lelátó alatt nem ázhatnak meg. Nos, tévedtek. Legalábbis az első öt-tíz sorban ülők, akik közül aki nem vitt esernyőt s nem tudott időben feljebb helyet keresni magának, el is ázott.

Ez történt a stadion új keleti lelátójával is. Az építményben, a játékoskijáróban helyenként bokáig állt a víz. Ráadásul a meccs végén egyes szurkolók szerint kis túlzással csak úszva lehetett elhagyni a stadiont, a kijáratnál ugyanis hömpölygött az esőlé.

Nem jártak jobban a labdarúgók sem. Irreális talajon kellett játszaniuk – a futballozni szót direkt nem használtuk –, a második félidőben a gyepszőnyegen egyáltalán nem pattant fel a labda, pedig a játéktér a víz elvezetésére alá van csövezve.

Klement Tibor, a klub ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, ekkora mennyiségű és ilyen gyorsan lezúduló csapadék elvezetésére több időre lett volna szükség: „A mérkőzés után három órával, amikor már nem esett annyi eső, tökéletes állapotban volt a gyepszőnyeg, másnap pedig teljesen száraz volt a fű. A mérkőzés alatt az alácsövezésnek köszönhetően folyt le ugyan a pályáról a víz, azonban ekkora mennyiség – az eső egyes időszakokban úgy esett, hogy szinte a pályát alig lehetett látni – érthetően nem tűnik el pillanatok alatt. Az már más kérdés, hogy a játékvezetőnek megítélésem szerint félbe kellett volna szakítani a játékot az irreális talaj miatt."

Az elázott szurkolóknak ugyan nem jó hír, de az ügyvezető szerint nem hiba, hogy az első sorokba beesik az eső. „Ez egy részlegesen és nem teljesen befedett stadion lesz, ahol a tető ugyan az első sorokig benyúlik, ám ha jobban, vagy más irányból fújt volna a szél, sajnos még többen eláztak volna. Természetesen sajnáljuk azokat, akikkel ez történt, de Európa több stadionjában sem garantálják, hogy az első sorokban szárazak maradnak az ülések, főleg egy ekkora esőzésnél. Nyilván megoldás lesz, ha a tribün felső részét is megnyitjuk, amit teljesen lefed a tetőszerkezet."

Az viszont nem megszokott, hogy a játékoskijáróban bokáig álljon az esővíz, s a lelátó belső lépcsőházába is befolyjon a csapadék. „Szakembereinkkel a mérkőzés után jegyzőkönyvben rögzítettük az észlelt hibákat, amit már át is adtunk a kivitelezőnek, hogy elvégezzék a garanciális javításokat. Hogy ne szivárogjon be a víz, meg kell emelni a játékoskijáró felőli szegélyt, valamint vízelvezetőket kell beépíteni a játéktér szélénél."

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hátrányból lett három pont

FC Sopron - Vasas: 1-0 (0-0) Tovább olvasom