Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

A Matáv szögleteket, a Videoton gólokat rúgott

Videoton 2 (1) Matáv Sopron 0 (0)

13. p: Sira ugratta ki a jobbösszekötő helyén kilépő Csekét, aki tizennégy méterről, ígéretes helyzetből jobbal a jobb alsó sarok mellé durrantott.
17. p: Magasföldi 17 méteres, a balösszekötő helyéről elvégzett szabadrúgása a sorfalban álló Grósz könyökéről pattant ki. Világi játékvezető büntetőt ítélt. Tóth B. jobb sarokra tartó lövését Milinte kiütötte, ám a berobbanó Voicu mintegy 8 méterről a jobb sarokba helyezett. 1–0.

22. p: Sira a Videoton térfelének közepéről remekül ugratta ki a jobb oldalon előretörő Csekét, aki lefutotta Tereánszki-Tóthot, középre adott és Baumgartner óriási gólhelyzetben hat méterről csúnyán a kapu fölé vágta a labdát.

60. p: Baumgartner ügyesen vette át Lazic hosszú előreívelt labdáját a balösszekötő helyén, egy esernyőcsellel becsapta Tereánszki-Tóthot, és 12 méteres, a rövid felső sarokra tartó bombáját Tudor bravúrral védte.

62. p: Baumgartner ívelt jobbról a fehérvári térfél közepéről, az oldalvonal mellől kapura. A kint álló Tudor visszaért kapujába, ám kiejtette a labdát, amely így megrezegtette ugyan a hálót, de csak felülről.

68. p: Balaskó húszméteres, jobbösszekötő helyéről elvégzett szabadrúgását ütötte bravúrral szögletre Tudor.

90. p: A teljesen fellazuló soproni védelem mellett Hercegfalvi passzolt a középen kilépő Dvérihez, aki 12 méterről nyugodtan helyezett a tehetetlen Milinte kapujának bal alsó sarkába. 2–0. Úgy tűnt, a Matáv sokkal jobban ráhangolódott a mérkőzésre, mint a hazai csapat. Ha Baumgartner kicsit határozottabb, már az első percben vezethetett volna a soproni együttes. A Matáv játékosai már a felezővonalnál próbálták megakadályozni a hazai akciók kibontakozását, időnként taktikai szabálytalanságtól visszariadva.

A soproniak a megszerzett labdákkal elsősorban a mozgékony Sirát próbálták támadásba dobni, aki okozott is időnként némi zavart. Aztán, amikor először jutott a soproni kapu előterébe a Videoton, egy furcsa büntető utáni góllal – hiába védte Milinte Tóth lövését, a kipattanóra Voicu érkezett – vezetést szerzett.

Fél óra elteltével dolgozott ki először gólhelyzetet a vezető Videoton, aztán a játékrész hajrájára szinte felbillent a pálya, a Matáv kapujához szögezte a fehérvári csapatot. A második félidő első 15 perce változatos, jó iramú futballt hozott. A hazaiak is gólratörőbben játszottak, mint az első félidőben, a Matáv pedig jelentős erőfeszítéseket tett az egyenlítésre. Jó iramú, fordulatos, lüktető volt eddig a játék.

Később fokozatosan vette át a mérkőzés irányítását a Matáv, ám Tudor többször is bizonyította, hogy nagy „tudora" a kapusszakmának. A hajrában aztán mindent egy lapra tett fel a Matáv, és a Videoton egy kontrával a rendes játékidő letelte után nem sokkal bebiztosította a győzelmet egy olyan meccsen, amelyen a játék képe alapján a döntetlen reálisabb lett volna.

Csank János:

– Úgy gondolom, az ilyen iramú mérkőzések viszik előre a magyar futballt, és szerintem a közönség is jól szórakozott.

Pintér Attila:

– Nem értem, miért jár egy szabályos szerelésért szabadrúgás és azért tizenegyes, amikor szabadrúgás „izomból" a sorfalban álló játékos kezére lőnek. A csapatom így is dicséretet érdemel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevehetetlen a Stuttgart kapuja?

Mikor és ki által szakad meg a Stuttgart góltalansági szériája? – mostanában ez a kérdés… Tovább olvasom