Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

A Manchester City-ből érkezett a Győri ETO-ba

Labdarúgás - Egyelőre már nem lesz a brazil futballsztár, Robinho csapattársa a győri Horváth Barna, aki másfél év után hazatért Angliából. A fiatal, még most is csak 17 éves labdarúgó sokat fejlődött a Manchester Citynél, ám megviselte az otthonától való távolság, hiányzott a családja.

Nagy vihart kavart Győrben Horváth Barna angliai távozása, lapunkban többször is foglalkoztunk az esettel (Angliába „lopkodják" az ETO legjobbjait, Kisalföld, 2007. november 27.). A győri klub szerint Horváth Barna még az ETO labdarúgójaként – engedély nélkül – egy szlovák menedzser közreműködésével vett részt próbajátékon Angliában. A szülők szerint a magyar korosztályos válogatott tagjaként figyelt fel a játékosra a City képviselője. Az angol klub úgy ajánlott hároméves szerződést fiatal futballistának, hogy előtte nem járt kint próbajátékon és megvárták, amíg fiuk győri szerződése lejár.

A fiatal tehetség érdekeit szem előtt tartva a szülők és a klub vezetői lezárták a vitát – a szlovák menedzserrel kapcsolatban az ETO panasszal élt a FIFA-nál –, s Barna végül kiutazott Angliába.

– Kiváló körülmények fogadták Manchesterben, ahol először semmi probléma nem akadt. Aztán közbejött egy sérülés, tizenegy hónapig nem játszhatott. A napi monotonitás mellett egyedül nem tudott hol feltöltődni – mondta Horváth Csaba, Barna édesapja. – Többször is azt mesélte, hogy míg idehaza sokkal szabadabban élt, Angliában másképp „nevelik" őt és a kortársait. A legnagyobb gondot az egyedüllét jelentette számára, ezer kilométerre volt tőlünk, s ez nagyon megviselte. Talán ha kicsit idősebben kerül ki, megoldotta volna ezt is, azonban saját érdekében úgy döntöttünk, hogy felmondjuk az akadémiai tagságát.

A kint töltött másfél esztendő sokat jelenthet a fiatal futballista karrierjében.

Természetesen sokat fejlődött Angliában, nem véletlen, hogy nemrég bekerült a magyar U17-es válogatott bővebb keretébe. A szűkebb csapatba már nem fért be, amin persze nem is csodálkoztunk, hiszen évek óta együtt készül az együttes. Most, hogy hazajött, természetesen korábbi klubjánál, az ETO-nál készül, a játékengedélyét pedig várjuk Manchesterből – tette hozzá befejezésül a labdarúgó édesapja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmesek Kijevben

Karate - Több megyebeli versenyző is érmet szerzett a kyokushin karatésok ukrajnai… Tovább olvasom