Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A Matávban marad a gólkirály: tóth mihály

Tóth Mihály két évre elkötelezte megát a Matáv FC-hez, de egy görög klub még érdeklődik iránta. Horváth György az utánpótlás szakmai igazgató.

„ Misi, ne menj el!" – énekelte több száz soproni futballszurkoló az előző évad utolsó mérkőzése, az MTK hazai pályán történt kiütése, 4–1-es legyőzése után. Nos, a Matáv FC drukkereinek óhaja meghallgatásra talált, hiszen Tóth Mihály, a bajnokság gólkirálya újabb két évre kötelezte el magát a Matáv FC-hez.

Ez volt a legfontosabb bejelentés azon a sajtótájékoztatón, amelyet a soproni klub nevében dr. Cserich Zsolt, a Matáv SC elnöke és Gőbl Gábor ügyvezető tartott.

A tájékoztatón ott volt Tóth Mihály is. Elmondta: a Matáv FC óriási erőfeszítéseket tett megtartása érdekében. Hozzátette, bár voltak más ajánlatai, szeretett volna külföldre menni. Döntésében sokat számított a soproni szurkolók szeretete, na és az, hogy az elmúlt három évben remekül érezte magát a városban, beváltak a számításai.
A kérdésre, amely szerint tudja-e hozni az elmúlt három évben tőle megszokott 15-ös gólátlagot, a következőket mondta: „Ígérgetni nem szoktam, most sem fogok! Az viszont biztos, hogy ahogyan eddig, úgy a jövőben is mindent megteszek az edzéseken és a mérkőzéseken a csapat minél jobb szereplése érdekében. A csatárt a góljai minősítik, és nekem Sopronban sikerült három éven át egy aránylag jó átlagot hoznom.

Ez persze nem ment volna a társak nélkül. Jelen pillanatban a keret még erősítésre szorul, de a vezetőség ezen dolgozik. Nagyon örülök, hogy Pintér Zoli is marad, aki ugyanúgy kispesti nevelés, mint én, de akivel igazán itt, Sopronban kerültünk közel egymáshoz. Fontos lenne még, hogy elkerüljenek a sérülések. Sajnos az előző évad végén elég súlyosan megsérültem, de remélem, már a jövő héttől teljes értékű edzésmunkát tudok végezni!"

Tóth Mihály szerződtetésével kapcsolatban Gőbl Gábor még hozzátette, hogy egy görög klub élénken érdeklődik a gólkirály iránt. Amennyiben az Európa-bajnokságot nyert ország csapata szakmailag és anyagilag is kedvező ajánlatot tesz Tóth Mihálynak és a soproni klubbal is meg tud egyezni, úgy a Matáv FC nem gördít akadályt a játékos távozása elé.
Amellett, hogy Tóth Mihály újabb két évre kötelezte el magát, a vezetőségnek a korábban Ciprus felé kacsingató válogatott középpályást, Pintér Zoltánt is sikerült megtartani, ő egy évre írt alá a Matáv FC-hez. Új igazolás Molnár Levente kapus, aki korában az ETO kapuját is védte, legutóbb pedig a másodosztályból felkerült és Magyar Kupa-döntőt játszó Kispest kapujában állt.

Bemutatták a klub utánpótlás szakmai igazgatóját, Horváth Györgyöt, aki korábban – amikor a Matáv alacsonyabb osztályban szerepelt – már edzősködött a csapatnál és sikeresen tevékenykedett.
A klub ma megkezdi a bérletek árusítását, ezeket a Kristály Üzletház első emeletén lévő irodában lehet megvásárolni, munkanapokon 8 és 17 óra között. Ezzel kapcsolatban Gőbl Gábor kifejtette: az előző évadban 650 bérletese volt a klubnak, és bízik benne, hogy az előző évi sikeres szereplés hatására ez a szám emelkedni fog.

Változás történt a felkészülési mérkőzések menetrendjében. Július 18-án, vasárnap az ausztriai Mödlingben játszanak Petőék a török első osztályú Rizesporral, de előtte még csütörtökön a terveknek megfelelően – a fiatalok számára tartott toborzó után, amely 15.30-kor kezdődik – 19 órától a lengyel élvonalbeli Wisla Krakkow csapatát fogadják a soproniak. Az előzetes tervekkel ellentétben jövő pénteken, azaz július 23-án nem a Lech Poznant fogadja Dajka László együttese, hanem Soprontól 20 kilométerre, Antauban az Austria Mem- phisszel játszik.

Kisebb változás történt a tulajdonosi struktúrában, az ügyvezető Gőbl Gábor ugyanis 5 százalék tulajdonrészt vásárolt. A Matáv SC 50, az önkormányzat pedig 25 százalékban tulajdonos, Antók Zoltán része 20 százalék. Az Axelero és a Xerox újabb egy évre kötelezte el magát szponzorként a soproni futballcsapat mellett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

R. Schumacher a ringen tér vissza

Ralf Schumacher a Magyar Nagydíjon szeretne visszatérni az F–1 idei versenysorozatába. A… Tovább olvasom